Corona en de belastingaangifte

Kent u de gevolgen van corona op uw belastingaangifte?

Corona verandert veel, maar niet het feit dat u belastingaangifte moet doen. Wel heeft corona invloed op de aangifte zelf. De drie belangrijkste punten leest u hier.

Normaliter moet u uw belastingaangifte voor 1 mei doen. In verband met een storing op de website heeft de Belastingdienst deze termijn verruimd. Uw aangifte moet nu uiterlijk 8 mei binnen zijn.

1. Heeft u een betaalpauze voor uw hypotheek? Dit kan invloed hebben op uw aftrekpost.

Bent u met uw hypotheekverstrekker in 2020 een betaalpauze overeengekomen? Dan heeft u in 2020 minder rente betaald. Soms mag u deze niet-betaalde rente toch aftrekken van uw inkomstenbelasting. Uw hypotheekverstrekker weet of dit wel of niet mag.

Let op! Stelt u na de betaalpauze een nieuw aflossingsschema op? Dan moet dit schema wel weer voldoen aan de fiscale regels om de belastingaftrek te kunnen behouden. Uw hypotheekverstrekker of –adviseur kan u hiermee helpen.

2. Heeft u een auto van de zaak, maar rijdt u niet zakelijk? De bijtelling gaat in principe gewoon door.

Veel mensen die een auto van de zaak hebben, gebruiken deze nu veel minder. Soms zelfs helemaal niet. Toch loopt de bijtelling gewoon door. De Belastingdienst gaat er namelijk vanuit dat de u de auto nog steeds gebruikt of kunt gebruiken.

Gebruikt u de auto nu helemaal niet meer zakelijk? Ook dit heeft geen invloed op de hoogte van de bijtelling, omdat die is gebaseerd op privégebruik. Het wel of niet zakelijk gebruiken van de auto, heeft daar geen invloed op.

Wilt u bijtelling voorkomen? Dat kan. Dan moet u de autopapieren en sleutels bij uw werkgever inleveren. De auto komt dan zogenaamd ‘achter het hek’ te staan. Dit geldt trouwens niet voor een directeur-grootaandeelhouder of ondernemer.
Corona en de belastingaangifte - Zicht adviseurs

3. U kunt niet op bezoek bij het belastingkantoor. Wel kunt u bellen voor advies.

U kon altijd terecht op het belastingkantoor voor hulp bij uw aangifte. Door de coronamaatregelen zijn de kantoren gesloten. Gelukkig blijft het wel mogelijk te bellen. Heeft u hulp nodig? Maak dan op tijd een afspraak bij de belastingtelefoon.

Ook andere organisaties, zoals de FNV en de ANBO, geven dit jaar alleen telefonisch advies. Heeft u écht hulp aan huis nodig? Dan is het mogelijk om uitstel te vragen. Misschien is het op een later tijdstip wel mogelijk dat de gevraagde ondersteuning thuis wordt gegeven. Ook bij het vragen van uitstel kunnen deze organisaties helpen.

Wij regelen het voor u


  • Advies op maat
  • Persoonlijk contact
  • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,7
1033 beoordelingen
Veelgestelde vragen