Bedrijfsschade

Bedrijfsschade – Niet alleen directe schade in jouw bedrijf!

Het doemscenario van elke ondernemer: een brand of calamiteit waardoor je bedrijf stil ligt. Waarschijnlijk ben je voor de directe gevolgen van brand verzekerd, maar heb je ook nagedacht over de gevolgschade? Door verlies van omzet en klanten die weggaan. Wij brengen deze risico's in kaart en denken met je mee. Uiteraard bieden we ook passende verzekeringsoplossingen aan.

Wat is bedrijfsschade?

Als je bedrijf door een brand, waterschade, storm of andere calamiteit wordt getroffen, kan de schade zeer groot zijn. Bijvoorbeeld bij een grote brand, kan je bedrijf langere tijd stil liggen. Dit heeft grote financiële gevolgen voor de omzet terwijl de kosten wel doorlopen. Het heeft ook gevolgen voor de afnemers van producten. Als je bedrijf– door wat voor oorzaak dan ook – deels of helemaal stil komt te liggen, maak je dus geen of minder omzet en lijd je dus financiële schade.
Bedrijfsschade - Zicht adviseurs

Goed om te weten

  • Iedere ondernemer die voor de productie of dienstverlening afhankelijk is van een pand of vaste locatie heeft met dit risico te maken. De meest voorkomende bedrijfsschades komen door brand, ontploffing, storm, wateroverlast, bliksem of een aanrijding.
  • Dit risico gaat verder dan alleen het eigen pand. Brandt een publiekstrekker vlak bij jouw bedrijf af? Dan kan dat betekenen dat jouw klanten ook wegblijven. Ook dan heb je omzetverlies.
  • Stel je voor: een van je grootste leveranciers kan niet meer leveren. Heb je je wel eens afgevraagd wat er met jouw bedrijf gebeurt als deze leverancier wegvalt, bijvoorbeeld na een grote brand in dat bedrijf? Kun je dan eenvoudig uitwijken naar andere leveranciers?
  • Wat veel ondernemers onderschatten is de mate waarin je in staat bent de klanten weer terug te winnen na een periode van sluiting. Hoe lang gaat die periode duren?
  • Het maken van een continuïteitsplan kan je helpen dit risico inzichtelijk te krijgen.

Meer over bedrijfsschade

In de dagelijkse praktijk merken we dat ondernemers vaak niet goed op de hoogte zijn van de verschillende risico’s die ze op het gebied van bedrijfsschade kunnen lopen. Daarom hebben we een aantal situaties op een rij gezet.
Daarom hebben we een aantal situaties op een rij gezet.

De oplossing

Je verzekeringsadviseur heeft je vast de vraag gesteld ‘Hoe belangrijk is de locatie van jouw pand voor je bedrijf?’. Maar er zijn nog vele vragen die we kunnen stellen om het risico op de juiste wijze in kaart te brengen.

Een bedrijfsschadeverzekering zorgt ervoor dat je vaste kosten worden doorbetaald zoals de salarissen en de vaste lasten van je bedrijfsvestiging. Ook het dekt ook de vermindering van de brutowinst.

Kosteloos 10-minutengesprek

Je verzekeringsadviseur heeft je vast de vraag gesteld ‘Hoe belangrijk is de locatie van jouw pand voor je bedrijf?’. Maar er zijn nog vele vragen die we kunnen stellen om het risico op de juiste wijze in kaart te brengen.

Onze risicoadviseur maakt graag tijd om in 10 minuten dit specifieke risico in jouw situatie te analyseren. Tijdens dit gesprek krijg je inzicht in wat je wel en niet goed geregeld hebt. Zo kun je bewustere keuzes maken op het gebied van verzekeren. Dat is een investering die wij graag doen, zodat jij meer grip hebt op jouw risico’s.

Ondernemer aan het woord

"Zaken zijn zaken, maar zaken zijn ook mensen. Dat is ons bedrijfsmotto. En dat sluit exact aan met wat Zicht adviseurs voor ons is."
- Martine Goedegebuure

Al 9 jaar is Martine Goedegebuure met haar bedrijf Bos Nieuwerkerk klant van Zicht. Waarom ze zo tevreden is? Bekijk haar verhaal!
Veelgestelde vragen