Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening voor de extra kosten van uw woning?

De huizenprijzen stijgen hard. Bovendien kunt u steeds minder lenen. En dat terwijl u naast de aankoopprijs allerlei extra kosten heeft. Sommige mensen sluiten een persoonlijke lening af voor deze kosten. Dat klinkt aantrekkelijk. Maar is het ook verstandig? 
Bel 088-020 93 77
voor een vrijblijvende afspraak
Plan een afspraak >
met een hypotheekadviseur
Eerste huis kopen? Bespaar tot € 150,- met ons voordelige starterstarief! Lees meer over de Zicht startershypotheek >

Extra kosten bij aankoop van een woning

Het hypotheekbedrag dat u maximaal kunt lenen was eerst 106% van de aankoopprijs van de woning. Nu is dat nog maar 100%. Zo wil de overheid voorkomen dat mensen te veel schulden opbouwen. Bij het kopen van een woning heeft u vaak extra kosten. Bijvoorbeeld advies- en notariskosten, overdrachtsbelasting en taxatiekosten. Deze kosten komen samen al snel op ongeveer 6% van de aankoopprijs van de woning. Bij een huis van € 200.000,- zijn de extra kosten dan zo’n € 12.000,-. Een bedrag dat niet iedereen op zijn spaarrekening heeft staan. Wilt u uw woning ook nog verbouwen? Of een nieuwe inrichting? Dan loopt dit bedrag nog verder op.

Een persoonlijke lening: verstandige keuze?

U kunt deze extra kosten financieren met een persoonlijke lening. Dat klinkt misschien heel aantrekkelijk. Maar de overheid heeft het maximale hypotheekbedrag niet voor niets verlaagd naar 100%. 

Leent u het maximale hypotheekbedrag? Bedenk dan eerst of een persoonlijke lening wel een verstandige keuze is. Uw maandlasten worden hierdoor hoger. Misschien dat u deze maandlasten nu kunt betalen. Maar hoe zit dat als er straks kinderen komen? Of als u later minder wilt gaan werken? 
Persoonlijke lening - Zicht adviseurs

Laat u eerst goed adviseren!

Laat u daarom altijd goed adviseren hierover tijdens het hypotheekgesprek. Uw adviseur geeft u inzicht in de voor- en nadelen van een persoonlijke lening. Bovendien zijn er misschien nog andere oplossingen. Bijvoorbeeld de starterslening die een groot aantal gemeentes aanbieden. Of misschien kunt u geld lenen van uw ouders?

Neem contact met ons op om te bekijken wat uw mogelijkheden zijn.

Wij regelen het voor je

 • Je hoeft het niet alleen te doen
 • Direct contact met een adviseur
 • Altijd advies op maat
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
1016 beoordelingen
Veelgestelde vragen
 • Wat zijn de voorwaarden voor NHG op mijn hypotheek?
  Als u een woning koopt, kunt u een hypotheek met NHG garantie afsluiten. Er zijn een aantal voorwaarden voor NHG garantie. Lees verder
 • Studieschuld en hypotheek, hoe regel ik dat?
  In het nieuwe leenstelsel krijgen nog meer studenten een studieschuld op het moment van afstuderen. Studenten krijgen bovendien 35 jaar de tijd om deze schuld af te betalen. Door deze lange termijn krijgen veel studenten van nu straks te maken met de situatie van een studieschuld en de wens van het kopen van een huis. Maar is het mogelijk om met  een studieschuld  een hypotheek te krijgen? Lees verder
 • Bij welke kantoren kan ik een afspraak voor hypotheekadvies maken?
  U kunt terecht bij een van onze 17 kantoren in Nederland. Of u kunt thuis online advies via de webcam krijgen. De kantoren vindt u in Aalsmeer, Alkmaar, Apeldoorn, Breda, Capelle a/d IJssel, Eindhoven, Enschede, Groningen, Heerhugowaard, ’s-Hertogenbosch, Huis ter Heide (Zeist), Nederweert, Nijmegen, Nijverdal, Rijswijk, Roermond en Sneek.