Drone en hoverboard verzekering

Drones en hoverboards komen steeds vaker voor in het straatbeeld. Maar is schade door of aan een drone of hoverboard eigenlijk wel gedekt? En bestaat er een speciale drone of hoverboard verzekering? Zicht adviseurs zocht het voor u uit.

088-020 93 03 of app 06-512 076 88

Bestaat er een hoverboard verzekering voor schade?

Een hoverboard is een soort zelfrijdende tweewieler, maar zonder stuur en zitting. De hoverboard heeft een elektromotortje en haalt een snelheid van zo’n 20 kilometer per uur. Met een hoverboard mag u niet op de openbare weg rijden. Zelfs niet op de stoep. Een hoverboard mag dus alleen gebruikt worden op eigen terrein. Daarom is een WAM (wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen) dekking ook niet van toepassing.

Er is ook geen dekking onder de aansprakelijkheidsverzekering particulieren omdat het hoverboard wel 20 km per uur kan gaan. Kortom de hoverboard valt buiten de bestaande verzekeringsmogelijkheden. Als u met uw hoverboard schade toebrengt aan derden, is dit niet verzekerd. Er is ook (nog) geen hoverboard verzekering waarmee u dit wel kunt verzekeren.

Hoverboard-drones en hoverboards-particulier

Hoe zit het met het verzekeren van drones?

Een drone is een luchtvaartuig dat u met een afstandsbediening kunt besturen. Vanwege de veiligheid mag u niet overal vliegen met uw drone. In gebieden rondom vliegvelden of boven aaneengesloten bebouwing is dit bijvoorbeeld verboden. U mag wel vliegen in het vrije deel van het luchtruim.

Bij recreatief gebruik is de aansprakelijkheid voor schade aan derden gewoon gedekt op de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) van de eigenaar van de drone. Een drone voor particulieren mag niet meer wegen dan 25 kilo.

Drone-drones en hoverboards-particulier

Bestaat er wel een drone of hoverboard verzekering tegen diefstal?

Als een drone of hoverboard wordt gestolen, dan kan deze schade vallen onder de inboedelverzekering. Daarnaast kan schade aan een drone gedekt zijn op een transport- en reisverzekering. Maar voor schade aan drones tijdens het vliegen bieden deze verzekeringen geen dekking. Meer weten? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

We regelen het voor u

 • Advies op maat
 • Persoonlijke contact
 • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
592 beoordelingen
 • Waarom zou ik kiezen voor een aansprakelijkheidsverzekering via Zicht adviseurs?
  Zicht adviseurs is een onafhankelijke tussenpersoon. Onze deskundige adviseurs kunnen een groot aantal speciaal geselecteerde aanbieders van aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken voor u. U bent dus verzekerd van een verzekering die het best bij uw wensen past. Onze klantenservice staat voor u klaar. We zijn zowel telefonisch als via e-mail, chat en social media bereikbaar.
 • Wat is een WA verzekering of aansprakelijkheidsverzekering?
  Uw kinderen spelen op de oprit en veroorzaken een flinke deuk in de auto van de buurman. Uw partner helpt vrienden met verhuizen en laat de televisie vallen. Op zulke momenten is het goed om te weten dat uw aansprakelijkheidsverzekering de financiële schade vergoedt. Ook dekt deze verzekering letselschade die aan een ander is toegebracht. Deze verzekering geldt ook voor studerende uitwonende kinderen en voor schade veroorzaakt door uw huisdieren.
 • Wat is het verschil tussen de WA autoverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering?
  De aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel WA verzekering genoemd. Verwar deze verzekering echter niet met de WA verzekering voor auto's. De WA verzekering voor auto's is verplicht en dekt alleen schades die u met uw auto of motor veroorzaakt aan anderen. Alle andere schades die u, uw gezinsleden of huisdieren onbedoeld toebrengen aan een ander vallen onder de aansprakelijkheidsverzekering.
 • Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?
  Nee, dit is geen verplichte verzekering. We raden wel aan om deze verzekering af te sluiten, omdat de kosten als u aansprakelijk gesteld wordt voor een schade hoog kunnen oplopen.