Vijf leuke musea in onze buurlanden

Heeft u alle musea in Nederland al gezien? Of bent u nieuwsgierig naar welke musea onze buurlanden te bieden hebben? Bekijk dan deze vijf musea in onze buurlanden. Perfect voor als u een dag of nachtje weg wilt en graag musea bezoekt.  

088-020 93 03 direct een adviseur spreken

Autoworld Brussel – Reisverzekering – Particulier

1. Autoworld – Brussel

In het hartje van Brussel ligt Autoworld. In dit automuseum kunt u meer dan 300 koetsen, auto’s en motors bewonderen. U leert er meer over de autogeschiedenis: er staan voertuigen van 1896 tot nu. Er worden ook regelmatig tentoonstellingen georganiseerd rond verschillende automerken.  

2. MAS – Antwerpen

Niet alleen de collecties in het Museum Aan de Stroom zijn bijzonder. Het gebouw is ook echt de moeite waard om te bezoeken. In dit museum staan het rijke verleden van Antwerpen, de stroom en de haven centraal. Tip: bezoek de bovenste verdieping en geniet van een panoramisch uitzicht over de stad.

MAS Antwerpen – Reisverzekering – Particulier

Tip!

Combineert u het bezoek aan een van de musea met een nachtje weg? Zorg er dan voor dat u een goede reisverzekering heeft. We adviseren u daar graag over.

3. Rock’n’popmuseum – Gronau

Bent u een echte rock’n’pop fan? Dan kunt u dit museum niet overslaan! Het Rock ‘n’ pop museum richt zich helemaal op de rock- en popgeschiedenis. De tentoonstelling bestaat uit verschillende soorten media, maar heeft ook interactieve onderdelen. U wordt mee terug in de tijd genomen door 100 jaar rock- en popgeschiedenis. 

4. Westfaals Klokkenmuseum – Gescher

Dit museum is leuk voor jong en oud. Bij het Westfälisches Glockenmuseum maakt u een tijdreis door de geschiedenis van klokken. Al uw vragen over klokken worden in dit museum beantwoord. Ook kunt u in de zogenaamde doe-stations zelf ontdekken, verkennen en uitproberen.  

Museum bezoeken – Reisverzekering – Particulier

5. Museum Folkwang – Essen

Houdt u van schilder- en beeldhouwkunst? Dan is Museum Folkwang een aanrader. In dit museum vindt u naast schilder- en beeldhouwkunst ook andere kunst, zoals grafische kunst en archeologie. Hier bekijkt u werken van grote namen als Van Gogh, Cézanne en Gauguin. Mooi meegenomen: dit museum kunt u gratis bezoeken.  

We regelen het voor u

  • Advies op maat
  • Persoonlijk contact
  • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,7
662 beoordelingen
  • Een doorlopende reisverzekering is al snel voordeliger dan ‘losse’ reisverzekeringen. Bovendien bent u zo ook verzekerd als u tussendoor eens een weekendje weg gaat of een dagje in België of Duitsland gaat winkelen. De doorlopende reisverzekering dekt onder andere de schade van reisongevallen, verlies en diefstal van bagage en vervangend vervoer bij autopech. U kunt ook een doorlopende annuleringsverzekering als extra dekking afsluiten.
  • Heeft er zich een natuurramp voorgedaan op uw vakantiebestemming? Neem dan eerst contact op met het ministerie van Buitenlandse Zaken op telefoonnummer +31 247 247 247 of via de BZ Reis-app. Ga ook na of uw reisorganisatie is aangesloten bij het calamiteitenfonds, vaak kunt u voor reisaanpassingen via dit fonds een vergoeding krijgen. Wilt of kunt u niet meer op vakantie door een natuurramp zoals een aardbeving? De standaard annuleringsverzekering biedt dan helaas geen dekking. Als u een all-risk dekking heeft dan bent u wél verzekerd en krijgt u een vergoeding tot 75% van de annuleringskosten. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.
  • Is er op het polisblad 'Europa dekking' aangegeven? Dan is het dekkingsgebied Europa inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en de niet-Europese landen aan de Middellandse zee. In andere gevallen bent u verzekerd in landen over de hele wereld.
  • Ja, bij sommige maatschappijen zijn deze dekkingen standaard meeverzekerd. Bij andere kunt u ze apart bijsluiten.
  • De vervoerder zal in dit geval altijd zelf een oplossing moeten bieden voor de gemaakte ticketkosten. Gebeurt dit niet en heeft u een standaard kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering? Dan valt staking van een vervoersmaatschappij helaas niet onder de dekking. Heeft u all-risk dekking? Dan krijgt u wel een vergoeding. Dit is tot 75% van de annuleringskosten van uw ticket. Of annuleringskosten van andere onderdelen van de reis, zoals uw hotel of huurauto, ook vergoed worden hangt ervan af of u samengestelde reisdekking heeft en wanneer u uw reis geboekt heeft. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.