Passen uw verzekeringen nog bij uw vakantie?

Vakantie. We kijken er dit jaar nog meer naar uit dan andere jaren. Maar we weten ook allemaal dat het dit jaar toch nog anders zal zijn dan dat we gewend zijn. We zullen het vooral wat dichter bij huis zoeken. In Nederland, of misschien Europa.

088-020 93 03 of app 06-512 076 88

Gaat u een bijzondere sport uitoefenen? Kijk uw verzekeringen na

Mogelijk gaan we onze vakantie ook wel heel anders invullen. In plaats van rondtrekken door Vietnam wordt het misschien raften in Frankrijk of paragliding in Oostenrijk. Kijk dan altijd na hoe u verzekerd bent. Want niet alle bijzondere (of gevaarlijke) sporten zijn standaard gedekt op de reisverzekering.

Wat is een bijzondere sport?

Bij bijzondere sporten kunt u onder andere denken aan: bergbeklimmen, abseilen, paragliding, deltavliegen, kitesurfen, raften en parachutespringen. Controleer uw verzekering! Bent u voldoende verzekerd als u dit jaar een bijzondere sport gaat beoefenen? Een voorbeeld. Bent u bij de Europeesche verzekerd en gaat u recreatief duiken tot 40 meter? Dat is meeverzekerd. Maar gaat u dieper of wrakduiken, dan is er weer geen standaard dekking.

Sport als hoofddoel van je vakantie

Sporten die geen verhoogd risico hebben (de tennisvakantie) of sporten die incidenteel worden beoefend zijn meestal gewoon verzekerd. Stel, u gaat naar Zwitserland en u gaat een middag abseilen. Dan valt dit meestal gewoon onder de verzekering. Het abseilen is dan niet het hoofddoel van de vakantie. Zou u (bijna) elke dag gaan abseilen, dan wordt de situatie anders en adviseren wij om een aanvullende dekking “bijzondere sporten” af te sluiten..

Let op bij bergwandelen

Een punt waar we speciaal de aandacht op willen vestigen is het bergwandelen. Zolang je op goed begaanbare paden blijft, zien verzekeraars bergwandelen niet als risicovol. Onder goed begaanbaar verstaan verzekeraars meestal de paden die ook voor de ongeoefende wandelaars toegankelijk zijn. Wijk je hiervan af? Dan is dit mogelijk niet standaard gedekt op uw reisverzekering. En moet u de kosten zelf betalen wanneer u verdwaalt of naar beneden gehaald moet worden vanwege een ongeluk.Dus is bergwandelen dit jaar het hoofddoel? Kijk de voorwaarden van uw verzekering hierop na! Of bel ons, we helpen u graag.

Aanvullende dekking “bijzondere sporten”

Deze kunt u afsluiten als uw vakantie hoofdzakelijk in het teken staat van een bijzondere (gevaarlijke) sport. De verzekering dekt dan de schade, mocht u iets overkomen tijdens het uitoefenen van deze sport.
Daarnaast biedt een dergelijke verzekering dekking bij:

 • Reddingsacties
 • Schade aan uw sportmateriaal
 • Aansprakelijkheid, bijvoorbeeld als u schade toebrengt aan uw medesporters of hun materiaal

Let wel, een dergelijke verzekering geeft alleen dekking als u de sport onder deskundige begeleiding beoefent en regels/waarschuwingen in acht neemt.

People raften-gevaarlijke sporten-particulier

Tip:

Mogelijk heeft u bij uw reisverzekering ook een bagagedekking afgesloten. Kijk of het bedrag voldoende is voor de vaak dure sportuitrusting, zoals een klimuitrusting of racefiets. Is het onvoldoende? Dan kunt u een aanvullende dekking voor de sportuitrusting afsluiten.

We regelen het voor u

 • Advies op maat
 • Persoonlijke contact
 • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
712 beoordelingen
 • Waarom moet ik een doorlopende reisverzekering afsluiten?
  Een doorlopende reisverzekering is al snel voordeliger dan ‘losse’ reisverzekeringen. Bovendien bent u zo ook verzekerd als u tussendoor eens een weekendje weg gaat of een dagje in België of Duitsland gaat winkelen. De doorlopende reisverzekering dekt onder andere de schade van reisongevallen, verlies en diefstal van bagage en vervangend vervoer bij autopech. U kunt ook een doorlopende annuleringsverzekering als extra dekking afsluiten.
 • Kan ik mijn reis annuleren bij een natuurramp?
  Heeft er zich een natuurramp voorgedaan op uw vakantiebestemming? Neem dan eerst contact op met het ministerie van Buitenlandse Zaken op telefoonnummer +31 247 247 247 of via de BZ Reis-app. Ga ook na of uw reisorganisatie is aangesloten bij het calamiteitenfonds, vaak kunt u voor reisaanpassingen via dit fonds een vergoeding krijgen. Wilt of kunt u niet meer op vakantie door een natuurramp zoals een aardbeving? De standaard annuleringsverzekering biedt dan helaas geen dekking. Als u een all-risk dekking heeft dan bent u wél verzekerd en krijgt u een vergoeding tot 75% van de annuleringskosten. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.
 • In welke landen ben ik verzekerd?
  Is er op het polisblad 'Europa dekking' aangegeven? Dan is het dekkingsgebied Europa inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en de niet-Europese landen aan de Middellandse zee. In andere gevallen bent u verzekerd in landen over de hele wereld.
 • Zijn wintersport en bijzondere sporten ook meeverzekerd op mijn reisverzekering?
  Ja, bij sommige maatschappijen zijn deze dekkingen standaard meeverzekerd. Bij andere kunt u ze apart bijsluiten.
 • Door een staking bij de luchtvaartmaatschappij gaat mijn vakantie niet door. Krijg ik een vergoeding van de annuleringskosten?
  De vervoerder zal in dit geval altijd zelf een oplossing moeten bieden voor de gemaakte ticketkosten. Gebeurt dit niet en heeft u een standaard kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering? Dan valt staking van een vervoersmaatschappij helaas niet onder de dekking. Heeft u all-risk dekking? Dan krijgt u wel een vergoeding. Dit is tot 75% van de annuleringskosten van uw ticket. Of annuleringskosten van andere onderdelen van de reis, zoals uw hotel of huurauto, ook vergoed worden hangt ervan af of u samengestelde reisdekking heeft en wanneer u uw reis geboekt heeft. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.