Gaat u goed voorbereid op wintersport?

Veel Nederlanders binden een of twee keer per jaar de latten (of snowboard) onder voor een wintersportvakantie. Een goede voorbereiding is dan verstandig om ongelukken op de piste te voorkomen. Volgens een Oostenrijkse krant zijn het vaak Nederlanders die ongelukken maken. Hoe goed voorbereid bent u? En waar moet u op letten bij uw verzekeringen bij ongevallen? We geven u graag een aantal tips.

Zoë helpt u graag verder

Voorbereidingstips

Als het al weer een jaar geleden is dat u op de piste heeft gestaan, kunnen een paar lessen op een (indoor)skibaan in Nederland geen kwaad. En raak tijdens uw vakantie niet al te snel overmoedig. Pas uw tempo aan en rust op tijd. Zorg er ook voor dat u goed materiaal heeft. Een ongeluk is nooit uit te sluiten, maar u kunt het risico wel verminderen.

Aansprakelijkheid

In de eerste plaats heeft u een aansprakelijkheidsverzekering nodig. Deze heeft u nodig als u op de piste betrokken raakt bij een ongeluk. Zeker bij letselschade kunnen de kosten enorm oplopen. Krijgt u door toedoen van een ander een ongeluk? Dan kunt u deze persoon aansprakelijk stellen.

Wist u dat?

In Italië is een aansprakelijkheidsverzekering zelfs verplicht. Heeft u die niet? Dan kunt u een boete krijgen én uw skipas kan worden ingenomen. Met een Confirmation of Cover toont u aan dat u bent verzekerd. Vraag ernaar bij uw adviseur. Of regel de dekking bij de aankoop van uw skipas.

Dekkingen voor wintersport

Voor ongevallen op wintersport heeft u minimaal de volgende dekkingen nodig op uw reisverzekering: medische kosten, bagage en natuurlijk wintersportdekking.

Medische kosten

Moet u met een helikopter van de piste worden gehaald? Dit kost zo’n € 2.500,- tot € 3.000,-. Een gipsvlucht naar Nederland kost een veelvoud daarvan. Deze is niet standaard verzekerd op uw zorgverzekering, alleen als er een medische noodzaak is. Wilt u een gipsvlucht zonder medische noodzaak wel vergoed krijgen? Verzeker dan de dekkingen medische kosten en wintersport mee.

In het buitenland zijn medische kosten alleen tegen het Nederlands tarief verzekerd op uw zorgverzekering. In landen zoals Zwitserland en Oostenrijk is de kans groot dat u in een dure privékliniek terechtkomt na een ongeval op de piste. De kosten in zo’n kliniek zijn veel hoger dan de Nederlandse tarieven. Daarom adviseren we altijd om medische kosten mee te verzekeren op de reisverzekering.

Schade aan uw spullen

Bij een ongeval kunnen natuurlijk ook uw ski’s, snowboard of andere spullen beschadigen. Met een bagage- en wintersportdekking op uw reisverzekering zijn uw spullen ook verzekerd. U krijgt dan de dagwaarde vergoed.

Let op! De bagagedekking heeft een maximaal verzekerd bedrag. Heeft u een dure wintersportuitrusting? Dan kunt u bij de bagagedekking een extra dekking voor sportuitrusting meeverzekeren.

We regelen het voor u

  • Advies op maat
  • Persoonlijk contact
  • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,7
678 beoordelingen
  • Een doorlopende reisverzekering is al snel voordeliger dan ‘losse’ reisverzekeringen. Bovendien bent u zo ook verzekerd als u tussendoor eens een weekendje weg gaat of een dagje in België of Duitsland gaat winkelen. De doorlopende reisverzekering dekt onder andere de schade van reisongevallen, verlies en diefstal van bagage en vervangend vervoer bij autopech. U kunt ook een doorlopende annuleringsverzekering als extra dekking afsluiten.
  • Heeft er zich een natuurramp voorgedaan op uw vakantiebestemming? Neem dan eerst contact op met het ministerie van Buitenlandse Zaken op telefoonnummer +31 247 247 247 of via de BZ Reis-app. Ga ook na of uw reisorganisatie is aangesloten bij het calamiteitenfonds, vaak kunt u voor reisaanpassingen via dit fonds een vergoeding krijgen. Wilt of kunt u niet meer op vakantie door een natuurramp zoals een aardbeving? De standaard annuleringsverzekering biedt dan helaas geen dekking. Als u een all-risk dekking heeft dan bent u wél verzekerd en krijgt u een vergoeding tot 75% van de annuleringskosten. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.
  • Is er op het polisblad 'Europa dekking' aangegeven? Dan is het dekkingsgebied Europa inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en de niet-Europese landen aan de Middellandse zee. In andere gevallen bent u verzekerd in landen over de hele wereld.
  • Ja, bij sommige maatschappijen zijn deze dekkingen standaard meeverzekerd. Bij andere kunt u ze apart bijsluiten.
  • De vervoerder zal in dit geval altijd zelf een oplossing moeten bieden voor de gemaakte ticketkosten. Gebeurt dit niet en heeft u een standaard kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering? Dan valt staking van een vervoersmaatschappij helaas niet onder de dekking. Heeft u all-risk dekking? Dan krijgt u wel een vergoeding. Dit is tot 75% van de annuleringskosten van uw ticket. Of annuleringskosten van andere onderdelen van de reis, zoals uw hotel of huurauto, ook vergoed worden hangt ervan af of u samengestelde reisdekking heeft en wanneer u uw reis geboekt heeft. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.