Zorgeloos op vakantie met de doorlopende reisverzekering

Op vakantie of een weekendje weg? Dan wilt u lekker genieten en niet aan uw verzekering denken. Bij ons kunt u vertrouwen op een onafhankelijk advies, een goede dekking en een snelle schadeafhandeling. U kiest zelf de reisverzekering die het beste bij u past. Bel ons, onze deskundige adviseurs helpen u graag. Of vraag direct online een offerte aan.

Zoë helpt u graag verder

Kies voor Zicht adviseurs

 • Persoonlijk en onafhankelijk advies
 • Klanten waarderen ons met een 8,8
 • Onze verzekeringen zijn dagelijks opzegbaar
 • Tot 10% korting met het Zicht privépakket


Waarom een reisverzekering?

Sommige mensen vragen zich af waarom een reisverzekering nodig is. Maar we gaan vaker weg dan we denken.

Waarom een doorlopende reisverzekering?

Een doorlopende reisverzekering is vaak de beste en goedkoopste keuze. Ook als u minder vaak op vakantie gaat. Met de doorlopende reisverzekering bent u namelijk niet alleen verzekerd als u twee weken naar Spanje gaat. U bent ook verzekerd als u gezellig een weekendje naar Antwerpen of Groningen gaat. En met een gezinsdekking zijn uw kinderen natuurlijk meeverzekerd. Of ze nu zelfstandig of samen met u op vakantie gaan.

Het gemak

Koffers inpakken, vakantiespullen kopen, laatste wasjes draaien. Oh ja, en ook nog even wat werk afronden. Voordat u op vakantie kunt, is er vaak nog genoeg te doen. Een reisverzekering regelen schiet daar dan weleens bij in. En voordat u het weet gaat u onverzekerd op vakantie. Met een doorlopende reisverzekering hoeft u zich daar geen zorgen om te maken. U bent dan altijd verzekerd als u op vakantie of een weekendje weg gaat.

Wist u dat?

Sommige mensen denken dat ze geen reisverzekering nodig hebben als ze in Nederland op vakantie gaan. Maar wat als u onverwacht uw campingplaats of huisje moet annuleren? Of eerder terug naar huis moet? Met een annuleringsdekking op uw reisverzekering krijgt u dan (een deel van) uw geld terug. En wat dacht u van uw spullen? Die kunt u ook in Nederland kwijtraken, denk bijvoorbeeld aan uw zonnebril of telefoon. Met een reisverzekering met bagagedekking zijn uw spullen ook verzekerd.

Pechhulp op vakantie

Gaat u met de auto op vakantie in het buitenland? Dan kunt u pechhulp verzekeren met de aanvullende dekking ‘hulp en huur vervoermiddel’. Dat is niet nodig als uw autoverzekering pechhulp in het buitenland dekt of als u een aparte pechhulpservice heeft.

Shelton Klas – Zicht adviseurs

Boekt u los uw vlucht, huurauto en vakantiehuis? Kijk dan of u dekking heeft voor de zogenaamde samengestelde reis.

Shelton Klas

Adviseur particulieren
Shelton Klas – Zicht adviseurs

Shelton Klas

Adviseur particulieren

Welke dekkingen kunt u meeverzekeren op uw reisverzekering?

 • Bagage (u kunt geld en/of extra sportuitrusting ook op bagagedekking meeverzekeren)
 • Ongevallen
 • Medische kosten
 • Wintersport (skiën en snowboarden)
  Bekijk de checklist >
 • Rechtsbijstand
 • Hulp en huur vervoermiddel
 • Annulering

Goed om te weten

 • Medische kosten die uw zorgverzekeraar niet vergoedt, zijn wél meeverzekerd op de dekking medische kosten van uw reisverzekering.
 • U kunt kiezen uit Europa- of Werelddekking.
 • De hulpcentrale is 24 uur per dag bereikbaar voor noodgevallen.
 • Onze opzegservice maakt overstappen naar Zicht heel eenvoudig.

Gezin op schiphol-reisverzekering-particulier

Vakantietips

Hoe kunt u schade voorkomen? En als u toch schade krijgt op vakantie, wat dan?

De juiste dekkingen

Het is belangrijk dat u altijd kijkt of u de juiste dekkingen heeft. Bijvoorbeeld een annuleringsdekking en een dekking voor medische kosten, als u naar het buitenland gaat. Maar kijk ook eens naar dekkingen die u misschien niet nodig heeft:

 • Een werelddekking heeft u niet nodig als u in Europa op vakantie gaat.
 • Een wintersportdekking is overbodig als u niet (meer) gaat skiën of snowboarden.
 • Heeft u pechhulp in het buitenland al met de auto of via de ANWB verzekerd? Dan heeft u deze dekking niet nodig op uw reisverzekering.

