Preventietips

Preventietips voor uw mobiele telefoon of tablet

We gebruiken onze smartphones en tablets heel vaak en overal. Daardoor is de kans op schade groot. Bij vallen of stoten kunnen barsten in het scherm of beschadigingen aan de behuizing ontstaan. Dit valt eigenlijk nooit onder de garantie van het toestel. Soms vergoedt uw inboedelverzekering of bijvoorbeeld uw reisverzekering de schade. Maar u moet er wel zelf alles aan doen om schade te voorkomen.

Beschermhoesje

Een hoesje beschermt het toestel tegen val-, stoot- en krasschade. Zorg dat u een hoesje koopt met een stevige achterkant. Zo kunt u het toestel beschermen tegen schade van buitenaf. Een hoesje dat bestaat uit dik en zacht materiaal zorgt voor voldoende bescherming.

Screenprotector

Een screenprotector voor smartphone of tablet beschermt het scherm effectief tegen krasschade. Erg handig is dat screenprotectors makkelijk, snel en goedkoop te vervangen zijn als u aan een nieuwe toe bent.
Preventietips smartphone tablet

Back-up

Maak regelmatig een reservekopie van de data op uw telefoon en tablet. Of maak gebruik van de automatische back-up functie van bijvoorbeeld iCloud of Google Drive. Op deze manier raakt u bij schade niet al uw gegevens kwijt.

Opladen

Het opladen van dit soort apparaten veroorzaakt regelmatig brand. Laat deze dus niet 's nachts in de oplader zitten. Daarnaast zijn goedkope opladers vaak gevaarlijker dan merkopladers. Deze kunt u beter niet gebruiken.

In de auto

Laat uw telefoon of tablet 's nachts niet in de auto liggen. Het toestel koelt dan sterk af, waardoor er condens ontstaat zodra de telefoon of tablet in een warme ruimte komt. Het vocht is slecht voor het apparaat. Vergelijk het met het beslaan van een bril als u van een koude in een warme ruimte stapt.

Vocht in uw telefoon

Pas op met het gebruik van uw telefoon of tablet in bad, douche of wc. Of koop een toestel dat spatwaterdicht is. Dat is wel zo makkelijk. En zo voorkomt u water- en vochtschade.

Zakkenrollers

Berg uw telefoon of tablet goed op. In een jas of tas met een afgesloten rits. Zo geeft u zakkenrollers geen kans.

Scherm

Zit het toestel vaak in uw broekzak? Draag de telefoon dan met het scherm naar u toe, zodat het display minder snel breekt als u ergens tegenaan loopt of stoot.
Preventietips smartphone tablet

Sleutels

Zorg ervoor dat uw telefoon niet samen met sleutels in een broekzak of vakje van uw tas zit. Sleutels kunnen zorgen voor lelijke krassen.

Achterzak

Draag uw telefoon niet in de achterzak van uw broek. Er ontstaat dan snel grote druk op het toestel, als u bijvoorbeeld gaat zitten. Dit is erg slecht voor het beeldscherm.

Wij regelen het voor u


  • Advies op maat
  • Persoonlijk contact
  • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs | Ter info: i.v.m. een systeemwijziging kunnen we op dit moment geen actuele reviews weergeven.
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
944 beoordelingen
Veelgestelde vragen