Drones en hoverboards

Veilig verzekerd naar buiten met drones en hoverboards?

Is schade door een drone of hoverboard eigenlijk te verzekeren? Zicht adviseurs zocht het voor u uit.
Bel ons
Wij regelen het voor u
Bel me terug

Meer actueel nieuws over aansprakelijkheidsverzekeringen?

Schrijf u dan in voor onze e-mailnieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van nuttige tips, nieuws over wetgeving, acties  en aanbiedingen.

Nu inschrijven >

Is schade door een hoverboard te verzekeren?

Een hoverboard is een soort zelfrijdende tweewieler, maar zonder stuur en zitting. De hoverboard heeft een elektromotortje en haalt een snelheid van zo’n 20 kilometer per uur. Met een hoverboard mag u niet op de openbare weg rijden. Zelfs niet op de stoep. Daarom is een WAM (wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen) dekking hier niet van toepassing.

Er is ook geen dekking onder de aansprakelijkheidsverzekering particulieren omdat het hoverboard wel 20 km per uur kan gaan. Kortom de hoverboard valt buiten de bestaande verzekeringsmogelijkheden. Als u met uw hoverboard schade toebrengt aan derden, is dit niet verzekerd. Er is ook (nog) geen verzekering waarmee u dit wel kunt verzekeren.
Drones en hoverboards - Zicht adviseurs

Hoe zit het met het verzekeren van drones?

Een drone is een luchtvaartuig dat u met een afstandsbediening kunt besturen. Vanwege de veiligheid mag u niet overal vliegen met uw drone. In gebieden rondom vliegvelden of boven aaneengesloten bebouwing is dit bijvoorbeeld verboden. U mag wel vliegen in het vrije deel van het luchtruim.
Bij recreatief gebruik is de aansprakelijkheid voor schade aan derden gewoon gedekt op de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) van de eigenaar van de drone. Een drone voor particulieren mag niet meer wegen dan 25 kilo.
Drones en hoverboards - Zicht adviseurs

Wilt u uw drone of hoverboard verzekeren tegen diefstal?

Als een drone of hoverboard wordt gestolen, dan kan deze schade vallen onder de inboedelverzekering. Daarnaast kan schade aan een drone gedekt zijn op een transport- en reisverzekering. Maar voor schade aan drones tijdens het vliegen bieden deze verzekeringen geen dekking. Meer weten? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Uw aansprakelijkheidsverzekering vergelijken? 

 • Dat doen we graag voor u! 
 • Bel onze adviseur
088-020 93 03

Zeer goed

Onze klanten
beoordelen Zicht
gemiddeld met een

8.4 / 10
Gebaseerd op 897 recensies
Veelgestelde vragen

 • Wat is een WA verzekering of aansprakelijkheidsverzekering? 
  Uw kinderen spelen op de oprit en veroorzaken een flinke deuk in de auto van de buurman. Uw partner helpt vrienden met verhuizen en laat de televisie vallen. Op zulke momenten is het goed om te weten dat uw aansprakelijkheidsverzekering de financiële schade vergoedt. Ook dekt deze verzekering letselschade die aan een ander is toegebracht. Deze verzekering geldt ook voor studerende uitwonende kinderen en voor schade veroorzaakt door uw huisdieren.
 • Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?
  Nee, dit is geen verplichte verzekering. We raden wel aan om deze verzekering af te sluiten, omdat de kosten als u aansprakelijk gesteld wordt voor een schade hoog kunnen oplopen.
 • Waarom zou ik kiezen voor een aansprakelijkheidsverzekering via Zicht adviseurs?
  Zicht adviseurs is een onafhankelijke tussenpersoon. Onze deskundige adviseurs kunnen een groot aantal speciaal geselecteerde aanbieders van aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken voor u. U bent dus verzekerd van een verzekering die het best bij uw wensen past. Onze klantenservice staat voor u klaar. Wij zijn zowel telefonisch als via e-mail, chat en social media bereikbaar.
 • Wat is het verschil tussen de WA autoverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering?
  De aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel WA verzekering genoemd. Verwar deze verzekering echter niet met de WA verzekering voor auto's. De WA verzekering voor auto's is verplicht en dekt alleen schades die u met uw auto of motor veroorzaakt aan anderen. Alle andere schades die u, uw gezinsleden of huisdieren onbedoeld toebrengen aan een ander vallen onder de aansprakelijkheidsverzekering.
 • Waarom lukt het niet om mijn premie te berekenen?
  Het berekenen van uw premie is helaas alleen mogelijk op tablet of desktop. Bel ons, wij vergelijken graag voor u.