Uw hypotheek oversluiten in coronatijd

Het is druk met ’oversluiters’. Het valt op dat sinds de coronacrisis meer mensen dan normaal hun hypotheek oversluiten. Er zijn twee belangrijke oorzaken.

Bel 088-020 93 77 voor een vrijblijvende afspraak

Waarom sluiten mensen juist nu over?

  1. Na een jarenlange daling van de hypotheekrente, is deze in het voorjaar weer iets omhoog gegaan. Nu zien we weer een daling. Mensen willen niet het risico lopen dat de rente weer gaat stijgen en zetten daarom de rente nu vast.
  2. Mensen willen zekerheid in onzekere tijden en zetten hun maandlast vast voor de komende 20 of zelfs 30 jaar. Dat geeft rust. Overweegt u uw hypotheek ook over te sluiten? Dan zijn er zaken waar u rekening mee moet houden. Laat u daarom altijd adviseren.

De hypotheekrente

De eerste verhogingen waren er al, maar nog altijd is de hypotheekrente extreem laag. Hoe deze zich gaat ontwikkelen, is normaal al moeilijk aan te geven, maar in deze tijden al helemaal. Wilt u oversluiten? Dan is dit een goed moment, kijkend naar de lage rente.

Besparing op de maandlasten

Kunt u op uw maandlasten besparen? Dat hangt af van onder andere de huidige hypotheekvorm. Bij een spaarhypotheek gaat u er meestal niet zoveel op vooruit. Omdat u dan ook minder rente ontvangt over uw spaardeel.

Verder is het natuurlijk belangrijk hoe groot het renteverschil is met uw huidige hypotheek en hoe lang de rente nog vast staat. Voor een paar tienden verschil wegen de kosten meestal niet op tegen de besparing. Wat u nog wel in overweging kunt nemen, is om de rente nu voor langere tijd, bijvoorbeeld 20 jaar, vast te zetten. U heeft dan over lange tijd zekerheid voor wat betreft uw maandlasten.

Vrouw en man kijken naar laptop – Hypotheek – Particulier

De boeterente en eigen geld

Sluit u over? Dan krijgt u soms te maken met een boeterente. Laat ons uitrekenen of het voor u interessant is om over te sluiten. Vaker dan de meeste mensen denken blijkt het een verstandige keuze.

Verhuisplannen

Verhuist u naar een andere woning? Dan mag u uw hypotheek vrijwel altijd boetevrij oversluiten. Dus heeft u op dit moment al plannen? Dan is het verstandig om contact met ons op te nemen. Weet u nog niet wanneer u gaat verhuizen en kan het nog wel even duren? Dan kan het interessant zijn om de hypotheek toch nu al over te sluiten.

Onzekere tijden

Niemand kan goed voorspellen wat de huizenprijzen gaan doen en hoe de hypotheekrente zich verder ontwikkelt. Daarnaast is ook de arbeidssituatie voor een grote groep Nederlanders onzeker. In het bijzonder voor mensen zonder een vast contract. Maar ook als iemand in loondienst is; hoe gaan de lonen zich ontwikkelen in de komende jaren?

Verwacht u als gevolg van de coronacrisis een lager salaris? Denk dan nu na over het oversluiten van uw hypotheek. Zo kunt u misschien uw maandlasten verlagen, zodat deze beter aansluiten bij uw nieuwe financiële situatie.

Hypotheekverstrekkers zoeken ook meer zekerheid

Veel hypotheekverstrekkers beoordelen hun aanvragen extra kritisch. Ook voor hen is de onzekerheid groter geworden. Bent u werknemer, ondernemer of zzp’er? Dan zult u waarschijnlijk een aantal vragen krijgen over hoe u en/of het bedrijf geraakt zijn door de coronacrisis en of u bijvoorbeeld steun heeft aangevraagd bij de overheid.

Bij werknemers zal naar de meest actuele loonstrook worden gevraagd. En ook een werkgeversverklaring van voor de coronacrisis zal mogelijk niet worden geaccepteerd.

Wilt u meer informatie of wilt u advies over welke keuzes voor u verstandig zijn? Neem dan telefonisch contact met ons op: 088-020 93 77.

Kindje op rug man die yoga doet – Hypotheek – Particulier

Wij regelen het voor je

  • Je hoeft het niet alleen te doen
  • Direct contact met een adviseur
  • Altijd advies op maat
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
761 beoordelingen