Muziekinstrument verzekeren: inboedel, buitenshuis of kostbaarheden?

Er zijn verschillende manieren om uw spullen te verzekeren. Zo is er natuurlijk de inboedelverzekering, met eventueel de buitenshuisdekking. Of u kunt kiezen voor een kostbaarhedenverzekering. Maar wanneer heeft u welke verzekering nodig?

We leggen het uit aan de hand van een voorbeeld: muziekinstrumenten. Muziekinstrumenten zijn vaak kostbaar. Afhankelijk van welk muziekinstrument u speelt, kost een nieuw instrument al gauw een paar duizend euro. Wel zo fijn om dat goed te verzekeren.


Muziekinstrument verzekeren – Inboedelverzekering – Particulier

Inboedelverzekering verzekert uw instrument in huis

In eerste instantie valt uw muziekinstrument onder de inboedelverzekering. En bent u verzekerd voor als er in huis iets met uw instrument gebeurt. Maar de meeste instrumenten worden ook buitenshuis gebruikt. Dan heeft u buitenshuisdekking nodig.

Let op: voor bijzondere bezittingen geldt voor uw inboedelverzekering een maximumbedrag van € 15.000,-. Wanneer u meerdere instrumenten of bijvoorbeeld een vleugel heeft, gaat u hier waarschijnlijk overheen. En zijn uw instrumenten niet volledig verzekerd.

Buitenshuisdekking: dekking in Nederland tot een bepaald bedrag

Met de buitenshuisdekking is uw instrument verzekerd binnen Nederland. Net als bij de inboedelverzekering moet u hierbij wel rekening houden met het maximaal verzekerde bedrag. Bij basisdekking is dit € 750,-, bij topdekking € 1.500,-. Voor sommige muziekinstrumenten kan dit een geschikte keuze zijn.

Muziekinstrument verzekeren: inboedel, buitenshuis of kostbaarheden? 1
Muziekinstrument verzekeren: inboedel, buitenshuis of kostbaarheden? 2

De kostbaarhedenverzekering: binnenshuis, buitenshuis en wereldwijd verzekerd

Voor veel muzikanten is de kostbaarhedenverzekering de ideale keuze. Hierbij geldt namelijk als maximum verzekerd bedrag de waarde van het instrument. Die waarde bepalen we op basis van een aankoopbewijs of taxatierapport. Dat is anders bij de inboedelverzekering: die dekking is namelijk gebaseerd op de dagwaarde. Dit is vaak minder dan de taxatiewaarde.

Met deze verzekering is een muziekinstrument overal verzekerd: binnenshuis, buitenshuis en overal in de wereld. Handig als u deel uitmaakt van een orkest of band en ook buiten Nederland optreedt.

Iedere verzekering kent zijn eigen voor- en nadelen

In het voorbeeld van muziekinstrumenten hangt het dus af van de waarde van het muziekinstrument en het gebruik ervan, welke verzekering het meest interessant is. Meer weten over het verzekeren van muziekinstrumenten of andere kostbare spullen? Neem contact op met onze adviseurs. Ze kijken graag samen met u naar uw situatie en de ideale oplossing.

We regelen het voor u

 • Advies op maat
 • Persoonlijke contact
 • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
564 beoordelingen
 • Hoe weet ik of mijn alarmsysteem is aangesloten op het ISDN-netwerk van KPN?
  Als uw alarmsysteem is aangesloten op het ISDN-netwerk van KPN, zal de display van uw alarmsysteem een foutmelding tonen vanaf 1 april 2022. Dat wilt u natuurlijk liever voor zijn. Op de factuur van uw beveiligingsbedrijf kunt u zien of uw systeem gebruik maakt van ISDN. Is uw alarmsysteem niet aangesloten op ISDN? Dan hoeft u niets te doen.
 • ISDN werkt vanaf 1 april niet meer. Wat betekent dat voor mijn alarmsysteem en verzekering?
  Als uw alarmsysteem is aangesloten op het ISDN-netwerk, wordt via dat netwerk een melding naar de alarmcentrale gestuurd als uw alarmsysteem afgaat. Vanaf 1 april schakelt KPN dit netwerk uit. En gaat er dus geen melding meer naar de alarmcentrale. Omdat uw installatie daarmee niet meer aan de eisen van uw verzekering voldoet, heeft u geen dekking meer voor diefstal.
 • Mijn alarmsysteem maakt nog gebruik van ISDN. Wat moet ik nu doen?
  Neem contact op met uw (gecertificeerde) beveiligingsbedrijf om hen de alarminstallatie zo snel mogelijk aan te laten passen. Als u dit niet doet, gaat er geen signaal naar de alarmcentrale als uw alarmsysteem afgaat. En heeft u in geval van inbraak geen dekking.
 • Waarom zou ik via Zicht adviseurs mijn inboedelverzekering afsluiten?
  Zicht adviseurs is een onafhankelijke tussenpersoon. Onze deskundige adviseurs kunnen een groot aantal speciaal geselecteerde aanbieders van inboedelverzekeringen vergelijken voor u. U bent dus verzekerd van een inboedelverzekering die het best bij uw wensen past. Onze klantenservice staat voor u klaar. We zijn zowel telefonisch als via e-mail, chat en social media bereikbaar.
 • Wat is een inboedelwaardemeter en hoe krijg ik garantie tegen onderverzekering?
  U kunt onderverzekering voorkomen door het invullen van de inboedelwaardemeter. Als de uitkomst hiervan op uw polis wordt aangetekend, keert de verzekeringsmaatschappij voor 5 jaar lang altijd de daadwerkelijke schade uit en heeft u de garantie dat u niet onderverzekerd bent.
 • Heb ik een eigen risico op mijn inboedelverzekering?
  Het eigen risico varieert per verzekeringsmaatschappij. U kunt ook kiezen voor een vrijwillig eigen risico, waardoor uw premie lager wordt.