Deze duikplekken in Noorwegen en Zweden mag u niet missen!

Duiken in Noorwegen en Zweden is een prachtige ervaring voor elke duikliefhebber. Deze Scandinavische landen zijn omringd door kristalhelder water. Met een overvloed aan zeeleven. Een unieke onderwaterwereld die u niet gauw ergens anders zult vinden. 

Of u nu een ervaren duiker bent of net begint, deze vijf duikplekken in Noorwegen en Zweden beloven avontuurlijke en onvergetelijke ervaringen. 

088-020 93 03 direct een adviseur spreken

Nusfjord, Noorwegen

Tussen de Lofoten-eilanden ligt het Nusfjord. Op deze plek kunt u een geweldige onderwaterervaring beleven. Verken de koraalriffen en vind de overblijfselen van gezonken wrakken. Er liggen bijvoorbeeld interessante resten van oude vissersboten. 

Saltstraumen, Noorwegen

Op deze plek vindt u de sterkste getijdenstroom ter wereld. Deze getijdenstroom ontstaat tijdens de wisseling tussen eb en vloed, doordat het water tegen elkaar instroomt. Door de sterke stromingen en steile wanden is duiken hier best lastig. Daarom is het een duikplek voor de ervaren duiker. We adviseren u om hier alleen met een professionele lokale gids te duiken.  

Vlag Noorwegen – Reisverzekering – Particulier

Bleik, Noorwegen

Duik in de wateren van Bleik, dit ligt op het eiland Andøya in Noorwegen. Deze plek staat bekend om zijn uitgebreide zeeleven. U duikt er tussen gigantische kelpwouden. En met een beetje geluk ziet u ook bultruggen zwemmen. 

Gullmarsfjord, Zweden

Verken de diepten van de Gullmarsfjord, het grootste fjord van Zweden. Het meer is langer dan 25 kilometer en sommige delen zijn meer dan 100 meter diep. Bekijk prachtige koralen en maak kennis met nieuwsgierige zeehonden. Bijzonder is ook dat u hier diersoorten ziet die u normaal op veel grotere dieptes pas tegenkomt. 

Stora Karlsö, Zweden

In dit beschermde natuurgebied voor de kust van Gotland in Zweden vindt u kristalhelder water. Duik langs de steile kliffen en ontdek grotten en tunnels vol met een kleurrijk zeeleven. 

We regelen het voor u

  • Advies op maat
  • Persoonlijk contact
  • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,7
662 beoordelingen