Hond mee op vakantie – bent u daarvoor verzekerd?

Op vakantie, een weekendje weg of een dagje naar het buitenland. Dan wilt u lekker genieten en niet aan uw verzekering denken. Bij Zicht adviseurs kunt u vertrouwen op een onafhankelijk advies, top-dekking en een snelle schadeafhandeling. U kiest zelf de reisverzekering die het best bij u past. Bel of app ons en laat onze deskundige adviseurs u helpen. Of laat een van onze adviseurs u terugbellen.

088-020 93 03 of app 06-512 076 88

Reizen met een hond? Houd hiermee rekening

Gaat u naar het buitenland, dan moet u met deze 5 zaken rekening houden:

1. Chip

Uw hond moet altijd gechipt zijn als u op vakantie gaat, onafhankelijk van de leeftijd van de hond. De chip moet gezet zijn vóór de eerste inenting tegen hondsdolheid.

2. Inenting

Gaat u met de hond de grens over? Dan zijn enkele inentingen verplicht. Denk aan hondsdolheid (rabiës) en kennelhoest. U moet uw hond minimaal 3 weken voor vertrek laten inenten tegen hondsdolheid. De dierenarts kan dit doen. In landen zoals Finland en het Verenigd Koninkrijk is ook een parasietenbehandeling tegen wormen verplicht.

3. Hondenpaspoort

Net als mensen hebben ook honden een vaccinatiepaspoort: het hondenpaspoort. Hierin staan alle inentingen en behandelingen die de hond gehad heeft, inclusief de datum van inenten. Dit paspoort kunt u halen bij de dierenarts. Gaat u de grens over met uw hond? Zorg dan dat u het altijd bij zich heeft.

4. Verschillende regels per land

Elk land heeft zijn eigen regels rondom honden. Zo was er vroeger een quarantaineplicht voor honden die naar Verenigd Koninkrijk gingen. Die is ondertussen afgeschaft, maar er gelden nog wel strenge aanvullende regels voor honden die het land binnenkomen. Bepaalde vechthondenrassen mag je bijvoorbeeld niet meenemen naar Spanje of het Verenigd Koninkrijk. En in Frankrijk moet de hond minimaal 3 maanden oud zijn voordat hij het land in mag.

Hond uit het raam – huisdieren mee op vakantie – particulier

5. Reizen met de hond

Ten slotte zijn er per land verschillende regels als je per auto reist met de hond. Zo mogen honden in Duitsland, België en Frankrijk niet los in de auto. In Hongarije moet u een muilkorf bij zich hebben. Kijk dus goed na welke regels er gelden in het land van uw bestemming. Vergeet ook de landen waar u doorheen reist niet.

Tip:
neemt u uw hond mee op vakantie? Bevestig altijd een kokertje aan zijn of haar halsband met uw telefoonnummer en het vakantieadres. Die tip geldt natuurlijk ook voor andere huisdieren, zoals een kat.

Wat dekt de verzekering?

Veroorzaakt uw hond op de camping schade aan anderen? Dan is dat gewoon gedekt op uw aansprakelijkheidsverzekering. Wij wensen u een prettige vakantie toe, met of zonder trouwe viervoeter!

We regelen het voor u

 • Advies op maat
 • Persoonlijke contact
 • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
712 beoordelingen
 • Waarom moet ik een doorlopende reisverzekering afsluiten?
  Een doorlopende reisverzekering is al snel voordeliger dan ‘losse’ reisverzekeringen. Bovendien bent u zo ook verzekerd als u tussendoor eens een weekendje weg gaat of een dagje in België of Duitsland gaat winkelen. De doorlopende reisverzekering dekt onder andere de schade van reisongevallen, verlies en diefstal van bagage en vervangend vervoer bij autopech. U kunt ook een doorlopende annuleringsverzekering als extra dekking afsluiten.
 • Kan ik mijn reis annuleren bij een natuurramp?
  Heeft er zich een natuurramp voorgedaan op uw vakantiebestemming? Neem dan eerst contact op met het ministerie van Buitenlandse Zaken op telefoonnummer +31 247 247 247 of via de BZ Reis-app. Ga ook na of uw reisorganisatie is aangesloten bij het calamiteitenfonds, vaak kunt u voor reisaanpassingen via dit fonds een vergoeding krijgen. Wilt of kunt u niet meer op vakantie door een natuurramp zoals een aardbeving? De standaard annuleringsverzekering biedt dan helaas geen dekking. Als u een all-risk dekking heeft dan bent u wél verzekerd en krijgt u een vergoeding tot 75% van de annuleringskosten. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.
 • In welke landen ben ik verzekerd?
  Is er op het polisblad 'Europa dekking' aangegeven? Dan is het dekkingsgebied Europa inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en de niet-Europese landen aan de Middellandse zee. In andere gevallen bent u verzekerd in landen over de hele wereld.
 • Zijn wintersport en bijzondere sporten ook meeverzekerd op mijn reisverzekering?
  Ja, bij sommige maatschappijen zijn deze dekkingen standaard meeverzekerd. Bij andere kunt u ze apart bijsluiten.
 • Door een staking bij de luchtvaartmaatschappij gaat mijn vakantie niet door. Krijg ik een vergoeding van de annuleringskosten?
  De vervoerder zal in dit geval altijd zelf een oplossing moeten bieden voor de gemaakte ticketkosten. Gebeurt dit niet en heeft u een standaard kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering? Dan valt staking van een vervoersmaatschappij helaas niet onder de dekking. Heeft u all-risk dekking? Dan krijgt u wel een vergoeding. Dit is tot 75% van de annuleringskosten van uw ticket. Of annuleringskosten van andere onderdelen van de reis, zoals uw hotel of huurauto, ook vergoed worden hangt ervan af of u samengestelde reisdekking heeft en wanneer u uw reis geboekt heeft. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.