Voorkom dat uw tuingereedschap gestolen wordt!

Het zonnetje begint steeds vaker te schijnen. Het kriebelt om met uw tuingereedschap in de tuin aan de slag te gaan. Maar wist u dat tuingereedschap vaak gestolen wordt? We hebben een aantal tips om dit te voorkomen! Lees snel verder. 

088-020 93 03 direct een adviseur spreken

Wat wordt het meest gestolen?

Dieven zijn gek op allerlei soorten tuingereedschap. Denk hierbij aan motorzagen, heggenscharen en bladblazers. Ook zitmaaiers zijn een gewild item bij dieven. Dieven stelen het liefst gereedschap van dure merken als Stihl, Makita en Stiga. En ze slaan vaak hun slag als u even niet in de tuin aanwezig bent. 

Hoe zorgt u ervoor dat uw tuingereedschap veilig is?

Woont u buiten de stad? Let dan extra op uw tuingereedschap. Buiten de stad is het vaak rustiger. Dieven kunnen daardoor ongestoord te werk gaan. Er zijn een aantal manieren om het dieven moeilijker te maken. Een aantal tips om diefstal van uw tuingereedschap te voorkomen: 

1. Haal de sleutels uit uw tuingereedschap 

Niet ieder gereedschap heeft een sleutel. Heeft u een zitmaaier? Grote kans dat u daarbij een sleutel nodig heeft. Haal deze sleutel altijd uit het slot. En berg de sleutel veilig op. Andere tuinmaterialen kunt u bijvoorbeeld vastmaken met een slot of ketting. 

2. Berg uw tuingereedschap op 

Gereedschap wordt vaak overdag gestolen, als u niet aanwezig bent. Het is daarom erg belangrijk om uw gereedschap op te bergen. Bent u klaar met het knippen van de heg? Leg uw heggenschaar dan direct terug in uw schuur of bijgebouw. Laat uw tuinspullen niet rondslingeren! 

3. Sluit de opbergplaats van uw spullen goed af  

Misschien een voor de hand liggende tip. Zorg dat uw gereedschap veilig ligt. Heeft u een schuur of bijgebouw met een slot? Berg uw waardevolle tuingereedschap daar dan in op. Het is niet alleen veiliger om uw spullen daarin te stallen. Uw gereedschap gaat ook langer mee als u het droog houdt. 

Tuingereedschap in de schuur – Inboedelverzekering – Particulier

Is uw tuingereedschap verzekerd?

Uw tuinspullen zijn via uw inboedelverzekering meestal verzekerd tegen schade door brand en diefstal. Maar voor diefstal geldt dat er vaak sporen van inbraak moeten zijn aan uw woonhuis, berging of schuur. Diefstal van uw zitmaaier als deze in de tuin staat is niet verzekerd. Zorg er dus voor dat u hem na gebruik binnen zet en sluit de deur goed af.  

Meer informatie?

Of heeft u vragen over de inboedelverzekering van Zicht? Neem dan contact met ons op.

We regelen het voor u

  • Advies op maat
  • Persoonlijk contact
  • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,7
662 beoordelingen
  • Zicht adviseurs is een onafhankelijke tussenpersoon. Onze deskundige adviseurs kunnen een groot aantal speciaal geselecteerde aanbieders van inboedelverzekeringen vergelijken voor u. U bent dus verzekerd van een inboedelverzekering die het best bij uw wensen past. Onze klantenservice staat voor u klaar. We zijn zowel telefonisch als via e-mail, chat en social media bereikbaar.
  • U kunt onderverzekering voorkomen door het invullen van de inboedelwaardemeter. Als de uitkomst hiervan op uw polis wordt aangetekend, keert de verzekeringsmaatschappij voor 5 jaar lang altijd de daadwerkelijke schade uit en heeft u de garantie dat u niet onderverzekerd bent.
  • Het eigen risico varieert per verzekeringsmaatschappij. U kunt ook kiezen voor een vrijwillig eigen risico, waardoor uw premie lager wordt.