Tips om een accubrand te voorkomen

De accu is het meest kwetsbare deel van uw e-bike. Laat u uw fiets hard vallen? Of laadt u de accu fout op? Dan kan de accu in brand vliegen. En de accu is bijna niet te blussen. Het is daarom belangrijk dat u er voorzichtig mee omgaat. We geven u een aantal tips om een accubrand te voorkomen. 

088-020 93 03 direct een adviseur spreken

Hoe voorkomt u een accubrand? 

Vrouw op elektrische fiets – E-bike verzekering – Particulier

1. Ga voorzichtig met uw fietsaccu om

Als u net een nieuwe e-bike heeft, is er vaak niks mis met de accu. U hoeft dan ook niet bang te zijn voor brand. Pas als de accu beschadigd is, moet u opletten. Is uw fiets kortgeleden gevallen? Dan kan het zijn dat er in de accu wat kapot is gegaan. Dit kan zorgen voor een storing wat brand veroorzaakt. 

2. Gebruik de originele oplader

Gebruik altijd de oplader die geleverd is bij uw e-bike. De originele lader is speciaal ontworpen voor uw accu. Gebruikt u het origineel niet? Dan ontvangt uw accu misschien te veel stroom, of hij wordt te warm. Zo kan er brand ontstaan. We raden ook het gebruik van een verlengkabel niet aan. 

3. Let op het batterijniveau

Het is erg belangrijk dat u in de gaten houdt hoe vol de accu is. We raden het sterk af om de e-bike accu de hele nacht aan de oplader te laten. Overlading kan namelijk schade veroorzaken, wat het brandgevaar verhoogt. U kunt uw fiets het beste van de lader afhalen zodra de accu vol is. 

Tip!

Is uw accu of e-bike gevallen? Laat uw accu dan even controleren bij de fietsenmaker. Let ook op als u uw fiets in de zon zet. Doordat de accu heet wordt kan deze ook in brand vliegen.

Wat moet u doen als er wel brand uitbreekt?

We raden het altijd aan om uw fiets op te laden en te stallen buiten uw huis. Bijvoorbeeld in een schuur. Het is ook slim om een rookmelder op te hangen op de plek waar u de accu oplaadt. Gaat de accu toch lekken, roken of branden? Haal dan direct de stekker uit het stopcontact en bel het alarmnummer. De brandweer zal u vertellen wat u moet doen. Let op! Blus niet met water. Dit kan zorgen voor een heftige chemische reactie. 

Bent u verzekerd tegen dit soort risico’s? Neem nu contact op met één van onze adviseurs. 

Accu elektrische fiets – E-bike verzekering – Particulier

We regelen het voor u

  • Advies op maat
  • Persoonlijk contact
  • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,7
662 beoordelingen