Warmtefonds: energiebesparende maatregelen tegen 0% rente

Iedereen in Nederland wordt geconfronteerd met stijgende energieprijzen. Het energieplafond zal helpen de pijn iets te verzachten. Maar minder energie gebruiken is natuurlijk het meest efficiënt.  Investeren in energiebesparende maatregelen kost eerst geld, voordat het geld gaat besparen. Niet iedereen kan hier zomaar geld voor vrijmaken. Het Nationaal Warmtefonds biedt mogelijk uitkomst.

Zoë helpt u graag verder

Wat is het Warmtefonds?

Het fonds is opgericht door de Rijksoverheid met steun van onder andere een aantal grote banken. Zij verstrekken leningen aan particulieren en verenigingen van eigenaren (VvE’s), waarmee deze energiebesparende maatregelen kunnen financieren. Het Warmtefonds is er specifiek voor mensen met een beperkte leencapaciteit. Dit zijn mensen die niet bij commerciële partijen terecht kunnen om het noodzakelijke geld voor bijvoorbeeld de dakisolatie te lenen.

Extra maatregelen van het Warmtefonds

Vanwege de energiecrisis heeft het Warmtefonds recentelijk een aantal maatregelen genomen om investeringen in energiebesparende maatregelen te stimuleren.

1. 0% rente op leningen van het Warmtefonds

Huishoudens met een verzamelinkomen tot € 60.000,- hoeven over een lening van het Warmtefonds geen rente meer te betalen. De lening moet wel maandelijks worden afgelost. De 0% rente geldt voor de gehele looptijd van de lening.

2. Tot € 10.000,- lenen zonder aflossing in eerste 5 jaar

Voor mensen met geen of nauwelijks leencapaciteit is er de zogenaamde combinatielening. Mensen die deze lening afsluiten, hoeven geen rente te betalen en in de eerste 5 jaar niet af te lossen. Na 5 jaar bekijkt de bank de financiële situatie van de lener opnieuw om te bepalen of hij of zij de (leen)lasten dan wel kan dragen.

3. 100% financiering van zonnepanelen

Tot juni 2022 was het mogelijk om zonnepanelen voor maximaal 75% te financieren met een lening van het Warmtefonds. De rest moest degene die de lening afsloot, ook wel de leningnemer, zelf betalen. Bovendien kreeg de leningnemer wel een lening voor de volledige 100%. Die overige 25% moest hij of zij dan besteden aan andere energiebesparende maatregelen. Sinds 1 juni 2022 mag een leningnemer de gehele lening aan zonnepanelen besteden.

4. Geen maximumleeftijd & ook kleine leenbedragen voortaan mogelijk

Tenslotte is in juni 2022 ook het minimale leenbedrag verlaagd van € 2.500,- naar € 1.000,-. Ook was er een maximumleeftijd. Mensen van boven de 75 jaar konden geen gebruik maken van het Warmtefonds. Deze twee regels zijn afgeschaft, zodat iedereen met een kleine beurs gebruik kan maken van het Warmtefonds.

VvE’s

Voor VvE’s gelden afwijkende voorwaarden en tarieven. Deze vindt u, net als alle informatie op deze pagina, terug op de website van het Warmtefonds.

Lening via het Warmtefonds afsluiten?

Ga voor het afsluiten van een lening van het Warmtefonds naar hun website.

We regelen het voor u

  • Advies op maat
  • Persoonlijk contact
  • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,7
662 beoordelingen