Uw autoverzekering goed geregeld bij Zicht adviseurs

Bij Zicht adviseurs kunt u vertrouwen op een onafhankelijk advies voor uw autoverzekering, top dekking en een snelle schade afhandeling. U kiest zelf uw basisdekking en aanvullende dekkingen. Autoverzekering vergelijken? Bel of app ons. Onze deskundige adviseurs helpen u graag. Of vraag online een offerte aan. Wij zorgen er graag voor dat u onbezorgd kunt rijden!

Zoë helpt u graag verder

Kies voor Zicht adviseurs

Welke dekking kiezen voor uw auto?

Kies uit de volgende basisdekkingen

 1. Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
 2. Beperkt casco
 3. Volledig casco

Daarnaast zijn er aanvullende dekkingen zoals:

 • De inzittendenverzekering
 • Verkeersrechtsbijstand
 • Hulp bij pech of ongevallen
Tamara de Groot – Zicht adviseurs

Tip: sommige autoverzekeringen hebben al een dekking voor hulpverlening in het buitenland. Als u zo’n dekking heeft, hoeft u deze niet nog eens apart te regelen via een pechhulpdienst.

Tamara de Groot

adviseur particulieren
Tamara de Groot – Zicht adviseurs

Tamara de Groot

adviseur particulieren

De groene kaart

Een groene kaart is een internationaal geldig verzekeringsbewijs. U ontvangt de groene kaart bij het afsluiten van uw autoverzekering en vervolgens ontvangt u ieder jaar een nieuw exemplaar.

In veel Europese landen is de groene kaart al een tijd niet meer verplicht. We adviseren u wel om de groene kaart altijd mee te nemen. De groene kaart hoeft niet meer op groen papier gedrukt te zijn. Sommige verzekeraars werken ook met een digitale versie.

Man met groene kaart – Autoverzekering – Particulier
Icoon twee auto’s – Autoverzekering – Particulier

Tweede auto verzekeren

Verzeker uw tweede auto (onder bepaalde voorwaarden) met extra bonus-maluskorting.

Icoon oldtimer – Autoverzekering – Particulier

Oldtimer verzekeren

Heeft u een oldtimer auto als tweede auto? Verzeker deze met de oldtimerverzekering.

Icoon exclusieve auto – Autoverzekering – Particulier

Exclusieve auto verzekeren

Voor dure auto’s met een cataloguswaarde vanaf
€ 75.000,- kiest u de Topcar verzekering.

Icoon auto kind – Autoverzekering – Particulier

Auto van uw kind verzekeren

Ook uw kind verzekert zijn of haar auto voordelig via Zicht, met dezelfde pakketkorting als u.

Dekkingen op de autoverzekering

Een autoverzekering bestaat uit verschillende onderdelen (dekkingen). Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen kunt u deze wel of niet afsluiten.

De wettelijke aansprakelijkheid (WA)

Deze dekking verzekert de schade die u met uw auto aan andere partijen toebrengt. U bent wettelijk verplicht minimaal deze dekking af te sluiten. Schade aan uw eigen auto is niet verzekerd.

Aanvullende dekking voor schade aan uw auto – beperkt casco

Is uw auto 7 jaar of ouder? Dan adviseren wij een beperkt casco dekking. Hiermee bent u verzekerd tegen ruit-, brand-, diefstal- en stormschade. De schade is gedekt op basis van dagwaarde. Zelf veroorzaakte schade aan uw auto is niet verzekerd.

Aanvullende dekking voor schade aan uw auto – volledig casco/all-risk

Is uw auto tot 7 jaar oud? Dan adviseren wij volledig casco dekking (all-risk). Dit is afhankelijk van de dagwaarde. Naast de hierboven genoemde dekkingen bent u dan ook verzekerd tegen botsen en slippen door eigen schuld en vandalisme.

De schadeverzekering inzittenden (SVI)

Deze inzittendenverzekering keert uw daadwerkelijke schade (met een bepaald maximum) na een ongeluk uit. Ook als er geen sprake is van invaliditeit of dood. Het kan gaan om letselschade, schade aan kleding en bagage in de auto, smartengeld, derving van levensonderhoud en uitvaartkosten. Zelfs inkomensverlies als gevolg van een auto-ongeval is meeverzekerd.

De ongevallenverzekering inzittenden (OVI)

Deze inzittendenverzekering is vergelijkbaar met de SVI, alleen de ongevallenverzekering inzittenden keert een vast bedrag uit, terwijl de SVI de reële schade vergoedt. Vooral bij blijvend letsel kan dit een belangrijk verschil maken. Daarnaast wordt bij de OVI geen materiële schade vergoed. Daarom adviseren wij de schadeverzekering inzittenden af te sluiten.

