Inzicht in inreisbeperkingen

Bij het boeken en voorbereiden van uw vakantie is het goed om te weten welke inreisbeperkingen er per land gelden. Bijvoorbeeld of u bij aankomst in quarantaine moet. Of dat u een negatieve Covid-19 test of vaccinatiebewijs moet kunnen tonen.

Contact opnemen met Zicht of app 06-512 076 88

Let ook op de landen waar u doorheen reist

Vooral als u met de auto gaat is het belangrijk om te letten op de inreisbeperkingen. In dat geval zijn namelijk ook de inreisbeperkingen van de landen waar u doorheen reist van belang.

Interactieve wereldkaart

Onderstaande wereldkaart laat zien welke landen, welke restricties hebben. De kaart wordt dagelijks (automatisch) voor 250 landen bijgewerkt.

Linkjes naar gezondheidsverklaring

Voor de meeste landen waar u een gezondheidsverklaring voor moet invullen om het land in te mogen, vindt u linkjes naar de formulieren. Deze kunt u vinden door op het land te klikken en vervolgens naar beneden te scrollen.

Let op! Dit zijn de inreisbeperkingen die elk land zelf heeft bepaald. Deze kaart toont niet het reisadvies van de Nederlandse overheid. Een actueel overzicht van reisadviezen vindt u op deze website.

Deze functionaliteit werkt niet in Internet Explorer. Gebruik een andere internetbrowser.

Deze functionaliteit werkt niet op mobiel en tablet. Bekijk deze pagina op uw laptop of computer.

Er ging iets mis met het ophalen van dit formulier. Probeer de link in uw e-mail(nieuwsbrief) opnieuw.

Disclaimer: deze interactieve wereldkaart wordt u aangeboden door checkkie.nl. Aan de inhoud van deze kaart kunnen geen rechten worden ontleend.

We regelen het voor u

  • Advies op maat
  • Persoonlijke contact
  • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
590 beoordelingen
  • Een doorlopende reisverzekering is al snel voordeliger dan ‘losse’ reisverzekeringen. Bovendien bent u zo ook verzekerd als u tussendoor eens een weekendje weg gaat of een dagje in België of Duitsland gaat winkelen. De doorlopende reisverzekering dekt onder andere de schade van reisongevallen, verlies en diefstal van bagage en vervangend vervoer bij autopech. U kunt ook een doorlopende annuleringsverzekering als extra dekking afsluiten.
  • Heeft er zich een natuurramp voorgedaan op uw vakantiebestemming? Neem dan eerst contact op met het ministerie van Buitenlandse Zaken op telefoonnummer +31 247 247 247 of via de BZ Reis-app. Ga ook na of uw reisorganisatie is aangesloten bij het calamiteitenfonds, vaak kunt u voor reisaanpassingen via dit fonds een vergoeding krijgen. Wilt of kunt u niet meer op vakantie door een natuurramp zoals een aardbeving? De standaard annuleringsverzekering biedt dan helaas geen dekking. Als u een all-risk dekking heeft dan bent u wél verzekerd en krijgt u een vergoeding tot 75% van de annuleringskosten. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.
  • Is er op het polisblad 'Europa dekking' aangegeven? Dan is het dekkingsgebied Europa inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en de niet-Europese landen aan de Middellandse zee. In andere gevallen bent u verzekerd in landen over de hele wereld.
  • Ja, bij sommige maatschappijen zijn deze dekkingen standaard meeverzekerd. Bij andere kunt u ze apart bijsluiten.
  • De vervoerder zal in dit geval altijd zelf een oplossing moeten bieden voor de gemaakte ticketkosten. Gebeurt dit niet en heeft u een standaard kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering? Dan valt staking van een vervoersmaatschappij helaas niet onder de dekking. Heeft u all-risk dekking? Dan krijgt u wel een vergoeding. Dit is tot 75% van de annuleringskosten van uw ticket. Of annuleringskosten van andere onderdelen van de reis, zoals uw hotel of huurauto, ook vergoed worden hangt ervan af of u samengestelde reisdekking heeft en wanneer u uw reis geboekt heeft. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.