Preventietips tegen inbraak tijdens de feestdagen

U brengt de feestdagen natuurlijk het liefst door met uw geliefden. Samen met familie en vrienden, lekker eten en een hoop gezelligheid. Maar wist u dat er tijdens kerst en oudejaarsdag heel vaak wordt ingebroken? Als u van plan bent om de feestdagen buiten de deur te vieren, neem dan maatregelen om inbrekers buiten de deur te houden. Hieronder leest u preventietips tegen inbraak tijdens feestdagen.

Zoë helpt u graag verder

Deur op slot – Inboedelverzekering – Zicht adviseurs

1. Maak het inbrekers lastig om binnen te komen

Wist u dat een inbreker in maximaal drie minuten binnen wil zijn? Als dat niet lukt, zoekt hij vaak een andere woning. Het is daarom belangrijk om het inbrekers zo lastig mogelijk te maken:

  • Doe altijd de deur op slot, dus ook als u even snel een boodschap doet.
  • Sluit altijd alle ramen en gebruik een raamslot voor nog betere beveiliging.
  • Zorg dat er geen ladders of andere hulpmiddelen rondom het huis liggen die het makkelijk maken om binnen te komen.
  • Zorg voor goede buitenverlichting, eventueel met een bewegingssensor. Inbrekers staan niet graag in het spotlight.
  • Bewaar uw huissleutel nooit in de buurt van de voordeur. Ook inbrekers kennen de verstopplekjes onder de deurmat of bloempot.

2. Zorg dat het lijkt alsof er iemand thuis is

Zet eventueel de radio aan, laat uw koffiekopje gewoon op tafel staan of leg de krant open op de bank. Doe dit ook als u even een boodschap gaat doen. Een inbreker is gemiddeld slechts 5 minuten in huis!

Laat ’s avonds ook wat lampen aan. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld timers als u niet thuis bent. Gaat u een paar dagen weg? Zorg dan dat iemand de post weghaalt. Inbrekers gebruiken tegenwoordig hun telefoon om door de brievenbus te kijken. Zo zien ze snel of er oude post ligt.

3. Laat geen dure spullen in het zicht liggen

Elektronica, zoals smartphones, tablets en laptops zijn het populairst bij inbrekers. Houd dit soort dure spullen dus uit het zicht.

4. Pas goed op wat u op sociale media plaatst

Inbrekers houden ook social media accounts in de gaten. Zo zien ze snel of u op vakantie of een dagje weg bent. Plaats berichten over uw vakantie daarom altijd privé. Of liever nog: pas als u weer thuis bent.

5. Installeer een alarmsysteem of camera

Alarmsystemen of camera’s zijn niet zo duur meer. En ze schrikken inbrekers enorm af. Denk bijvoorbeeld aan een deurbel met camera. Met de app blijft u altijd op de hoogte van wat er rondom of in uw huis gebeurt. Een ander preventiemiddel is een hond. Wel meer werk natuurlijk, maar inbrekers houden niet van een hond in huis.

Inbreker – Preventietips inbraak feestdagen – Inboedelverzekering

We regelen het voor u

  • Advies op maat
  • Persoonlijk contact
  • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,7
685 beoordelingen