5 nieuwe activiteiten in eigen land

Het afgelopen jaar zijn we meer dan ooit op pad gegaan in eigen land. Maar ja, dat bos aan de rand van het dorp is ondertussen bekend terrein en de meeste toeristische trekpleisters hebben de revue al gepasseerd. Daarom gingen we voor u op onderzoek uit. Welke toeristische attracties zijn erbij gekomen afgelopen anderhalf jaar? We selecteerden er vijf.

088-020 93 03 of app 06-512 076 88

1. Museumhuis van Meerten, Delft

In juli 2020 was de heropening van Museumhuis van Meerten. Dit huis werd in 1893 gebouwd door Lambert van Meerten, een fervent verzamelaar van bouwfragmenten, meubilair uit de Gouden Eeuw en Delfts aardewerk. Je zou bijna kunnen zeggen dat hij in zijn eigen museum leefde.
Het huis was tot 2013 al geopend als museum. In de tussenliggende jaren is het pand grondig gerenoveerd en ingrijpend veranderd. Want, in tegenstelling tot de meeste musea, is het de bedoeling dat bezoekers zelf op onderzoek gaan en zich thuis voelen.
Om de drukte te reguleren werkt het museumhuis op het moment van schrijven met tijdsloten. Koop dus vooraf tickets, dan staat u niet voor een dichte deur.

2. Kabouterbos in Zegerslootgebied, Alphen aan den Rijn

Sinds april 2021 heeft het Zegerslootgebied bij Alphen aan den Rijn er een nieuwe attractie bij: een kabouterbos. Het was het idee van de 7-jarige Fay, die bij haar opa en oma in Den Hoorn een kabouterbos had bezocht. In samenwerking met de gemeente en IVN werden er 300 (!) kabouters ingezameld. Ze staan opgesteld in een afgebakend stuk van het bos, sommigen zelfs met een eigen kabouterhuisje!
In het natuurrecreatiegebied is er nog meer te doen op het gebied van (natuur)educatie en beleving; een speelbos, een tiny forest en themabosjes voor klimaat, voedsel en bijen.

Gezin-activiteiten in eigen land-particulier

3. De Kwekerij, Hilversum

Op het Stationsplein in Hilversum opende de Kwekerij in juni 2020 haar deuren. Een tijdelijk stadspark, midden in het centrum. In het park is van alles te doen. Er is een koffiebar, een conceptstore met lokale producten en activiteiten en als kers op de taart een bar waar u kunt jeu-de-boulen.
Het leuke aan dit park is dat het constant in beweging is. Met pop-up plaatsen is er ruimte voor tijdelijke initiatieven. Ook worden er regelmatig evenementen georganiseerd, of bijvoorbeeld een expositie. En er groeit van alles in de kweekbakken. Ga dus zeker een kijkje nemen!

4. Kempentoren, Tilburg

8 december 2019 ging hij open: de Kempentoren in het Tilburgse Spoorpark. De toren heeft 192 treden en is maar liefst 37 meter hoog. Op een heldere dag zijn zelfs Breda, Hilvarenbeek en Geertruidenberg goed te zien. Met zijn lengte is de toren een echte eyecatcher. Dat werd onlangs erkend door de Provincie Noord-Brabant; in de recent gepubliceerde skyline van de provincie is de Kempentoren te zien.

Het Spoorpark is het grootste burgerinitiatief van Nederland en op zichzelf al de moeite waard. Naast de Kempentoren vindt u er onder andere een pumptrack, een grote horecagelegenheid, een stadscamping en beachvolleybalvelden.

5. Voetpontje het ‘Schellerveertje’, Zwolle

De meest recente nieuwe ‘attractie’ die wij hebben geselecteerd is in Zwolle. In mei 2021 werd het kleine pontje, dat met de voet te bedienen is, in gebruik genomen. Wat maakt dit pontje zo leuk?

Voorheen kon er alleen gewandeld worden vanaf de opstaplocatie van pontje ’t Kleine Veer tot aan de Hanzeboog: maar 1,5 kilometer. Doordat u nu de nevengeul van de IJssel kunt oversteken, is het mogelijk om een grote rondwandeling te maken over het Voerman struinpad. Een wandeling van ongeveer 4,5 kilometer, tussen Zwolle Zuid en de IJssel, in een rustig en groen gebied. Even helemaal ontspannen!

Fijne zomer!

Hopelijk hebben we u met deze tips op nieuwe ideeën kunnen brengen. Hoe dan ook wensen we u een fijne zomer toe!

We regelen het voor u

 • Advies op maat
 • Persoonlijke contact
 • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
712 beoordelingen
 • Waarom moet ik een doorlopende reisverzekering afsluiten?
  Een doorlopende reisverzekering is al snel voordeliger dan ‘losse’ reisverzekeringen. Bovendien bent u zo ook verzekerd als u tussendoor eens een weekendje weg gaat of een dagje in België of Duitsland gaat winkelen. De doorlopende reisverzekering dekt onder andere de schade van reisongevallen, verlies en diefstal van bagage en vervangend vervoer bij autopech. U kunt ook een doorlopende annuleringsverzekering als extra dekking afsluiten.
 • Kan ik mijn reis annuleren bij een natuurramp?
  Heeft er zich een natuurramp voorgedaan op uw vakantiebestemming? Neem dan eerst contact op met het ministerie van Buitenlandse Zaken op telefoonnummer +31 247 247 247 of via de BZ Reis-app. Ga ook na of uw reisorganisatie is aangesloten bij het calamiteitenfonds, vaak kunt u voor reisaanpassingen via dit fonds een vergoeding krijgen. Wilt of kunt u niet meer op vakantie door een natuurramp zoals een aardbeving? De standaard annuleringsverzekering biedt dan helaas geen dekking. Als u een all-risk dekking heeft dan bent u wél verzekerd en krijgt u een vergoeding tot 75% van de annuleringskosten. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.
 • In welke landen ben ik verzekerd?
  Is er op het polisblad 'Europa dekking' aangegeven? Dan is het dekkingsgebied Europa inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en de niet-Europese landen aan de Middellandse zee. In andere gevallen bent u verzekerd in landen over de hele wereld.
 • Zijn wintersport en bijzondere sporten ook meeverzekerd op mijn reisverzekering?
  Ja, bij sommige maatschappijen zijn deze dekkingen standaard meeverzekerd. Bij andere kunt u ze apart bijsluiten.
 • Door een staking bij de luchtvaartmaatschappij gaat mijn vakantie niet door. Krijg ik een vergoeding van de annuleringskosten?
  De vervoerder zal in dit geval altijd zelf een oplossing moeten bieden voor de gemaakte ticketkosten. Gebeurt dit niet en heeft u een standaard kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering? Dan valt staking van een vervoersmaatschappij helaas niet onder de dekking. Heeft u all-risk dekking? Dan krijgt u wel een vergoeding. Dit is tot 75% van de annuleringskosten van uw ticket. Of annuleringskosten van andere onderdelen van de reis, zoals uw hotel of huurauto, ook vergoed worden hangt ervan af of u samengestelde reisdekking heeft en wanneer u uw reis geboekt heeft. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.