Heeft u schade door noodweer?

Heeft u schade door noodweer? Door blikseminslag, wateroverlast of een omgevallen boom? Meld dit dan zo snel mogelijk. Dit kan 24 uur per dag. U kunt telefonisch, via de website, e-mail of via MijnZicht contact met ons opnemen. Maak ook foto’s van de schade, voordat u begint met opruimen. Foto’s kunnen belangrijk zijn als bewijslast voor het dossier.

Zoë helpt u graag verder

Verdere schade voorkomen

Als u schade heeft na noodweer is het belangrijk om zo snel mogelijk maatregelen te nemen om verdere schade te voorkomen. Zijn er bijvoorbeeld een aantal dakpannen van het dak gewaaid, dek dit dan af met een zeil om te voorkomen dat het binnen regent. Als u bij waterschade bijvoorbeeld materiaal haalt bij de bouwmarkt om te voorkomen dat er (meer) water het huis instroomt, dan zijn de kosten hiervoor gedekt.

Bent u hier niet toe in staat -uw eigen veiligheid staat altijd voorop- neem dan direct contact op met ons, zodat wij eventueel iemand kunnen inschakelen om snel deze tijdelijke maatregelen te treffen.

Man op ladder kijkt naar dak – Noodweer – Particulier

Wat is er verzekerd bij directe neerslag?

Stroomt na een hevige regenbui water uw huis in, dan is de schade gedekt. Behalve als er sprake is van achterstallig onderhoud of als u bijvoorbeeld een raam open heeft laten staan. U had de schade dan kunnen voorkomen.

Wat is er verzekerd bij indirecte neerslag?

Indirecte neerslag is schade die veroorzaakt wordt doordat bijvoorbeeld kades of het riool in de straat overlopen. Deze schade is alleen verzekerd als u een extra uitgebreide of allrisk dekking heeft op uw verzekering. Als de schade wordt veroorzaakt door een dijkdoorbraak dan is er geen dekking.

https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,7
685 beoordelingen

Wat gebeurt er na de schademelding?

Na uw schademelding krijgt u een vaste contactpersoon en een eigen dossiernummer. Vermeld dit dossiernummer altijd als u documenten of e-mails naar ons toestuurt.

Bij grotere schades wordt er een expert ingeschakeld, die het schadebedrag komt vaststellen. Als er overeenstemming is over het schadebedrag dan wikkelen we de schade zo snel mogelijk voor u af.

Man aan telefoon achter laptop – Noodweer – Particulier
Vrouw kijkt naar buiten, heeft mok vast – Noodweer – Particulier

Eigen risico?

Heeft u waterschade of bliksemschade? Dan heeft u geen eigen risico, tenzij u vrijwillig hier voor heeft gekozen. Bij stormschade aan uw woonhuis is er wel sprake van een eigen risico. Dit is 2 promille van de verzekerde som, minimaal € 225,- en maximaal € 450,-.

Wij herstellen de schade voor u

Het uitgangspunt bij schade is herstel in natura. U hoeft dan zelf niets te regelen. Wij regelen het herstel voor u. Natuurlijk in overleg.

We regelen het voor u

  • Advies op maat
  • Persoonlijk contact
  • Samen met een adviseur

Vragen of schade melden?

  • Neem dan contact op met onze schadeafdeling