Zoë helpt u graag verder

Annuleringsverzekering

Onverwacht uw vakantie annuleren of afbreken? De annuleringsverzekering zorgt voor zekerheid.

Globetrotter verzekering

De Globetrotter verzekering is ideaal als u van plan bent om langere tijd naar het buitenland te gaan.

Schox duikverzekering

Bent u recreatieduiker of ondernemer in de duikbranche? Kies dan voor Schox.

Zicht excellent | Meer gemak, minder risico!

Gemiddeld heeft een Nederlander 7 verzekeringen. Vaak via verschillende aanbieders.

Regelt u al uw verzekeringen via Zicht? Dan heeft u altijd 1 aanspreekpunt en 1 overzicht. Dat noemen wij gelukkig geregeld!

 • Uw eigen adviseur
 • 2-jaarlijks gratis adviesgesprek
 • Tot 10% korting op uw verzekeringen
Patricia Peeters-Coolen – Zicht adviseurs
Zakkenrolles-reisverzekering-particulier

Veilig op reis met onze preventietips

Het afsluiten van een reisverzekering geeft een veilig gevoel. Maar voorkomen van schade, diefstal of verlies is natuurlijk het best. Met onze preventietips gaat u goed voorbereid op reis.

Op wintersport – Doorlopende reisverzekering – Particulier

Op wintersport?

Een extra wintersportdekking en dekkingen voor medische kosten en bagage zijn dan handig.

Uw materiaal, lessen en skipas zijn dan verzekerd. En noodhulp op de piste als u een ongeval heeft.

Kapot surfboard – Reisverzekering – Particulier

Schade op vakantie, wat nu?

Hopelijk krijgt u er nooit mee te maken, maar wat te doen als u toch een schade krijgt op vakantie? Wij maakten een overzicht van de meest voorkomende vakantieschades en de bijbehorende acties.

We regelen het voor u

 • Advies op maat
 • Persoonlijk contact
 • Samen met een adviseur

Gebruikt u MijnZicht al?

Uw verzekeringen inzien en schades melden kunt u 24/7 zelf via MijnZicht.

https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,7
691 beoordelingen
 • Een doorlopende reisverzekering is al snel voordeliger dan ‘losse’ reisverzekeringen. Bovendien bent u zo ook verzekerd als u tussendoor eens een weekendje weg gaat of een dagje in België of Duitsland gaat winkelen. De doorlopende reisverzekering dekt onder andere de schade van reisongevallen, verlies en diefstal van bagage en vervangend vervoer bij autopech. U kunt ook een doorlopende annuleringsverzekering als extra dekking afsluiten.
 • Heeft er zich een natuurramp voorgedaan op uw vakantiebestemming? Neem dan eerst contact op met het ministerie van Buitenlandse Zaken op telefoonnummer +31 247 247 247 of via de BZ Reis-app. Ga ook na of uw reisorganisatie is aangesloten bij het calamiteitenfonds, vaak kunt u voor reisaanpassingen via dit fonds een vergoeding krijgen. Wilt of kunt u niet meer op vakantie door een natuurramp zoals een aardbeving? De standaard annuleringsverzekering biedt dan helaas geen dekking. Als u een all-risk dekking heeft dan bent u wél verzekerd en krijgt u een vergoeding tot 75% van de annuleringskosten. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.
 • Is er op het polisblad 'Europa dekking' aangegeven? Dan is het dekkingsgebied Europa inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en de niet-Europese landen aan de Middellandse zee. In andere gevallen bent u verzekerd in landen over de hele wereld.
 • Ja, bij sommige maatschappijen zijn deze dekkingen standaard meeverzekerd. Bij andere kunt u ze apart bijsluiten.
 • De vervoerder zal in dit geval altijd zelf een oplossing moeten bieden voor de gemaakte ticketkosten. Gebeurt dit niet en heeft u een standaard kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering? Dan valt staking van een vervoersmaatschappij helaas niet onder de dekking. Heeft u all-risk dekking? Dan krijgt u wel een vergoeding. Dit is tot 75% van de annuleringskosten van uw ticket. Of annuleringskosten van andere onderdelen van de reis, zoals uw hotel of huurauto, ook vergoed worden hangt ervan af of u samengestelde reisdekking heeft en wanneer u uw reis geboekt heeft. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.