Verhuizen met een restschuld

Verhuizen met een restschuld, kan dat?

Ondanks de stijgende huizenprijzen staan sommige huizen in Nederland onder water. Dit betekent dat de hypotheekschuld hoger is dan de waarde van het huis. Bij verkoop van het huis ontstaat dan een restschuld. Zolang u in uw huis blijft wonen is er niets aan de hand. Maar misschien wilt u toch verhuizen. Het huis is te klein geworden of u wilt dichter bij uw werk gaan wonen. Verhuizen met restschuld, kan dat zomaar?
Bel 088-020 93 77
voor een vrijblijvende afspraak
Eerste huis kopen? Bespaar tot € 220,- met ons voordelige starterstarief! Lees meer over de Zicht startershypotheek >
Ook als u een restschuld heeft zijn er mogelijkheden om te verhuizen. Verhuizen met restschuld is wel minder makkelijk. Uw huidige hypotheekverstrekker moet medewerking verlenen. De gestelde eisen verschillen per hypotheekverstrekker. In ieder geval wordt er naar uw inkomenssituatie gekeken, deze moet voldoende zijn om de extra (hypotheek)lasten te dragen. Ook kan meestal maar een deel van de restschuld bij verhuizen meegefinancierd worden. 

Verkopen met restschuld

Sinds 2018 is de mogelijkheid komen te vervallen om de restschuld in mindering te brengen op de inkomstenbelasting. Verwacht u dat u de woning met restschuld verkoopt? Neem dan vooraf contact op met uw hypotheekadviseur om de mogelijkheden te bespreken. Er zijn  nog steeds mogelijkheden om uw restschuld te herfinancieren.

Verhuizen in de (nabije) toekomst

Wilt u in de toekomst graag verhuizen maar heeft u een restschuld? Misschien is het verstandig om nu al maatregelen te treffen. Het kan mogelijk heel interessant voor u zijn om extra af te lossen op uw hypotheek. Ook het omzetten van een aflossingsvrije hypotheek naar een hypotheek waarop wel wordt afgelost kan problemen voorkomen. Zo voorkomt u een hoge restschuld als u gaat verhuizen.

Wilt u verhuizen met een restschuld? 

Neem dan contact met ons op om te bekijken wat uw mogelijkheden zijn.

Wij regelen het voor je

 • Je hoeft het niet alleen te doen
 • Direct contact met een adviseur
 • Altijd advies op maat
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,6
1889 beoordelingen
Veelgestelde vragen
 • Wat zijn de voorwaarden voor NHG op mijn hypotheek?
  Als u een woning koopt, kunt u een hypotheek met NHG garantie afsluiten. Er zijn een aantal voorwaarden voor NHG garantie. Lees verder
 • Studieschuld en hypotheek, hoe regel ik dat?
  In het nieuwe leenstelsel krijgen nog meer studenten een studieschuld op het moment van afstuderen. Studenten krijgen bovendien 35 jaar de tijd om deze schuld af te betalen. Door deze lange termijn krijgen veel studenten van nu straks te maken met de situatie van een studieschuld en de wens van het kopen van een huis. Maar is het mogelijk om met  een studieschuld  een hypotheek te krijgen? Lees verder
 • Verhuizen met een restschuld, kan dat?
  Ruim één miljoen huizen in Nederland staan onder water. Dit betekent dat de hypotheek hoger is dan de waarde van het huis. Bij verkoop van het huis ontstaat dan een restschuld. Zolang u in uw huis blijft wonen is er niets aan de hand. Maar misschien wilt u toch verhuizen. Het huis is te klein geworden of u wilt dichter bij uw werk gaan wonen. Verhuizen met restschuld, kan dat zomaar? Lees verder
 • Bij welke kantoren kan ik een afspraak voor hypotheekadvies maken?
  U kunt terecht bij een van onze 17 kantoren in Nederland. Of u kunt thuis online advies via de webcam krijgen. De kantoren vindt u in Aalsmeer, Alkmaar, Apeldoorn, Breda, Capelle a/d IJssel, Eindhoven, Enschede, Groningen, Heerhugowaard, ’s-Hertogenbosch, Huis ter Heide (Zeist), Nederweert, Nijmegen, Nijverdal, Rijswijk, Roermond en Sneek.