Kunt u besparen op uw verzekeringen?

Alles wordt duurder op het moment. Veel Nederlanders kijken daarom goed naar hun uitgavenpatroon. De thermostaat gaat een graadje lager, we douchen wat korter en ook de auto laten we vaker staan. Veel mensen slaan de verzekeringsmap echter over. Dat is jammer, want ook daar kunt u wellicht besparen.

Zoë helpt u graag verder

Loop regelmatig uw verzekeringen door

Het is belangrijk om ongeveer eens in de twee jaar naar uw verzekeringen te (laten) kijken. Uw persoonlijke situatie kan gewijzigd zijn of misschien heeft u andere wensen. In dat geval sluiten uw verzekeringen niet altijd meer aan op uw persoonlijke situatie. Twee voorbeelden:

  • U heeft wintersportdekking aanstaan op uw reisverzekering, terwijl u al jaren niet meer op wintersport bent geweest;
  • U heeft al jaren dezelfde autoverzekering, maar ook al jaren dezelfde auto. Als uw auto 10 jaar oud is, is de dagwaarde een stuk lager dan de nieuwwaarde. U kunt dan besparen door de verzekering aan te passen naar een lagere dekking.

Man en vrouw controleren hun verzekeringen – Particulier

Waar kunt u mogelijk op besparen?

1. Dubbele dekkingen

De beste manier om dubbele dekkingen te voorkomen is om uw verzekeringen onder te brengen in één pakket. Verzekeringsmaatschappijen stemmen de producten binnen een pakket op elkaar af. Bovendien krijgt u ook nog eens korting als u meerdere verzekeringen in één pakket onderbrengt. Ook Zicht heeft verzekeringspakketten.

Wat zijn voorbeelden van dubbele dekkingen?

  • Als u een algemene rechtsbijstandsverzekering heeft, heeft u bij uw autoverzekering geen verkeersbijstand nodig.
  • Bij uw reisverzekering kunt u kiezen voor de dekking ‘medische kosten’. Als u alleen in Nederland op vakantie gaat, heeft u deze dekking niet nodig. Eventuele kosten vallen namelijk onder uw zorgverzekering.

2. Extra eigen risico

Bij sommige verzekeringen heeft u te maken met een verplicht eigen risico. Dat is natuurlijk zo bij de ziektekostenverzekering, maar ook bij bijvoorbeeld stormschade heeft u te maken met een eigen risico. Ook zijn er verzekeringen waarbij u een vrijwillig eigen risico kunt afsluiten. Daarmee verlaagt u de premie. De auto- en opstalverzekering zijn bekende voorbeelden hiervan. Let op: kies hier alleen voor als u in geval van schade het eigen risico kunt betalen. Uw adviseur kan u meer vertellen over het (vrijwillig) eigen risico bij deze verzekeringen.

3. Drie onnodige verzekeringen

Garantieverzekering

U heeft het vast weleens meegemaakt. U koopt een nieuwe televisie of wasmachine en krijgt de optie om daar een garantieverzekering bij af te sluiten. Dit is vaak overbodig, omdat u wettelijk al recht heeft op een goed werkend product.

Annuleringsverzekering

Het tweede voorbeeld kent u vast ook wel. U boekt een vlucht of vakantie via internet en het vinkje voor de annuleringsverzekering staat automatisch aangevinkt. Als u al een reisverzekering heeft met annuleringsdekking, dan heeft u daar geen extra verzekering voor nodig. Annulering is immers al gedekt.

Smartphoneverzekering

Tenslotte de smartphoneverzekering. Vaak een dure verzekering, met ook nog eens een (hoog) eigen risico. Bovendien is er vaak overlap met uw inboedel- en/of reisverzekering. Dat verschilt per verzekering, dus handig om zelf even te checken als u een nieuw toestel aanschaft. Goed te weten: de Consumentenbond ziet een aparte smartphoneverzekering als overbodig.

Nog een aantal tips

De aansprakelijkheidsverzekering

Veel aansprakelijkheidsverzekeringen hebben een verzekerd bedrag van € 2.500.000,-. Volgens ons advies is € 1.250.000,- ruim voldoende, behalve als u (regelmatig) naar de VS of Canada reist. Het aanpassen van de verzekerde som scheelt niet veel in premie, maar toch weer iets.

De inboedelverzekering

Voldoet uw woning aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen? Dan ontvangt u het certificaat Veilig Wonen en kunt u premiekorting krijgen op sommige inboedel- en woonhuisverzekeringen. Heeft u dit keurmerk nog niet? Neem dan contact op met een erkende beveiligingsadviseur via www.politiekeurmerk.nl. Dat scheelt niet alleen premie, maar het verkleint ook de kans op inbraak.

De autoverzekering

In de coronatijd hebben veel mensen thuisgewerkt. En ook nu is thuiswerken voor veel kantoormedewerkers onderdeel van hun werkroutine. Geldt dat voor u ook? Dan kan het interessant zijn om naar de kilometrage van uw autoverzekering te kijken. Dit kunt u terugvinden op uw polisblad. Misschien rijdt u nu veel minder en kan de kilometrage omlaag. Dat kan u jaarlijks tientallen euro’s opleveren.

Zicht excellent | Meer gemak, minder risico!

Gemiddeld heeft een Nederlander 7 verzekeringen. Vaak via verschillende aanbieders.

Regelt u al uw verzekeringen via Zicht? Dan heeft u altijd 1 aanspreekpunt en 1 overzicht. Dat noemen wij gelukkig geregeld!

  • Uw eigen adviseur
  • 2-jaarlijks gratis adviesgesprek
  • Tot 10% korting op uw verzekeringen
Patricia Peeters-Coolen – Zicht adviseurs

We regelen het voor u

  • Advies op maat
  • Persoonlijk contact
  • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,7
661 beoordelingen