Vijf mooie fietsroutes in de herfst

Ook de herfst is een mooi seizoen om Nederland op de fiets te verkennen. De veranderende bladeren en het frisse herfstweer maken het een perfecte tijd voor fietstochten. We delen graag vijf mooie fietsroutes in Nederland met u. 

Zoë helpt u graag verder

1) Gelderland – Fietsen door nationaal park de Hoge Veluwe (40 km)

De Veluwe staat bekend om zijn adembenemende natuur en herfstkleuren. Het park heeft 40 kilometer aan fietspaden. U kunt uw route kiezen in het bezoekerscentrum of de ANWB paddenstoelen volgen. En met wat geluk spot u onderweg nog wilde dieren! 

Tip!

U kunt in dit gebied gratis gebruik maken van de beroemde Witte Fietsen. Deze fietsen staan in het park. 

Fietsen in Nationaal Park de Hoge Veluwe – Fietsverzekering – Particulier

2) Drenthe Drents-Friese Woldroute (34 km) 

De Drents-Friese Woldroute is een afwisselende tocht langs uitgestrekte bossen, heidevelden en duinen. De route begint in Appelscha. Vanuit daar fietst u over de grote stuifzandvlakte, het Aekingerzand. U kunt kiezen tussen verharde, onverharde en zandpaden. In Diever kunt u even pauzeren bij één van de gezellige cafés.  

3) Gelderland – Betuwe Fruitroute (45 km)

In de herfst komt de Betuwe helemaal tot leven. Deze fietsroute gaat langs boomgaarden vol met rijpe appels en peren. Stop bij een fruitstal langs de weg en geniet van vers fruit. U fietst door de kleine dorpjes Maurik en Buren. De slingerwegen daarnaartoe geven een echt vakantiegevoel!

Meijendel – Fietsverzekering – Particulier

4) Zuid-Holland – Fietsroute de duinen van Meijendel (40 km)

Houdt u van natuur en de kust? Dan is deze route een aanrader. Fiets door de duinen, geniet van de zeelucht en het geluid van de golven. De route begint net buiten het centrum van Den Haag. Vanuit daar komt u al snel aan in Scheveningen, waar u kunt uitwaaien op het strand.

5) Noord-Brabant – Landgoed De Utrecht-route (32 km)

Deze route in de Brabantse Kempen leidt u door een afwisselend landschap. Op de weg kunt u de Flaestoren bezoeken. Daar heeft vanaf 24 meter hoogte uitzicht over het Flaes- en Het Goorven. Stop ook bij In Den Bockenreyder voor een heerlijke lunch of kop koffie. 

Ga voorbereid op pad

Controleer voordat u op pad gaat de weersverwachting en laat zo nodig uw fiets even nakijken. Controleer ook altijd uw fietsverzekering, om ervoor te zorgen dat u goed gedekt bent tijdens uw herfstavonturen. Geniet van de natuur en fiets veilig!

We regelen het voor u

  • Advies op maat
  • Persoonlijk contact
  • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,7
678 beoordelingen
  • Ja. Voor een elektrische fiets of e-bike geldt dezelfde dekking als voor een normale fiets.
  • Ja. Wel geldt er voor een racefiets of ATB een hoger eigen risico en moet de fiets altijd vastgemaakt worden aan een vast voorwerp, zoals een boom, lantaarnpaal of fietsenrek.
  • U bent verplicht een ART slot met minimaal 2 sterren te gebruiken. Bij schade moet u de originele fietssleutels van het slot kunnen overhandigen, waarbij er minstens één sleutel gebruikssporen moet bevatten.