Identificeren via iDIN

Wat is iDIN?

iDIN is door banken ontwikkeld om het gebruik van online diensten makkelijker te maken. Met iDIN logt u bijvoorbeeld veilig en snel in bij verschillende bedrijven en instanties. En met 1 klik op de knop identificeert u zich of bevestigt u uw leeftijd. Hierbij staan uw veiligheid en privacy natuurlijk voorop.

Hoe wilt u zich identificeren met iDIN?

Om u te identificeren met iDIN dient u in te loggen met de login van uw bank. Inloggen kan op twee manieren.

Of selecteer uw Bank

Door uw bank te selecteren en te klikken op de knop 'Ga naar iDIN' komt u terecht op de online omgeving van uw bank. Log hier vervolgens in.

Let op: Op uw smartphone heeft u alleen de bovenstaande optie.

Of scan de QR code

Scan de QR-code met de camera of QR-scanner van uw smartphone. En identificeer u via de mobiele app van uw bank.

Let op: gebruik hier NIET de scanner van de bank app(licatie).

QR Code
 • Om u goed van dienst te kunnen zijn, verwerken we uw persoonsgegevens. We vinden het belangrijk dat uw privacy bij ons in goede handen is. Daarom gaan we op een zorgvuldige manier met uw persoonsgegevens om. [Lees meer]
 • iDIN is een soort iDEAL, maar dan voor het controleren van persoonsgegevens. U logt in met de login van uw bank, die vervolgens aan de betreffende organisatie bevestigt wie u bent. Banken verstrekken dan gegevens zoals iemands naam, adres, leeftijd of geslacht. Deelnemende webwinkels/bedrijven krijgen geen toegang tot uw financiële gegevens. Het is ook niet mogelijk om via deze dienst te betalen. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van iDIN.
  • Makkelijk en veilig online identificeren.
  • Met de vertrouwde inlogmethode van uw bank.
  • Eén manier van inloggen bij bedrijven en instellingen.
  • Geen aparte gebruikersnamen en wachtwoorden meer onthouden.
  • Zelf invullen van persoonlijke gegevens is niet meer nodig.
 • Zicht ontvangt uw naam, adres, woonplaats en geboortedatum. Graag ontvangen we ook uw telefoonnummer en e-mailadres. Ook krijgen we een uniek nummer waarmee de identificatie te herleiden is.
 • Met iDIN QR kunt u bij online organisaties inloggen, uw leeftijd bevestigen of uzelf identificeren door met uw smartphone een iDIN QR-code te scannen. Daarna moet u in de mobiele app van uw bank goedkeuring geven. Bijvoorbeeld met een mobiele pincode. U kunt ervoor kiezen of u het registratie proces afmaakt op uw mobiele telefoon of op de desktop omgeving.