Hoe zit het met uw verzekering als uw boot, motor of caravan in de winterstalling staat?

Het vakantieseizoen is bijna voorbij. Tijd om na te denken over wat u doet met uw caravan, motor of boot. Gaat u deze voor een langere tijd niet gebruiken? Dan kunt u ervoor kiezen om deze in een stalling te zetten. Hoe zit het dan met uw verzekering? 

Zoë helpt u graag verder

Controleer uw caravan vóór u hem in de stalling zet

Laat kleine beschadigingen repareren. Zo voorkomt u dat een kleine beschadiging door vocht en vorst groter wordt. Een caravanverzekering vergoedt schades door langzame werking van weersinvloeden niet. Een goede controle vooraf kan dus veel kosten besparen. 

Let op!

Stalt u uw caravan in het buitenland? Dan heeft u maximaal 6 aaneengesloten maanden dekking op uw verzekering. 

Caravan – Caravanverzekering – Particulier
Motor – Motorverzekering – Particulier

Uw motor veilig de winter door

Heeft u een motor? Dan is een verzekering verplicht. Als u uw motor tijdelijk niet op de openbare weg gaat gebruiken, kunt u overwegen om deze tijdelijk bij de RDW te schorsen. U betaalt dan tijdelijk geen wegenbelasting en kunt uw verzekering stopzetten.

Maar let op: ook in de winterstalling of in uw garage kan uw motor beschadigen of gestolen worden. Als u uw verzekering stop heeft gezet, kan dit grote gevolgen hebben. Als er iets gebeurt, moet u dan namelijk vaak zelf voor de kosten opdraaien. Bijvoorbeeld bij brand of diefstal. Denk er dus goed over na of u de verzekering stopzet en deze risico’s aanvaardt.

Winterstalling voor uw boot

Uw boot stallen in een winterstalling is geen probleem. Bij een goede bootverzekering is de boot verzekerd tegen diefstal, brand en storm. Ook het transport en het takelen van de boot is bij een casco dekking gewoon verzekerd. Let wel op voor vorstschade. Deze schade is vaak alleen gedekt als de boot professioneel winterklaar is gemaakt.  

Boot in Nederland – Pleziervaartuigverzekering – Particulier

Advies

Komt u er niet helemaal uit? Of heeft u hulp nodig? We brengen graag samen met u uw risico’s in kaart. En adviseren u over een passende oplossing. Neem contact met ons op.

We regelen het voor u

  • Advies op maat
  • Persoonlijk contact
  • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,7
685 beoordelingen
  • Als u kiest voor Casco dekking is het risico van particulier verhuur ook mee te verzekeren. De premie en voorwaarden kunt u opvragen bij onze adviseurs.
  • Op de pleziervaartuigverzekering bouwt u ook schadevrije jaren op. Met een officiële verklaring kunt u opgebouwde schadevrije jaren meenemen naar een nieuwe verzekering. Als u minstens 2 jaar de maximale no-claimkorting heeft gehad, dan valt u bij een eerste schade niet terug. Let op! Opgebouwde schadevrije jaren op een autoverzekering of motorverzekering kunnen niet overgezet worden naar een pleziervaartuigverzekering.