Preventietips voor uw auto

Schade aan uw auto is vervelend. En komt altijd op het verkeerde moment.
Met onze preventietips gaat u veilig de weg op!

088-020 93 03 direct een adviseur spreken

Wegwerkzaamheden

Let goed op bij wegwerkzaamheden en minder uw snelheid. Door losliggend puin, asfalt en steen is de kans op (ruit)schade hier het grootst.

Vrachtwagens vermijden

Probeer te vermijden dat u achter vrachtwagens of aanhangers rijdt die puin of vuil vervoeren. Rondvliegend vuil veroorzaakt niet alleen vaak schade, maar is ook erg gevaarlijk.

Sterretje in uw autoruit?

Ziet u een sterretje? Laat dit dan zo snel mogelijk repareren. Een sterretje is eenvoudig te repareren. Zo voorkomt u een grotere schade aan de autoruit.

Man vervangt ruit auto – Autoverzekering – Particulier

Parkeren

Parkeer uw auto op een goed verlichte parkeerplek. Dan is de kans op inbraak een stuk kleiner. Let ook goed op tijdens het wegrijden vanuit uw parkeerplek. Daar gebeuren vaak de meeste ongelukken.

Waardevolle spullen uit de auto

Haal zelf uw waardevolle spullen zoals telefoons of tablets uit uw auto. Is dat niet mogelijk? Doe ze dan in een afgesloten kofferbak. Schakel apparaten dan helemaal uit. Dus niet op stand-by laten staan. Criminelen hebben apparatuur waarmee zij kunnen achterhalen waar draadloze apparatuur ligt.

Extra veilig op weg

Zorg voor een life hammer in de auto, zodat u altijd een ruit kunt breken in geval van nood. En volg een antislipcursus, dat voelt waarschijnlijk nog veiliger.

Najaars- en wintertips

Gebruik winterbanden in najaar en winter

Winterbanden zijn niet alleen veilig bij sneeuw, maar ook bij regen en lage temperaturen. Bij temperaturen lager dan 7-8 graden zijn winterbanden aan te raden om slippen en schade te voorkomen.

 

Ruiten ontdooien

Ontdooi uw ruiten nooit met kokend water. Hierdoor neemt de kans op barsten in uw ruit enorm toe. Gebruik een ijskrabber of een speciale vloeistof.

Bevroren auto man peace – Autoverzekering – Particulier

Storm op komst

Heeft u de mogelijkheid, parkeer dan uw auto het liefst in uw garage of onder de carport als er een storm aan komt. Zorg dat uw auto in ieder geval niet onder bomen staat. Afbrekende takken kunnen veel schade veroorzaken.

We regelen het voor u

 • Advies op maat
 • Persoonlijk contact
 • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,7
667 beoordelingen

Veelgestelde vragen

 • Ja. Hoe dat precies werkt, lees je op deze pagina. 
 • Zicht adviseurs is een onafhankelijke tussenpersoon. Onze deskundige adviseurs kunnen een groot aantal speciaal geselecteerde aanbieders van autoverzekeringen vergelijken voor u. U bent dus verzekerd van een autoverzekering die het best bij uw wensen past. Onze klantenservice staat voor u klaar. We zijn zowel telefonisch als via e-mail, chat en social media bereikbaar.
 • Deze rubriek biedt tijdens uw vakantie dekking tegen de kosten van arbeidsloon bij reparatie van uw auto langs de weg, vervoer naar een reparatie-inrichting, berging en bewaking en rechtsbijstand. Lees verder
 • Een nieuwwaarderegeling is vooral interessant als u een nieuwe auto WA + Volledig Casco (all-risk) verzekert. Als u uw auto total loss rijdt, zorgt deze regeling ervoor dat u weer een nieuwe auto kunt kopen. Zicht adviseurs biedt diverse autoverzekeringen waarbij het mogelijk is een uitgebreide nieuwwaarderegeling te sluiten. Neem contact met ons op, zodat we samen uw mogelijkheden kunnen bekijken.
 • U wilt natuurlijk niet teveel betalen voor uw autoverzekering. Het is dus goed om na te denken over welke dekking bij uw auto past. De WA dekking is verplicht, daarnaast kunt u kiezen voor de aanvullende Beperkt Casco dekking of Volledig Casco dekking (all-risk). Auto's tot 7 jaar oud kunt u het best WA Casco verzekeren. Als uw auto ouder dan 7 jaar is raden wij u aan te kiezen voor Beperkt Casco dekking of alleen WA dekking. Uw keuze hangt natuurlijk ook af van de dagwaarde van uw auto en of u in staat bent een gelijkwaardige auto aan te schaffen als uw auto total loss wordt verklaard. Kijk dus goed naar uw eigen portemonnee. Neem contact op met onze adviseurs. Ze maken graag een premievergelijking voor u.
 • In veel Europese landen is de groene kaart al een tijd niet meer verplicht. Dit geldt bijvoorbeeld voor alle EU landen. We adviseren u wel om de groene kaart altijd mee te nemen. De groene kaart hoeft niet meer op groen papier gedrukt te zijn. Sommige verzekeraars werken ook met een digitale versie. Wilt u een originele groene kaart aanvragen? Vul het formulier in en we sturen het aan u op.
 • Iedere autobezitter in Nederland is verplicht om minimaal een WA-autoverzekering af te sluiten. Deze WA-dekking vergoedt alleen de schade die u met uw auto aan anderen veroorzaakt. Het is natuurlijk mogelijk om de dekking uit te breiden naar een beperkt casco of volledig casco dekking. Het RDW controleert regelmatig of een auto verzekerd is. Is dit niet het geval, dan riskeert de eigenaar een hoge boete. Zorg dus altijd voor een autoverzekering!
 • Als u geen schade rijdt bouwt u normaal gesproken op uw autoverzekering schadevrije jaren op. Hoe meer jaren u schadevrij rijdt, hoe hoger de korting op uw premie. U bouwt korting op tot een maximum. Als u uw verzekering beëindigt, wordt het aantal aantoonbare schadevrije jaren die u bij ons heeft opgebouwd in het landelijke systeem ‘Roy-Data’ gezet. Uw nieuwe verzekeringsmaatschappij neemt deze schadevrije jaren uit Roy-Data automatisch van ons over. Als u bij ons een autoverzekering afsluit, kijken we ook in Roy-Data wat uw aantoonbare schadevrije jaren zijn.