Check uw reisverzekering vóór de vakantie

Lekker vakantie! Gaat u naar het buitenland? Of kiest u voor een dagje uit? Het is altijd goed om vooraf uw reisverzekering te controleren.

Bel onze adviseur voor de vakantiecheck van uw reisverzekering. Deze service is kosteloos en u krijgt een kleine attentie! Fijne vakantie alvast.

088-020 93 03 of app 06-512 076 88

Waarom de vakantiecheck

 • Gratis check op uw reis- en annuleringsverzekering
 • Onbezorgd op vakantie
 • Geen onverwachte kosten
 • U krijgt een kleine attentie
 • Op werkdagen telefonisch van 8.30 uur tot 17.00 uur mogelijk

Waar wordt uw reisverzekering op gecheckt?

We hebben alvast enkele van de belangrijkste aandachtspunten voor u op een rijtje gezet.

Medische kosten in het buitenland

Wordt u of een van uw reisgenoten ziek op vakantie in het buitenland? Dan kunt u voor vervelende verrassingen komen te staan. Niet alle medische kosten zijn verzekerd met uw zorgverzekering. Vaak vergoeden zorgverzekeraars medische kosten in het buitenland volgens het tarief dat in Nederland geldt. Controleer daarom uw zorgverzekering. En kijk of het nodig is om medische kosten extra te verzekeren op uw reisverzekering.

Schade tijdens een dagje uit?

Gaat u een dagje uit in Nederland? En raakt u uw zonnebril bijvoorbeeld kwijt? Dan valt deze schade niet onder uw reisverzekering. Hiervoor kunt u een buitenshuisdekking afsluiten bij uw inboedelverzekering. Let op: een dagje weg naar het buitenland is wél verzekerd op uw reisverzekering.

Annulering van een grote en dure reis

Maakt u een grote en dure reis tijdens de zomervakantie? Controleer uw annuleringsverzekering dan goed. De dekking van deze verzekering is bij grote reizen namelijk niet altijd voldoende. U kunt dan de annuleringsdekking tijdelijk verhogen.

Kaart-reisverzekering-particulier

Annuleringsverzekering met all-risk dekking

Heeft u een annuleringsverzekering met all-risk dekking? Dan kunt u uw reis ook annuleren als u daar een zelf een goede reden voor heeft. U krijgt dan 75% van de reiskosten vergoed.

De all-risk dekking geldt niet als:

 • u geen zin heeft in de vakantie die u heeft geboekt
 • u vindt dat het te slecht weer is op uw vakantiebestemming
 • de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij failliet is
 • u vanuit het Calamiteitenfonds al recht heeft op een uitkering

We regelen het voor u

 • Advies op maat
 • Persoonlijke contact
 • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs | Ter info: i.v.m. een systeemwijziging kunnen we op dit moment geen actuele reviews weergeven.
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
813 beoordelingen
 • Waarom moet ik een doorlopende reisverzekering afsluiten?
  Een doorlopende reisverzekering is al snel voordeliger dan ‘losse’ reisverzekeringen. Bovendien bent u zo ook verzekerd als u tussendoor eens een weekendje weg gaat of een dagje in België of Duitsland gaat winkelen. De doorlopende reisverzekering dekt onder andere de schade van reisongevallen, verlies en diefstal van bagage en vervangend vervoer bij autopech. U kunt ook een doorlopende annuleringsverzekering als extra dekking afsluiten.
 • Kan ik mijn reis annuleren bij een natuurramp?
  Heeft er zich een natuurramp voorgedaan op uw vakantiebestemming? Neem dan eerst contact op met het ministerie van Buitenlandse Zaken op telefoonnummer +31 247 247 247 of via de BZ Reis-app. Ga ook na of uw reisorganisatie is aangesloten bij het calamiteitenfonds, vaak kunt u voor reisaanpassingen via dit fonds een vergoeding krijgen. Wilt of kunt u niet meer op vakantie door een natuurramp zoals een aardbeving? De standaard annuleringsverzekering biedt dan helaas geen dekking. Als u een all-risk dekking heeft dan bent u wél verzekerd en krijgt u een vergoeding tot 75% van de annuleringskosten. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.
 • In welke landen ben ik verzekerd?
  Is er op het polisblad 'Europa dekking' aangegeven? Dan is het dekkingsgebied Europa inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en de niet-Europese landen aan de Middellandse zee. In andere gevallen bent u verzekerd in landen over de hele wereld.
 • Zijn wintersport en bijzondere sporten ook meeverzekerd op mijn reisverzekering?
  Ja, bij sommige maatschappijen zijn deze dekkingen standaard meeverzekerd. Bij andere kunt u ze apart bijsluiten.
 • Door een staking bij de luchtvaartmaatschappij gaat mijn vakantie niet door. Krijg ik een vergoeding van de annuleringskosten?
  De vervoerder zal in dit geval altijd zelf een oplossing moeten bieden voor de gemaakte ticketkosten. Gebeurt dit niet en heeft u een standaard kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering? Dan valt staking van een vervoersmaatschappij helaas niet onder de dekking. Heeft u all-risk dekking? Dan krijgt u wel een vergoeding. Dit is tot 75% van de annuleringskosten van uw ticket. Of annuleringskosten van andere onderdelen van de reis, zoals uw hotel of huurauto, ook vergoed worden hangt ervan af of u samengestelde reisdekking heeft en wanneer u uw reis geboekt heeft. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.