Auto is 10 jaar of ouder – hoe wilt u verzekerd zijn?

Als uw auto 10 jaar oud is, is de dagwaarde een stuk lager dan de nieuwwaarde. Meestal is het verstandig de verzekering aan te passen naar een lagere dekking. U kiest dan voor de WA of WA beperkt casco autoverzekering. U bespaart daarmee waarschijnlijk op de premie.

Zoë helpt u graag verder

Verschillen in dekkingen autoverzekering

 

Verschillen
Volledig casco (all-risk)
WA beperkt casco
WA
Basisverzekering Schade die u met uw auto aan andere partijen toebrengt. Schade die u met uw auto aan andere partijen toebrengt. Schade die u met uw auto aan andere partijen toebrengt.
Ruit-, brand-, diefstal- en stormschade aan auto Is verzekerd. Is verzekerd. Is niet verzekerd.
Verzekerde waarde Dagwaarde van de auto. Dagwaarde van de auto. Niet van toepassing.
Verplicht Nee, geen verplichting. Nee, geen verplichting. Ja, wettelijk verplicht minimaal deze dekking af te sluiten.
Zelf veroorzaakte schade Verzekerd voor botsen en slippen door eigen schuld en vandalisme. Is niet verzekerd. Is niet verzekerd.
Man selfie – Autoverzekering – Particulier

Niet zomaar de verzekering aanpassen

Soms is behoud van de volledig casco verzekering met uitgebreide dekking slim. Er zijn een aantal punten om te overwegen, voordat u de verzekering aanpast naar een lagere dekking. Om de juiste keuze te maken, kunt u zich de vier volgende vragen stellen:

 • Kunt u eventuele schade aan de auto zelf betalen?

  Of kunt u een nieuwe auto betalen als uw huidige auto total loss is?

 • Heeft u een lening afgesloten voor uw auto?

  Als u dan de auto zelf total loss rijdt, moet u een nieuwe auto kopen. Maar ook de lening afbetalen.

 • Wat is de huidige waarde van uw auto?

  Ook een auto van 10 jaar oud kan nog een hoge dagwaarde hebben. Bij duurdere auto’s is het schadeherstel meestal ook duurder.

 • Hoeveel schadevrije jaren/BM-tredes heeft u opgebouwd?

  Als u veel schadevrije jaren heeft opgebouwd is de besparing kleiner. We rekenen dit graag voor u uit.

Rekenvoorbeeld besparing

U heeft een Volkswagen Golf van 10 jaar oud. Deze heeft u nieuw gekocht en toen volledig casco verzekerd. U heeft 14 schadevrije jaren opgebouwd. U betaalt nu € 60,- per maand aan verzekeringspremie. Gaat u over naar WA beperkt casco? Dan betaalt u € 48,- per maand. Dat scheelt € 12,- per maand (€ 144,- per jaar).

Neem contact op voor advies

Wilt u een advies op maat? Neem contact met ons op. We berekenen graag wat de eventuele besparing is op uw huidige autoverzekering. Waarbij we ook kijken naar uw situatie en wensen.

We regelen het voor u

 • Advies op maat
 • Persoonlijk contact
 • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,7
685 beoordelingen
 • Ja. Hoe dat precies werkt, lees je op deze pagina. 
 • Zicht adviseurs is een onafhankelijke tussenpersoon. Onze deskundige adviseurs kunnen een groot aantal speciaal geselecteerde aanbieders van autoverzekeringen vergelijken voor u. U bent dus verzekerd van een autoverzekering die het best bij uw wensen past. Onze klantenservice staat voor u klaar. We zijn zowel telefonisch als via e-mail, chat en social media bereikbaar.
 • Deze rubriek biedt tijdens uw vakantie dekking tegen de kosten van arbeidsloon bij reparatie van uw auto langs de weg, vervoer naar een reparatie-inrichting, berging en bewaking en rechtsbijstand. Lees verder
 • Een nieuwwaarderegeling is vooral interessant als u een nieuwe auto WA + Volledig Casco (all-risk) verzekert. Als u uw auto total loss rijdt, zorgt deze regeling ervoor dat u weer een nieuwe auto kunt kopen. Zicht adviseurs biedt diverse autoverzekeringen waarbij het mogelijk is een uitgebreide nieuwwaarderegeling te sluiten. Neem contact met ons op, zodat we samen uw mogelijkheden kunnen bekijken.
 • U wilt natuurlijk niet teveel betalen voor uw autoverzekering. Het is dus goed om na te denken over welke dekking bij uw auto past. De WA dekking is verplicht, daarnaast kunt u kiezen voor de aanvullende Beperkt Casco dekking of Volledig Casco dekking (all-risk). Auto's tot 7 jaar oud kunt u het best WA Casco verzekeren. Als uw auto ouder dan 7 jaar is raden wij u aan te kiezen voor Beperkt Casco dekking of alleen WA dekking. Uw keuze hangt natuurlijk ook af van de dagwaarde van uw auto en of u in staat bent een gelijkwaardige auto aan te schaffen als uw auto total loss wordt verklaard. Kijk dus goed naar uw eigen portemonnee. Neem contact op met onze adviseurs. Ze maken graag een premievergelijking voor u.
 • In veel Europese landen is de groene kaart al een tijd niet meer verplicht. Dit geldt bijvoorbeeld voor alle EU landen. We adviseren u wel om de groene kaart altijd mee te nemen. De groene kaart hoeft niet meer op groen papier gedrukt te zijn. Sommige verzekeraars werken ook met een digitale versie. Wilt u een originele groene kaart aanvragen? Vul het formulier in en we sturen het aan u op.
 • Iedere autobezitter in Nederland is verplicht om minimaal een WA-autoverzekering af te sluiten. Deze WA-dekking vergoedt alleen de schade die u met uw auto aan anderen veroorzaakt. Het is natuurlijk mogelijk om de dekking uit te breiden naar een beperkt casco of volledig casco dekking. Het RDW controleert regelmatig of een auto verzekerd is. Is dit niet het geval, dan riskeert de eigenaar een hoge boete. Zorg dus altijd voor een autoverzekering!
 • Als u geen schade rijdt bouwt u normaal gesproken op uw autoverzekering schadevrije jaren op. Hoe meer jaren u schadevrij rijdt, hoe hoger de korting op uw premie. U bouwt korting op tot een maximum. Als u uw verzekering beëindigt, wordt het aantal aantoonbare schadevrije jaren die u bij ons heeft opgebouwd in het landelijke systeem ‘Roy-Data’ gezet. Uw nieuwe verzekeringsmaatschappij neemt deze schadevrije jaren uit Roy-Data automatisch van ons over. Als u bij ons een autoverzekering afsluit, kijken we ook in Roy-Data wat uw aantoonbare schadevrije jaren zijn.