Prinsjesdag 2017

Prinsjesdag 2017: Veranderingen zorgverzekering en hypotheek 2018

Prinsjesdag 2017 heeft Koning Willem-Alexander een heel korte troonrede voorgelezen en staat er weinig nieuws in de Miljoenennota. Met een demissionair kabinet was dat eigenlijk al wel de verwachting. De boodschap was wel goed nieuws voor de meeste Nederlanders: de economie staat er goed voor en bijna iedereen gaat er in koopkracht iets op vooruit.

Veel maatregelen die in de plannen terug te vinden zijn, waren al bekend. Toch hebben we de belangrijkste wijzigingen voor uw financiële producten op een rijtje gezet.
Bel ons
Voor meer informatie
Eerste huis kopen? Bespaar tot € 650,- met ons voordelige starterstarief! Lees meer >

Zorgverzekering

Prinsjesdag 2017 - Zicht adviseurs
 • De basisverzekering wordt op enkele punten uitgebreid.
 • Het kabinet verwacht dat de premies met € 6,- à € 7,- per maand gaan stijgen. Daar komt nog een extra stijging van ca. € 0,85 per maand bij, ter compensatie van het niet laten stijgen van het eigen risico. Wat de werkelijke premie wordt bepalen de zorgverzekeraars zelf. Er is al één zorgverzekeraar die aangegeven heeft dat de premie voor 2018 daalt!
 • Het eigen risico blijft € 385,-. De eerder aangekondigde stijging naar € 400,- gaat niet door.
 • Om de stijgende kosten voor de lagere inkomens te compenseren, stijgt ook de zorgtoeslag met € 130,-. Een 1-persoons   huishouden ontvangt een toeslag van € 1.197,- per jaar. Dit bedrag kan nog iets hoger uitvallen op het moment dat de extra premiestijging van € 0,85 ook gecompenseerd gaat worden.

Zorgverzekering 2018

Ieder jaar kunt u weer kiezen voor een nieuwe zorgverzekering. Al jaren op rij kijken we bij Zicht welke zorgverzekeraars goede kwaliteit leveren en een goede prijs hebben. Ook vrije artsenkeuze vinden we heel belangrijk. We adviseren nu al drie jaar op rij de zorgverzekeringen van ONVZ en van Delta Lloyd aan onze klanten. Lees meer of vergelijk zelf in onze zorgvergelijker.

Hypotheek

Voor Prinsjesdag waren de volgende belangrijke veranderingen rondom de hypotheek al bekend gemaakt:
 • In 2018 wordt de maximale hypotheek 100% van de waarde van de woning. Dit was in 2017 101%.
 • Het maximum tarief voor hypotheekrenteaftrek wordt verlaagd van 50% naar 49,5% in 2018.
 • Vanaf 1 januari 2018 is de rente op restschuld die is ontstaan door verkoop van de woning niet meer aftrekbaar.
Prinsjesdag 2017 - Zicht adviseurs
Zoals aangegeven weinig echt nieuws. Waarschijnlijk gaat het nieuwe kabinet meer ingrijpende plannen presenteren. Als er belangrijke financiële maatregelen aangekondigd worden, brengen wij u daarvan op de hoogte.

Wij regelen het voor je

 • Je hoeft het niet alleen te doen
 • Direct contact met een adviseur
 • Altijd advies op maat
088-020 93 77

Zeer goed

Onze klanten
beoordelen Zicht
gemiddeld met een

8.5 / 10
Gebaseerd op 910 recensies
Veelgestelde vragen

 • Wat zijn de voorwaarden voor NHG op mijn hypotheek?
  Als u een woning koopt, kunt u een hypotheek met NHG garantie afsluiten. Er zijn een aantal voorwaarden voor NHG garantie. Lees verder
 • Studieschuld en hypotheek, hoe regel ik dat?
  In het nieuwe leenstelsel krijgen nog meer studenten een studieschuld op het moment van afstuderen. Studenten krijgen bovendien 35 jaar de tijd om deze schuld af te betalen. Door deze lange termijn krijgen veel studenten van nu straks te maken met de situatie van een studieschuld en de wens van het kopen van een huis. Maar kun je met een studieschuld wel een hypotheek krijgen? Lees verder
 • Verhuizen met een restschuld, kan dat?
  Ruim één miljoen huizen in Nederland staan onder water. Dit betekent dat de hypotheek hoger is dan de waarde van het huis. Bij verkoop van het huis ontstaat dan een restschuld. Zolang u in uw huis blijft wonen is er niets aan de hand. Maar misschien wilt u toch verhuizen. Het huis is te klein geworden of u wilt dichter bij uw werk gaan wonen. Verhuizen met restschuld, kan dat zomaar? Lees verder
 • Bij welke kantoren kan ik een afspraak voor hypotheekadvies maken?
  U kunt terecht bij een van onze 18 kantoren in Nederland. Of u kunt thuis online advies via de webcam krijgen. De kantoren vindt u in Aalsmeer, Alkmaar, Apeldoorn, Breda, Capelle a/d IJssel, Eindhoven, Enschede, Groningen, Heerhugowaard, ’s-Hertogenbosch, Nederweert, Nijmegen, Nijverdal, Rijswijk, Roermond, Sneek en Zeist.