Preventietips

Preventietips voor uw auto

Schade aan uw auto is vervelend. En komt altijd op het verkeerde moment. Met onze preventietips gaat u veilig de weg op!

Wegwerkzaamheden

Let goed op bij wegwerkzaamheden en minder uw snelheid. Door losliggend puin, asfalt en steen is de kans op (ruit)schade hier het grootst.

Vrachtwagens vermijden

Probeer te vermijden dat u achter vrachtwagens of aanhangers rijdt die puin of vuil vervoeren. Rondvliegend vuil veroorzaakt niet alleen vaak schade, maar is ook erg gevaarlijk.

Sterretje in uw autoruit?

Ziet u een sterretje? Laat dit dan zo snel mogelijk repareren. Een sterretje is eenvoudig te repareren. Zo voorkomt u een grotere schade aan de autoruit.
Preventietips auto

Parkeren

Parkeer uw auto op een goed verlichte parkeerplek. Dan is de kans op inbraak een stuk kleiner. Let ook goed op tijdens het wegrijden vanuit uw parkeerplek. Daar gebeuren vaak de meeste ongelukken.

Waardevolle spullen uit de auto

Haal zelf uw waardevolle spullen zoals telefoons of tablets uit uw auto. Is dat niet mogelijk? Doe ze dan in een afgesloten kofferbak. Schakel apparaten dan helemaal uit. Dus niet op stand-by laten staan. Criminelen hebben apparatuur waarmee zij kunnen achterhalen waar draadloze apparatuur ligt.

Extra veilig op weg

Zorg voor een life hammer in de auto, zodat u altijd een ruit kunt breken in geval van nood. En volg een antislipcursus, dat voelt waarschijnlijk nog veiliger.

Najaars- en wintertips


Gebruik winterbanden in najaar en winter

Winterbanden zijn niet alleen veilig bij sneeuw, maar ook bij regen en lage temperaturen. Bij temperaturen lager dan 7-8 graden zijn winterbanden aan te raden om slippen en schade te voorkomen.

Ruiten ontdooien

Ontdooi uw ruiten nooit met kokend water. Hierdoor neemt de kans op barsten in uw ruit enorm toe. Gebruik een ijskrabber of een speciale vloeistof.
Preventietips auto

Storm op komst

Heeft u de mogelijkheid, parkeer dan uw auto het liefst in uw garage of onder de carport als er een storm aan komt. Zorg dat uw auto in ieder geval niet onder bomen staat. Afbrekende takken kunnen veel schade veroorzaken.

Wij regelen het voor u


  • Advies op maat
  • Persoonlijk contact
  • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs | Ter info: i.v.m. een systeemwijziging kunnen we op dit moment geen actuele reviews weergeven.
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
953 beoordelingen
Veelgestelde vragen