Uw tuinspullen goed verzekerd?

Ook thuis kunt u een echt vakantiegevoel creëren. Heerlijk tot rust komen in uw tuin of op uw balkon. Veel mensen blijven daarom gewoon lekker in Nederland tijdens de zomervakantie. Met een zonnetje, loungeset en een barbecue wordt het zeker gezellig buiten. Maar hoe zijn al uw spullen buiten verzekerd?

Zoë helpt u graag verder

Zorg goed voor uw tuinspullen

Uw tuinspullen zijn meestal verzekerd tegen schade door brand en diefstal. Denk aan uw tuinmeubels, de parasol en het tuingereedschap.

Houd er rekening mee dat uw tuinspullen vaak niet zijn verzekerd tegen zaken als storm en slecht weer. Wordt er een weerwaarschuwing afgegeven? Berg uw tuinspullen dan veilig op, zodat ze niet beschadigen.

Neemt u andere spullen mee uw tuin in?

Als het mooi weer is, neemt u misschien nog wel andere spullen mee naar buiten. Bijvoorbeeld een draadloze speaker, telefoon of laptop. Laat u uw laptop buiten vallen? Dat wordt niet gedekt door de inboedelverzekering. Spullen die niet in uw tuin horen, zijn buiten alleen verzekerd als u een buitenshuisdekking heeft.

Buitenshuisdekking

Neemt u vaak dure spullen mee naar buiten? Dan adviseren wij altijd de buitenshuisdekking. Uit ervaring weten we dat schade aan dit soort spullen vaak buiten ontstaat.

E-book in hangmat

Vaste spullen in uw tuin

De spullen die vast staan in uw tuin zijn verzekerd vanuit de woonhuisverzekering. Denk bijvoorbeeld aan uw schutting, tuinhuisje of veranda. Bijzonder is dan weer dat het zonnescherm wel onder de inboedelverzekering valt.

Tip

Soms is het onduidelijk of er een schade geclaimd moet worden op de inboedel- of woonhuisverzekering. Heeft u deze verzekeringen bij dezelfde maatschappij? Dan hoeft u hier niet over na te denken.

En hoe zit het met uw fiets?

Ook uw fiets valt onder de inboedelverzekering. Als deze gestolen wordt, dan heeft u alleen dekking als deze in een afgesloten schuur of garage staat. Dus op slot in de tuin is niet genoeg. Behalve als u een aparte fietsverzekering heeft met dekking tegen diefstal. Dan is uw fiets overal verzekerd tegen diefstal, zolang deze op slot staat. Dat is fijn, zeker als u een dure e-bike heeft.

We regelen het voor u

  • Advies op maat
  • Persoonlijk contact
  • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,7
685 beoordelingen
  • Zicht adviseurs is een onafhankelijke tussenpersoon. Onze deskundige adviseurs kunnen een groot aantal speciaal geselecteerde aanbieders van inboedelverzekeringen vergelijken voor u. U bent dus verzekerd van een inboedelverzekering die het best bij uw wensen past. Onze klantenservice staat voor u klaar. We zijn zowel telefonisch als via e-mail, chat en social media bereikbaar.
  • U kunt onderverzekering voorkomen door het invullen van de inboedelwaardemeter. Als de uitkomst hiervan op uw polis wordt aangetekend, keert de verzekeringsmaatschappij voor 5 jaar lang altijd de daadwerkelijke schade uit en heeft u de garantie dat u niet onderverzekerd bent.
  • Het eigen risico varieert per verzekeringsmaatschappij. U kunt ook kiezen voor een vrijwillig eigen risico, waardoor uw premie lager wordt.