Belastingveranderingen auto's

Wat zijn de belastingveranderingen voor auto’s?

Tussen 2017 en 2020 vereenvoudigt het systeem van autobelastingen stapsgewijs. Zowel de leaserijder als de particulier gaat hier wat van merken. Zo worden als het goed is in de toekomst nieuwe auto’s goedkoper. En gaat de motorrijtuigenbelasting voor oudere dieselauto’s omhoog. Kent u alle plannen al?

Autoverzekering vergelijken?

Bij Zicht kun je vertrouwen op een onafhankelijk advies voor jouw autoverzekering, een prima dekking én snelle schadeafhandeling.
Je kiest zelf de aanvullende dekkingen. Meer informatie >

Bijtelling voor nieuwe leaseauto’s

Voor nieuwe lease auto’s blijven er nog maar 2 bijtellingscategorieën over.
 • De bijtelling voor leaseauto’s gaat naar 22%.
 • Zakelijke bezitters van een volledig elektrische auto krijgen ook in 2020 te maken met een lagere bijtelling. Er zijn wel twee belangrijke aanpassingen:
 • Het lagere tarief in 2020  geldt alleen over de eerste 45.000,- van de cataloguswaarde. Dit drempelbedrag was in 2019 nog 50.000,-.
  De bijtelling tot het drempelbedrag gaat omhoog van 4 naar 8 procent.

Oude bijtellingspercentages?

Is het kenteken voor uw auto voor 2017 afgegeven? Dan vindt u de bijtellingspercentages op de website van de Belastingdienst.
Autobelasting - Zicht adviseurs

Aanschafbelasting op personenauto’s

Bpm is de aanschafbelasting op personenauto's en motoren. Sinds 2013 is de belasting vrijwel geheel gebaseerd op CO2-uitstoot. Daar was een meetmethode voor, NEDC, maar die wordt sinds september 2017 langzaam vervangen door de WLTP-emissietest.

Die WLTP-emissietest geeft een eerlijker beeld van de werkelijke CO2-uitstoot. Het gevolg van dat nieuwe systeem is wel dat de gemeten CO2-waarde dus ook hoger uitvalt. Omdat op die waarden de bpm wordt berekend, stijgt de gemiddelde bpm.

Conclusie

Voor vrijwel alle autobezitters of leaserijders dalen de kosten in de komende jaren. Rijdt u een (oudere) dieselauto? Dan moet u juist rekening houden met extra kosten. Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Wij regelen het voor u


 • Advies op maat
 • Persoonlijk contact
 • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,7
1035 beoordelingen
Veelgestelde vragen
 • Is een autoverzekering een verplichte verzekering?
  Iedere autobezitter in Nederland is verplicht om minimaal een WA-autoverzekering af te sluiten. Deze WA-dekking vergoedt alleen de schade die u met uw auto aan anderen veroorzaakt. Het is natuurlijk mogelijk om de dekking uit te breiden naar een beperkt casco of volledig casco dekking. Het RDW controleert regelmatig of een auto verzekerd is. Is dit niet het geval, dan riskeert de eigenaar een hoge boete. Zorg dus altijd voor een autoverzekering!
 • Hoe houdt Zicht adviseurs mijn schadevrije jaren bij?
  Als u geen schade rijdt bouwt u normaal gesproken op uw autoverzekering schadevrije jaren op. Hoe meer jaren u schadevrij rijdt, hoe hoger de korting op uw premie. U bouwt korting op tot een maximum. Als u uw verzekering beëindigt, wordt het aantal aantoonbare schadevrije jaren die u bij ons heeft opgebouwd in het landelijke systeem ‘Roy-Data’ gezet. Uw nieuwe verzekeringsmaatschappij neemt deze schadevrije jaren uit Roy-Data automatisch van ons over. Als u bij ons een autoverzekering afsluit, kijken wij ook in Roy-Data wat uw aantoonbare schadevrije jaren zijn.
 • Wat is de juiste dekking voor mijn auto?
  U wilt natuurlijk niet teveel betalen voor uw autoverzekering. Het is dus goed om na te denken over welke dekking bij uw auto past. De WA dekking is verplicht, daarnaast kunt u kiezen voor de aanvullende Beperkt Casco dekking of Volledig Casco dekking (all-risk). Auto's tot 7 jaar oud kunt u het best WA Casco verzekeren. Als uw auto ouder dan 7 jaar is raden wij u aan te kiezen voor Beperkt Casco dekking of alleen WA dekking. Uw keuze hangt natuurlijk ook af van de dagwaarde van uw auto en of u in staat bent een gelijkwaardige auto aan te schaffen als uw auto total loss wordt verklaard. Kijk dus goed naar uw eigen portemonnee. Neem contact op met onze adviseurs, zij maken graag een premievergelijking voor u.
 • Nieuwwaarderegeling bij uw autoverzekering, wat houdt dat in?
  Een nieuwwaarderegeling is vooral interessant als u een nieuwe auto WA + Volledig Casco (all-risk) verzekert. Als u uw auto total-loss rijdt, zorgt deze regeling ervoor dat u weer een nieuwe auto kunt kopen. Zicht adviseurs biedt diverse autoverzekeringen waarbij het mogelijk is een uitgebreide nieuwwaarderegeling te sluiten. Neem contact met ons op, wij bekijken graag de mogelijkheden voor u.
 • Waarom zou ik via Zicht adviseurs mijn autoverzekering afsluiten?
  Zicht adviseurs is een onafhankelijke tussenpersoon. Onze deskundige adviseurs kunnen een groot aantal speciaal geselecteerde aanbieders van autoverzekeringen vergelijken voor u. U bent dus verzekerd van een autoverzekering die het best bij uw wensen past. Onze klantenservice staat voor u klaar. Wij zijn zowel telefonisch als via e-mail, chat en social media bereikbaar.
 • Is het verplicht om een groene kaart mee te nemen?
  In veel Europese landen is de groene kaart al een tijd niet meer verplicht. Dit geldt voor alle EU landen. We adviseren u wel om de groene kaart altijd mee te nemen. De groene kaart hoeft niet meer op groen papier gedrukt te zijn. Sommige verzekeraars werken ook met een digitale versie. Wilt u een originele  groene kaart aanvragen? Vul het formulier  in en wij sturen het aan u op.