Zonnepanelen verzekeren

Zonnepanelen verzekeren? Laat de zon maar schijnen! | Blog

3 augustus 2020

Steeds meer ondernemers zijn zich bewust van het duurzaam ondernemen. Wat het kan brengen voor het milieu, maar ook wat het kan doen voor hun eigen portemonnee. Tijdens mijn gesprekken met klanten komt dit onderwerp ook vaker ter sprake. Een van de onderdelen hiervan is het verzekeren van zonnepanelen. 

Zonnepanelen

Tegenwoordig is het investeren in zonnepanelen een gemeengoed. Er worden parken ingericht met de nieuwste technieken en daken van bedrijfspanden worden voorzien van meters spiegelende panelen die de zonuren omzetten naar energie. 


Door:
Jozette van den Helm
senior zakelijk risicoadviseur
Jozette van den Helm - Zicht adviseurs
Deel via:

Bewust

Voor mij als adviseur is het van groot belang om op de hoogte te blijven van dit soort investeringen door mijn klanten. Natuurlijk zijn wij super blij dat onze relaties steeds bewuster met het milieu omgaan. Maar het is ook belangrijk dat de klant hierover contact met mij opneemt. En dan zelfs voordat de zonnepanelen geplaatst worden. Dit om te voorkomen dat het hele bedrijfspand niet meer verzekerd is omdat niet aan de voorwaarden kan worden voldaan. 

Verzekerbaarheid zonnepanelen

Verzekeringsmaatschappijen willen tegenwoordig namelijk alleen nog daken verzekeren als de zonnepanelen voldoen aan de juiste manier van installatie en niet te vergeten gekeurde omvormers. Helaas zijn er namelijk genoeg voorbeelden te noemen van projecten waar het mis is gegaan. Daarom verwijs ik mijn relaties naar deze 8 stappen als ze overwegen om zonnepanelen te plaatsen.
Zonnepanelen verzekeren - Zicht adviseurs

Meer weten over het verzekeren van zonnepanelen?

Wil je meer weten wat de mogelijkheden zijn om uw pand te verzekeren met zonnepanelen of het verlies van capaciteit van de zonnepanelen? 
Schroom niet en bel ons, we staan graag voor je klaar.

Hulp nodig bij het in kaart brengen van jouw risico’s?

  • Je hoeft het niet alleen te doen
  • Direct contact met een adviseur
  • Altijd advies op maat
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs | Ter info: i.v.m. een systeemwijziging kunnen we op dit moment geen actuele reviews weergeven.
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
953 beoordelingen
Veelgestelde vragen