Kies de juiste verzekering

Auto is 10 jaar of ouder – hoe wilt u verzekerd zijn?

Als uw auto 10 jaar oud is, is de dagwaarde een stuk lager dan de nieuwwaarde. Meestal is het verstandig de verzekering aan te passen naar een lagere dekking. U kiest dan voor de WA of WA beperkt casco autoverzekering. U bespaart daarmee op de premie.
088-020 93 03
of app 06-512 076 88
Bel me terug

Verschillen in dekkingen autoverzekering


Meer tabelgegevens
Meer tabelgegevens

Verschillen

Volledig casco
(all-risk)

WA beperkt casco

WA

BasisverzekeringSchade die u met uw auto aan andere partijen toebrengt.Schade die u met uw auto aan andere partijen toebrengt.Schade die u met uw auto aan andere partijen toebrengt.
Ruit-, brand-, diefstal- en stormschade aan autoIs verzekerd.Is verzekerd.Is niet verzekerd.
Verzekerde waardeDagwaarde van de auto.Dagwaarde van de auto.Niet van toepassing.
VerplichtNee, geen verplichting.Nee, geen verplichting.Ja, wettelijk verplicht minimaal deze dekking af te sluiten.
Zelf veroorzaakte schadeVerzekerd voor botsen en slippen door eigen schuld en vandalisme.Is niet verzekerd.Is niet verzekerd.
Auto 7 jaar - Zicht adviseurs

Niet zomaar de verzekering aanpassen

Soms is behoud van de volledig casco verzekering met uitgebreide dekking slim. Er zijn een aantal punten om te overwegen, voordat u de verzekering aanpast naar een lagere dekking. Om de juiste keuze te maken, kunt u zich de vier volgende vragen stellen:
 • Kunt u eventuele schade aan de auto zelf betalen?

  Of kunt u een nieuwe auto betalen als uw huidige auto total loss is?
 • Heeft u een lening afgesloten voor uw auto?

  Als u dan de auto zelf total loss rijdt, moet u een nieuwe auto kopen. Maar ook de lening afbetalen.
 • Wat is de huidige waarde van uw auto?

  Ook een auto van 10 jaar oud kan nog een hoge dagwaarde hebben. Bij duurdere auto’s is het schadeherstel meestal ook duurder.
 • Hoeveel schadevrije jaren/BM-tredes heeft u opgebouwd?

  Als u veel schadevrije jaren heeft opgebouwd is de besparing kleiner. We rekenen dit graag voor u uit.

Rekenvoorbeeld besparing

U heeft een Volkswagen Golf van 10 jaar oud. Deze heeft u nieuw gekocht en toen volledig casco verzekerd. U heeft 14 schadevrije jaren opgebouwd. U betaalt nu € 60,- per maand aan verzekeringspremie. Gaat u over naar WA beperkt casco? Dan betaalt u € 48,- per maand. Dat scheelt € 12,- per maand (€ 144,- per jaar).

Neem contact op voor advies

Wilt u een advies op maat? Neem contact met ons op. We berekenen graag wat de besparing is op uw huidige autoverzekering. Waarbij we ook kijken naar uw situatie en wensen.

Wij regelen het voor u


 • Advies op maat
 • Persoonlijk contact
 • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs | Ter info: i.v.m. een systeemwijziging kunnen we op dit moment geen actuele reviews weergeven.
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
944 beoordelingen
Veelgestelde vragen
 • Is een autoverzekering een verplichte verzekering?
  Iedere autobezitter in Nederland is verplicht om minimaal een WA-autoverzekering af te sluiten. Deze WA-dekking vergoedt alleen de schade die u met uw auto aan anderen veroorzaakt. Het is natuurlijk mogelijk om de dekking uit te breiden naar een beperkt casco of volledig casco dekking. Het RDW controleert regelmatig of een auto verzekerd is. Is dit niet het geval, dan riskeert de eigenaar een hoge boete. Zorg dus altijd voor een autoverzekering!
 • Hoe houdt Zicht adviseurs mijn schadevrije jaren bij?
  Als u geen schade rijdt bouwt u normaal gesproken op uw autoverzekering schadevrije jaren op. Hoe meer jaren u schadevrij rijdt, hoe hoger de korting op uw premie. U bouwt korting op tot een maximum. Als u uw verzekering beëindigt, wordt het aantal aantoonbare schadevrije jaren die u bij ons heeft opgebouwd in het landelijke systeem ‘Roy-Data’ gezet. Uw nieuwe verzekeringsmaatschappij neemt deze schadevrije jaren uit Roy-Data automatisch van ons over. Als u bij ons een autoverzekering afsluit, kijken wij ook in Roy-Data wat uw aantoonbare schadevrije jaren zijn.
 • Wat is de juiste dekking voor mijn auto?
  U wilt natuurlijk niet teveel betalen voor uw autoverzekering. Het is dus goed om na te denken over welke dekking bij uw auto past. De WA dekking is verplicht, daarnaast kunt u kiezen voor de aanvullende Beperkt Casco dekking of Volledig Casco dekking (all-risk). Auto's tot 7 jaar oud kunt u het best WA Casco verzekeren. Als uw auto ouder dan 7 jaar is raden wij u aan te kiezen voor Beperkt Casco dekking of alleen WA dekking. Uw keuze hangt natuurlijk ook af van de dagwaarde van uw auto en of u in staat bent een gelijkwaardige auto aan te schaffen als uw auto total loss wordt verklaard. Kijk dus goed naar uw eigen portemonnee. Neem contact op met onze adviseurs, zij maken graag een premievergelijking voor u.
 • Nieuwwaarderegeling bij uw autoverzekering, wat houdt dat in?
  Een nieuwwaarderegeling is vooral interessant als u een nieuwe auto WA + Volledig Casco (all-risk) verzekert. Als u uw auto total-loss rijdt, zorgt deze regeling ervoor dat u weer een nieuwe auto kunt kopen. Zicht adviseurs biedt diverse autoverzekeringen waarbij het mogelijk is een uitgebreide nieuwwaarderegeling te sluiten. Neem contact met ons op, wij bekijken graag de mogelijkheden voor u.
 • Waarom zou ik via Zicht adviseurs mijn autoverzekering afsluiten?
  Zicht adviseurs is een onafhankelijke tussenpersoon. Onze deskundige adviseurs kunnen een groot aantal speciaal geselecteerde aanbieders van autoverzekeringen vergelijken voor u. U bent dus verzekerd van een autoverzekering die het best bij uw wensen past. Onze klantenservice staat voor u klaar. Wij zijn zowel telefonisch als via e-mail, chat en social media bereikbaar.
 • Is het verplicht om een groene kaart mee te nemen?
  In veel Europese landen is de groene kaart al een tijd niet meer verplicht. Dit geldt voor alle EU landen. We adviseren u wel om de groene kaart altijd mee te nemen. De groene kaart hoeft niet meer op groen papier gedrukt te zijn. Sommige verzekeraars werken ook met een digitale versie. Wilt u een originele  groene kaart aanvragen? Vul het formulier  in en wij sturen het aan u op.