Verkeersrechtsbijstand

Heeft u volledig casco dekking op uw autoverzekering? Dan is het verhalen van materiële schades op een schuldige partij meeverzekerd. Kiest u voor alleen WA of beperkt casco dan is dit niet het geval. Ook het verhalen van letselschades valt niet onder deze dekking. Wij raden dan aan om een verkeersrechtsbijstandverzekering af te sluiten. Deze laatste optie biedt dekking in alle mogelijke verkeerssituaties en ook letselschades zijn meeverzekerd.

Pechhulp

Na een ongeval heeft u recht op hulpverlening. Bij pech binnen Nederland alleen als u dit meeverzekerd heeft. In geval van pech in het buitenland is hulpverlening niet altijd meeverzekerd. Soms is het nodig pechhulp mee te verzekeren.

Ontdek uw autoverzekering > Snel een persoonlijke prijsopgave

We regelen het voor u

 • Advies op maat
 • Persoonlijk contact
 • Samen met een adviseur

Gebruikt u MijnZicht al?

Uw verzekeringen inzien en schades melden kunt u 24/7 zelf via MijnZicht.

https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,7
645 beoordelingen
 • Ja. Hoe dat precies werkt, lees je op deze pagina. 
 • Zicht adviseurs is een onafhankelijke tussenpersoon. Onze deskundige adviseurs kunnen een groot aantal speciaal geselecteerde aanbieders van autoverzekeringen vergelijken voor u. U bent dus verzekerd van een autoverzekering die het best bij uw wensen past. Onze klantenservice staat voor u klaar. We zijn zowel telefonisch als via e-mail, chat en social media bereikbaar.
 • Deze rubriek biedt tijdens uw vakantie dekking tegen de kosten van arbeidsloon bij reparatie van uw auto langs de weg, vervoer naar een reparatie-inrichting, berging en bewaking en rechtsbijstand. Lees verder
 • Een nieuwwaarderegeling is vooral interessant als u een nieuwe auto WA + Volledig Casco (all-risk) verzekert. Als u uw auto total loss rijdt, zorgt deze regeling ervoor dat u weer een nieuwe auto kunt kopen. Zicht adviseurs biedt diverse autoverzekeringen waarbij het mogelijk is een uitgebreide nieuwwaarderegeling te sluiten. Neem contact met ons op, zodat we samen uw mogelijkheden kunnen bekijken.
 • U wilt natuurlijk niet teveel betalen voor uw autoverzekering. Het is dus goed om na te denken over welke dekking bij uw auto past. De WA dekking is verplicht, daarnaast kunt u kiezen voor de aanvullende Beperkt Casco dekking of Volledig Casco dekking (all-risk). Auto's tot 7 jaar oud kunt u het best WA Casco verzekeren. Als uw auto ouder dan 7 jaar is raden wij u aan te kiezen voor Beperkt Casco dekking of alleen WA dekking. Uw keuze hangt natuurlijk ook af van de dagwaarde van uw auto en of u in staat bent een gelijkwaardige auto aan te schaffen als uw auto total loss wordt verklaard. Kijk dus goed naar uw eigen portemonnee. Neem contact op met onze adviseurs. Ze maken graag een premievergelijking voor u.
 • In veel Europese landen is de groene kaart al een tijd niet meer verplicht. Dit geldt bijvoorbeeld voor alle EU landen. We adviseren u wel om de groene kaart altijd mee te nemen. De groene kaart hoeft niet meer op groen papier gedrukt te zijn. Sommige verzekeraars werken ook met een digitale versie. Wilt u een originele groene kaart aanvragen? Vul het formulier in en we sturen het aan u op.
 • Iedere autobezitter in Nederland is verplicht om minimaal een WA-autoverzekering af te sluiten. Deze WA-dekking vergoedt alleen de schade die u met uw auto aan anderen veroorzaakt. Het is natuurlijk mogelijk om de dekking uit te breiden naar een beperkt casco of volledig casco dekking. Het RDW controleert regelmatig of een auto verzekerd is. Is dit niet het geval, dan riskeert de eigenaar een hoge boete. Zorg dus altijd voor een autoverzekering!
 • Als u geen schade rijdt bouwt u normaal gesproken op uw autoverzekering schadevrije jaren op. Hoe meer jaren u schadevrij rijdt, hoe hoger de korting op uw premie. U bouwt korting op tot een maximum. Als u uw verzekering beëindigt, wordt het aantal aantoonbare schadevrije jaren die u bij ons heeft opgebouwd in het landelijke systeem ‘Roy-Data’ gezet. Uw nieuwe verzekeringsmaatschappij neemt deze schadevrije jaren uit Roy-Data automatisch van ons over. Als u bij ons een autoverzekering afsluit, kijken we ook in Roy-Data wat uw aantoonbare schadevrije jaren zijn.