NHG garantie op de hypotheek

Wat zijn de voorwaarden voor NHG op mijn hypotheek?

Als u een woning koopt, kunt u een hypotheek met NHG garantie afsluiten. Er zijn een aantal voorwaarden voor NHG garantie. U kunt deze alleen krijgen als het hypotheekbedrag lager of gelijk is aan de kostengrens. De kostengrens 2021 is € 325.000,-. Als er sprake is van energiebesparende maatregelen is dit bedrag € 344.500,-.  Dit is het maximale bedrag dat u volgens de NHG voorwaarden kunt lenen om de woning te financieren. Dit bedrag is inclusief bijkomende kosten. NHG rekent standaard 0,7% voor deze bijkomende kosten.
Bel 088-020 93 77
voor een vrijblijvende afspraak
Plan een afspraak >
met een hypotheekadviseur

NHG-garantie: bescherming voor u en de geldverstrekker

Een hypotheek met NHG garantie biedt bescherming voor u en de geldverstrekker, als u onverwacht in betalingsproblemen komt. Bijvoorbeeld door werkeloosheid of een echtscheiding. Eén van de voorwaarden van NHG bescherming is dat deze pas actief wordt op het moment dat u er eerst zelf alles aan heeft gedaan om uw (hypotheek)schuld af te lossen. Ook moet u bijvoorbeeld alles in het werk stellen om een gedwongen verkoop van uw huis te voorkomen.
Eerste huis kopen? Bespaar tot € 150,- met ons voordelige starterstarief! Lees meer over de Zicht startershypotheek >

Wij regelen het voor je

 • Je hoeft het niet alleen te doen
 • Direct contact met een adviseur
 • Altijd advies op maat
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,7
1032 beoordelingen
Veelgestelde vragen
 • Wat zijn de voorwaarden voor NHG op mijn hypotheek?
  Als u een woning koopt, kunt u een hypotheek met NHG garantie afsluiten. Er zijn een aantal voorwaarden voor NHG garantie. Lees verder
 • Studieschuld en hypotheek, hoe regel ik dat?
  In het nieuwe leenstelsel krijgen nog meer studenten een studieschuld op het moment van afstuderen. Studenten krijgen bovendien 35 jaar de tijd om deze schuld af te betalen. Door deze lange termijn krijgen veel studenten van nu straks te maken met de situatie van een studieschuld en de wens van het kopen van een huis. Maar is het mogelijk om met  een studieschuld  een hypotheek te krijgen? Lees verder
 • Bij welke kantoren kan ik een afspraak voor hypotheekadvies maken?
  U kunt terecht bij een van onze 17 kantoren in Nederland. Of u kunt thuis online advies via de webcam krijgen. De kantoren vindt u in Aalsmeer, Alkmaar, Apeldoorn, Breda, Capelle a/d IJssel, Eindhoven, Enschede, Groningen, Heerhugowaard, ’s-Hertogenbosch, Huis ter Heide (Zeist), Nederweert, Nijmegen, Nijverdal, Rijswijk, Roermond en Sneek.