Verbouwen

Verbouwen, waar moet u aan denken?

Wilt u groter of mooier wonen en is verhuizen geen optie? Dan kan een verbouwing een goed alternatief zijn. Een hypotheek is dan misschien nodig
of verstandig. En welke verzekeringen heeft u nodig?
Bel 088-020 93 77
voor een vrijblijvende afspraak
Plan een afspraak >
met een hypotheekadviseur
Eerste huis kopen? Bespaar tot € 150,- met ons voordelige starterstarief! Lees meer over de Zicht startershypotheek >

Verbouwing en hypotheek

Het kan zijn dat u een verbouwing zonder hypotheek kunt betalen. Heeft u niet de middelen om dit te doen? Dan is het afsluiten van een hypotheek voor uw verbouwing een alternatief. De betaalde rente over leningen voor de verbetering van uw woning mag u dan voor de inkomstenbelasting op het inkomen in mindering brengen. U kunt hiervoor bijvoorbeeld uw bestaande hypotheek verhogen of een nieuwe hypotheek voor uw verbouwing afsluiten. 

Op de nieuwe hypotheek (leningdeel) voor uw verbouwing moet u verplicht aflossen. Hierdoor heeft u hogere maandlasten dan bijvoorbeeld bij een aflossingsvrije hypotheek. Groot voordeel van aflossen is dat u aan het einde van de looptijd van uw hypotheek niet voor verrassingen komt te staan met een mogelijke restschuld. Voor uw bestaande hypotheek verandert er overigens niets.

De woonhuisverzekering

Door een verbouwing stijgt natuurlijk ook de waarde van uw woning. Het is belangrijk dat u ons hierover informeert. Het verzekerde bedrag van de woonhuisverzekering moet dan namelijk aangepast worden. Op die manier voorkomt u dat u onderverzekerd bent. 

Woonhuisverzekering - verbouwen - Zicht adviseurs

Rechtsbijstand

Bij een verbouwing gebeuren er vaak zaken die niet volledig volgens planning verlopen. Goederen die niet op tijd worden geleverd, een aannemer die zich niet aan de afspraken houdt, misschien zelfs een conflict met de buren over geluidsoverlast. Het is dan ook verstandig om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Doe dit ruim van tevoren. Dan is de wachttijd verstreken en kunt u bij een conflict worden bijgestaan. 


Verbouwen - rechtsbijstand - Zicht adviseurs

Wij regelen het voor je

 • Je hoeft het niet alleen te doen
 • Direct contact met een adviseur
 • Altijd advies op maat
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs | Ter info: i.v.m. een systeemwijziging kunnen we op dit moment geen actuele reviews weergeven.
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
953 beoordelingen
Veelgestelde vragen
 • Wat zijn de voorwaarden voor NHG op mijn hypotheek?
  Als u een woning koopt, kunt u een hypotheek met NHG garantie afsluiten. Er zijn een aantal voorwaarden voor NHG garantie. 
 • Studieschuld en hypotheek, hoe regel ik dat?
  In het nieuwe leenstelsel krijgen nog meer studenten een studieschuld op het moment van afstuderen. Studenten krijgen bovendien 35 jaar de tijd om deze schuld af te betalen. Door deze lange termijn krijgen veel studenten van nu straks te maken met de situatie van een studieschuld en de wens van het kopen van een huis. Maar is het mogelijk om met  een studieschuld  een hypotheek te krijgen? Lees verder
 • Bij welke kantoren kan ik een afspraak voor hypotheekadvies maken?
  U kunt terecht bij een van onze 17 kantoren in Nederland. Of u kunt thuis online advies via de webcam krijgen. De kantoren vindt u in Aalsmeer, Alkmaar, Apeldoorn, Breda, Capelle a/d IJssel, Eindhoven, Enschede, Groningen, Heerhugowaard, ’s-Hertogenbosch, Huis ter Heide (Zeist), Nederweert, Nijmegen, Nijverdal, Rijswijk, Roermond en Sneek.