Clausules in uw verzekeringspolis

Clausules: voldoet uw bedrijf aan de gestelde eisen? | Blog

12-12-2019

Clausules. Ik wil u meenemen in dit bijzonder en belangrijk element van mijn dagelijkse vakgebied. Voordat u nu rucksichtlos stopt met lezen: houd alstublieft nog even vol! Clausules zijn belangrijk, zeker voor u. Ik vertel u graag waarom dat zo is.

Als ik op verjaardagen of feestjes vertel over mijn werk, staat niet per definitie iedereen altijd te popelen om er alles van te weten. De gedachte kan al snel leven dat het ragfijn analyseren van risico’s, het fileren van voorwaarden en het op maat messcherp inkopen van specialistische dekkingen voor dynamische ondernemingen niet enerverend is. Nou ja, ik vind dus van wel.
Remco Louwrink - Zicht adviseurs
Door Remco Louwrink -
manager zakelijk advies
Deel via:

Clausules en uw bedrijfsvoering

Als ik u rechtstreeks zou vragen: “weet u zeker dat u met uw bedrijfsvoering voldoet aan de gestelde eisen in de clausules van uw verzekeringspolis?” wat zou u dan zeggen? De ervaring leert dat kans dat u er 100% van overtuigd bent dat u aan de eisen in de clausules voldoet relatief klein is. Het zou ook gek zijn als u 100% zeker zou zijn van uw zaak. U bent immers ondernemer en uw core business is niet het lezen van de clausules in uw brand- of aansprakelijkheidsverzekering.

Consequenties

Als vervolgvraag zou ik dan willen weten of u bekend bent met de consequenties van het niet, of bijna geheel, voldoen aan de door de verzekeraar gestelde eisen in de clausules? Forse kans dat in uw polis staat opgenomen dat u recht heeft op nul euro in geval van schade, als u niet 100% voldoet aan de gestelde eisen. Wist u dat?

Een paar voorbeelden van eisen in clausules

 • Weet u wat uw verzekeraar van u wil met betrekking tot spullen die buiten staan?
 • Bent u bekend met de certificering die uw alarm-installateur moet hebben van uw verzekeraar?
 • Voldoet uw RI&E aan de laatste eisen die zijn opgenomen in de Arbo-wet?
 • Welk interval van herkeuring is op uw onderneming van toepassing m.b.t. de NEN-keuring?
Blog: clausules in uw verzekeringspolis - Zicht adviseurs
Het is niet onlogisch als u één van de volgende gedachten zou hebben (dit zijn namelijk échte vragen die ik terugkrijg van mijn gesprekspartners):
 • Staan er eigenlijk spullen buiten op dit moment?
 • Zou mijn installateur een certificering hebben?
 • Een RI&-wat?
 • NEN, dat is toch met elektra?

Continuïteit van uw onderneming

De continuïteit van uw onderneming kan afhangen van bovenstaande vragen, maar nog meer van de antwoorden daarop. Wij zijn er op getraind om voor onze relaties niet alleen de risico’s in kaart te brengen, maar ze ook te helpen met het wegnemen van de hobbels naar het einddoel. Zicht biedt al haar relaties toegang tot de Zicht preventieservice.

Zicht preventieservice

Via de Zicht preventieservice heeft u direct toegang tot professionals waar Zicht mee samenwerkt. Deze site hebben we in het leven geroepen om te zorgen dat u makkelijk aan de clausules in uw polis kunt voldoen. Want dan kunt u bij schade aanspraak maken op een uitkering uit de polis, in plaats van te worden geconfronteerd met een teleurstelling.

Ook gelukkig ondernemen?

Mijn collega-risicoadviseurs en ik stellen met alle plezier met de Zicht clausulecheck voor u vast welke (op dit moment onbekende) eisen aan u worden gesteld, om u vervolgens te begeleiden naar het moment dat u écht met zekerheid kunt stellen dat u gelukkig kunt ondernemen. Ik hoop dat u open staat voor een kop koffie.

Vriendelijke groet,
Remco Louwrink | 0297-23 44 11

Wij regelen het voor u

 • U hoeft het niet alleen te doen
 • Direct contact met een adviseur
 • Altijd advies op maat

https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs | Ter info: i.v.m. een systeemwijziging kunnen we op dit moment geen actuele reviews weergeven.
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
953 beoordelingen