Verbouwen, waar moet u aan denken?

Wilt u groter of mooier wonen en is verhuizen geen optie? Dan kan een verbouwing een goed alternatief zijn. Een hypotheek is dan misschien nodig
of verstandig. En welke verzekeringen heeft u nodig?

Bel 088-020 93 77 voor een vrijblijvende afspraak
Plan een afspraak > met een hypotheekadviseur

Verbouwing en hypotheek

Het kan zijn dat u een verbouwing zonder hypotheek kunt betalen. Heeft u niet de middelen om dit te doen? Dan is het afsluiten van een hypotheek voor uw verbouwing een alternatief. De betaalde rente over leningen voor de verbetering van uw woning mag u dan voor de inkomstenbelasting op het inkomen in mindering brengen. U kunt hiervoor bijvoorbeeld uw bestaande hypotheek verhogen of een nieuwe hypotheek voor uw verbouwing afsluiten.
Op de nieuwe hypotheek (leningdeel) voor uw verbouwing moet u verplicht aflossen. Hierdoor heeft u hogere maandlasten dan bijvoorbeeld bij een aflossingsvrije hypotheek. Groot voordeel van aflossen is dat u aan het einde van de looptijd van uw hypotheek niet voor verrassingen komt te staan met een mogelijke restschuld. Voor uw bestaande hypotheek verandert er overigens niets.

De woonhuisverzekering

Door een verbouwing stijgt natuurlijk ook de waarde van uw woning. Het is belangrijk dat u ons hierover informeert. Het verzekerde bedrag van de woonhuisverzekering moet dan namelijk aangepast worden. Op die manier voorkomt u dat u onderverzekerd bent.

Koppel-verbouwen-parrticulier

Rechtsbijstand

Bij een verbouwing gebeuren er vaak zaken die niet volledig volgens planning verlopen. Goederen die niet op tijd worden geleverd, een aannemer die zich niet aan de afspraken houdt, misschien zelfs een conflict met de buren over geluidsoverlast. Het is dan ook verstandig om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Doe dit ruim van tevoren. Dan is de wachttijd verstreken en kunt u bij een conflict worden bijgestaan.


opmeten-verbouwen-particulier

We regelen het voor u

 • U hoeft het niet alleen te doen
 • Direct contact met een adviseur
 • Altijd advies op maat
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
776 beoordelingen
 • Wat als ik mijn hypotheek niet meer kan betalen?
  Dat verschilt sterk per hypotheekverstrekker. Een mogelijke maatregel die hypotheekverstrekkers kunnen nemen, is het uitstellen van betalingen of een verlaging van het maandbedrag. Het gaat dan altijd om tijdelijke maatregelen. Meestal voor een periode van 3 maanden. En er wordt altijd per klant bekeken of zo’n regeling mogelijk is. Op de website van uw hypotheekverstrekker kunt u zien of en welke maatregelen zij hebben genomen.
 • Kan ik een afspraak maken zonder bezoek aan huis?
  Dat is geen enkel probleem, we kunnen het hele adviestraject online uitvoeren. Met behulp van een programma waarbij we het computerscherm van de adviseur met u delen. U kunt dan gewoon thuis meekijken. U ziet dan uw persoonlijk advies op uw eigen beeldscherm.
 • Ik heb betalingsproblemen vanwege de coronacrisis. Kan ik hiervoor bij de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen terecht (NHG)?
  NHG biedt in deze gevallen een vangnet voor haar klanten. Als je door de coronacrisis geen of minder inkomen hebt en niet langer in de mogelijkheid bent om je hypotheeklasten te dragen, neem dan contact op met je geldverstrekker of hypotheekadviseur. Samen met je geldverstrekker zoekt NHG naar een oplossing zodat je in de woning kan blijven wonen. Ga voor meer informatie naar: www.nhg.nl.