Hoe gaat u veilig op reis?

Wie is er niet aan toe? Een heerlijke, onbezorgde vakantie. Om te zorgen dat het ook een onbezorgde vakantie blijft, hebben we een aantal tips voor u op een rij gezet. Zo bent u veilig en verstandig op reis.

Zoë helpt u graag verder

Bescherm uw geld

Op veel vakantiebestemmingen is het nog zo dat u alleen contant kunt betalen. En heeft u dus meer contant geld bij zich. In dat geval raden we u aan om uw contante geld te verdelen. Bijvoorbeeld over u en uw reisgezelschap of over verschillende tassen. Heeft u bij uw accommodatie een kluis? Dan kunt u daar ook een gedeelte in leggen. Mocht u onverhoopt een tas kwijtraken of in het ergste geval bestolen worden, bent u niet meteen al uw geld kwijt.

Bescherm uw portemonnee

Veel mensen bewaren hun portemonnee op dezelfde plek: in de broekzak of in een voorvakje van de (hand)tas. Zakkenrollers weten dan ook dondersgoed waar ze moeten zijn. Stop uw portemonnee daarom op een minder goed bereikbare plek. Bijvoorbeeld in een onopvallend tasje wat u onder uw shirt kunt dragen, of onderop in het hoofdvak van uw tas.

Vrouw met portemonnee – Reisverzekering – Particulier

Bescherm uw identiteit

Tegenwoordig moet u op tal van plaatsen uw paspoort afgeven. Bij de autoverhuur, het hotel of de camping maken ze graag even een kopietje. Het lijkt zo gewoon, maar het is eigenlijk heel risicovol. Officieel mogen ze alleen een aantal gegevens van uw paspoort noteren, een kopie maken mag eigenlijk niet. Op uw paspoort staan namelijk uw persoonlijke gegevens. Als die in verkeerde handen vallen, loopt u het risico op identiteitsfraude. Onze tip: gebruik de PassProtect! Dit is een plastic folie die u op uw paspoort kunt plakken. Dan zijn uw fraudegevoelige gegevens afgeschermd.

Bescherm uw digitale data

Als u op vakantie bent, is het leuk om vakantiekiekjes te delen met de thuisblijvers. Of even te laten weten hoe het gaat. In Europa kunt u tegenwoordig overal uw reguliere internetbundel gebruiken. Maar als u een kleine bundel heeft of buiten Europa reist, moet u waarschijnlijk gebruikmaken van een wifi-netwerk. Gebruik alleen beveiligde netwerken, dus niet het open netwerk in het hotel of op de luchthaven. Daarmee bent u namelijk erg kwetsbaar voor hackers.

Tip!

U kunt ter plaatse een simkaart met data kopen. Gebruik die om mee te internetten en eventueel een veilige wifi hotspot te creëren.

We regelen het voor u

  • Advies op maat
  • Persoonlijk contact
  • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,7
662 beoordelingen
  • Een doorlopende reisverzekering is al snel voordeliger dan ‘losse’ reisverzekeringen. Bovendien bent u zo ook verzekerd als u tussendoor eens een weekendje weg gaat of een dagje in België of Duitsland gaat winkelen. De doorlopende reisverzekering dekt onder andere de schade van reisongevallen, verlies en diefstal van bagage en vervangend vervoer bij autopech. U kunt ook een doorlopende annuleringsverzekering als extra dekking afsluiten.
  • Heeft er zich een natuurramp voorgedaan op uw vakantiebestemming? Neem dan eerst contact op met het ministerie van Buitenlandse Zaken op telefoonnummer +31 247 247 247 of via de BZ Reis-app. Ga ook na of uw reisorganisatie is aangesloten bij het calamiteitenfonds, vaak kunt u voor reisaanpassingen via dit fonds een vergoeding krijgen. Wilt of kunt u niet meer op vakantie door een natuurramp zoals een aardbeving? De standaard annuleringsverzekering biedt dan helaas geen dekking. Als u een all-risk dekking heeft dan bent u wél verzekerd en krijgt u een vergoeding tot 75% van de annuleringskosten. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.
  • Is er op het polisblad 'Europa dekking' aangegeven? Dan is het dekkingsgebied Europa inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en de niet-Europese landen aan de Middellandse zee. In andere gevallen bent u verzekerd in landen over de hele wereld.
  • Ja, bij sommige maatschappijen zijn deze dekkingen standaard meeverzekerd. Bij andere kunt u ze apart bijsluiten.
  • De vervoerder zal in dit geval altijd zelf een oplossing moeten bieden voor de gemaakte ticketkosten. Gebeurt dit niet en heeft u een standaard kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering? Dan valt staking van een vervoersmaatschappij helaas niet onder de dekking. Heeft u all-risk dekking? Dan krijgt u wel een vergoeding. Dit is tot 75% van de annuleringskosten van uw ticket. Of annuleringskosten van andere onderdelen van de reis, zoals uw hotel of huurauto, ook vergoed worden hangt ervan af of u samengestelde reisdekking heeft en wanneer u uw reis geboekt heeft. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.