Heeft u uw hypotheek goed verzekerd in geval van arbeidsongeschiktheid of overlijden?

Het kopen van een huis is altijd een spannend moment. Of het nu uw eerste huis is of als u gaat verhuizen, er zijn veel zaken om te regelen. Zoals een hypotheek. Maar dat is niet het enige. Heeft u bij de aankoop van uw huis bijvoorbeeld ook nagedacht over uw financiële situatie bij arbeidsongeschiktheid (jaarlijks overkomt dit 50.000 Nederlanders)? En zijn de zaken goed geregeld in geval van overlijden?

Bel Zicht voor een vrijblijvende afspraak

Nakomen van financiële verplichtingen

Met het afsluiten van een hypotheek gaat u een belangrijke financiële verplichting aan. Die verplichting moet u nu nakomen, maar ook als u in een andere financiële situatie terechtkomt. Bijvoorbeeld omdat u van baan wisselt of met pensioen gaat. Maar ook als u arbeidsongeschikt raakt of u of uw eventuele partner komt te overlijden.


Arbeidsongeschiktheid – Hypotheek – Particulier

Risico van arbeidsongeschiktheid bij veel woningbezitters niet bekend

Uit onderzoek van hypotheekverstrekker Munt blijkt dat 8 op de 10 woningbezitters nauwelijks op de hoogte is van de financiële gevolgen bij arbeidsongeschiktheid. En dat terwijl er jaarlijks zo’n 50.000 Nederlanders arbeidsongeschikt raken. Door een ongeval, maar ook door mentale problemen. Sinds de coronacrisis zijn de zorgen over die laatste oorzaak alleen maar toegenomen. Ondanks die zorgen en risico’s heeft slechts een vijfde van de mensen die een hypotheek hebben afgesloten een arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten dit jaar.


Overlijdensrisicoverzekering niet altijd verplicht, wel verstandig

Bijna 45% sluit bij de hypotheek een overlijdensrisicoverzekering af. Verstandig, want zo zorgt u ervoor dat uw nabestaanden niet met uw hypotheekschuld blijven zitten. Ook wij adviseren een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten bij uw hypotheek.

Overlijdensrisicoverzekering – Hypotheek – Particulier

Blijf in gesprek met uw adviseur

Het feit dat niet alle woningbezitters deze risico’s verzekeren, betekent niet dat er geen zorgen zijn. Daarom raden wij aan om vooral in gesprek te blijven met uw hypotheekadviseur of financieel planner. Als u zorgen heeft, kan het prettig zijn om samen vooruit te kijken. Welke scenario’s zijn er en wat zijn de mogelijke effecten daarvan op uw financiële situatie? Zo komt u niet voor verrassingen te staan.


We regelen het voor u

 • Advies op maat
 • Persoonlijke contact
 • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs | Ter info: i.v.m. een systeemwijziging kunnen we op dit moment geen actuele reviews weergeven.
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
820 beoordelingen
 • Waarvoor is een overlijdensrisicoverzekering?
  Een overlijdensrisicoverzekering zorgt voor een uitkering bij overlijden. De nabestaanden kunnen hiermee bijvoorbeeld de hypotheek (voor een deel) aflossen of tijdelijk stoppen met werken om voor de kinderen te zorgen. Met een overlijdensrisicoverzekering kunt u uw gezin of uw partner financieel beschermen. U verzekert een vast bedrag dat bij overlijden direct wordt uitgekeerd.
 • Voor wie is de overlijdensrisicoverzekering?
  Een overlijdensrisicoverzekering is voor iedereen die zijn of haar nabestaande(n) wil beschermen tegen de financiële gevolgen van overlijden.
 • Wat is een gelijkblijvende risicoverzekering?
  Bij een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering blijft het verzekerde bedrag gedurende de hele looptijd gelijk. Dit geldt ook voor de premie. Een gelijkblijvende uitkering is handig als u een risico wilt verzekeren dat gedurende de looptijd niet verandert zoals bijvoorbeeld een gelijkblijvende hypotheekschuld.