Hoe oranje is uw straat? Heeft u gedacht aan de (brand)veiligheid?

Misschien is de gekte wat minder dit jaar, maar de Oranjekoorts is er nog steeds! Het Nederlands voetbalelftal gaat spelen en we gaan los met versieren. Vaak samen met de hele straat. Alles wordt oranje! Onze tip: houd wel de (brand-)veiligheid in de gaten. Wij hebben voor u een aantal tips verzameld.

Tips voor buiten

 1. Hang de oranje vlaggetjes over de straat op een hoogte van minimaal 4,20 meter. Verkeer, zoals hulpverleners en de vuilniswagen, moet altijd door de straat kunnen. Controleer ook regelmatig of de vlaggetjes nog hoog genoeg hangen. Na verloop van tijd beginnen ze vaak door te zakken.
 2. Versiert u uw huis – of zelfs een hele rij woningen – met oranje bouwzeil? Houd er dan rekening mee dat zeil gaat smelten en druppelen bij brand. Het vuur kan zich hierdoor extra snel verspreiden.
 3. Gebruikt u oranje verlichting in de tuin? Schakel dan de stroom uit als u niet thuis bent. Gebruikt u een haspel? Rol deze helemaal uit. Controleer ook altijd of snoeren niet beschadigd zijn.

Oranjevlaggen-hoe oranje is uw straat – particulier

Tips voor binnen

 1. Gebruik versiering die brandveilig of brandvertragend is. Er hangen duizenden kilometers oranje vlaggetjes in de Nederlandse huiskamers. Meestal van plastic. Bij brand gaat dit smelten en druppen, waardoor een brand zich snel kan verspreiden. Gebruik daarom brandveilige versiering. Dit ziet u op de verpakking of aan het materiaal zelf. Vlaggetjes van aluminiumfolie zijn bijvoorbeeld brandveilig.
 2. Gebruikt u toch niet-brandveilige versiering? Impregneer deze dan.
 3. Gebruik bij voorkeur ijzerdraad voor het ophangen van de vlaggetjes. Op die manier vallen bij brand de vlaggetjes niet naar beneden.
 4. Let op waar u de vlaggetjes ophangt. Hang uw oranje vlaggetjes niet te dicht bij apparaten die warm worden, of bij ouderwetse gloeilampen. Ons advies: houd een afstand aan van minimaal 50 centimeter.
 5. Waarschijnlijk overbodig, maar toch… Let extra goed op met kaarsen in huis.
 6. Zorg dat u goed voorbereid bent voor als het wél misgaat. Met een brandblusser en blusdeken in huis kunt u een beginnende brand snel doven. Controleer ook regelmatig of uw rookmelders nog werken.

Maak er een oranje feestje van!

We regelen het voor u

 • Advies op maat
 • Persoonlijke contact
 • Samen met een adviseur

Toch schade?

 • Neem dan contact op met onze schadeafdeling