Wanneer heeft u een duikverzekering nodig?

Bent u van plan om tijdens uw vakantie te gaan duiken? Kijk dan goed naar uw verzekering. Soms is een reisverzekering voldoende. Maar het kan zijn dat u extra dekkingen moet verzekeren. Of misschien past een aparte duikverzekering het beste bij u. Dit hangt allemaal af van hoe en naar wat u gaat duiken.


1. Recreatief duiken

Recreatief duiken is vaak standaard meeverzekerd op uw reisverzekering. Er gelden wel verschillende voorwaarden bij verzekeringsmaatschappijen. Bij de meeste valt duiken tot 40 meter diepte onder recreatief duiken. Bij sommige ligt de grens op 18 meter diepte. En dan zijn er nog maatschappijen die een duikbrevet als voorwaarde stellen.

2. Technisch duiken

Voor technisch duiken moet u een aparte dekking ‘gevaarlijke sporten’ meeverzekeren. Uw dure duikuitrusting is dan ook meeverzekerd. Onder technisch duiken valt bijvoorbeeld wrakduiken, grotduiken, duiken op meer dan 40 meter diepte en duiken met decompressie.

Uw medische kosten mee verzekeren

Bij het beoefenen van een gevaarlijke sport is de kans op een ongeval groter. Zorg daarom dat u medische kosten meeverzekerd op uw reisverzekering. Uw zorgverzekering vergoed namelijk alleen de kosten tegen Nederlands tarief. Als de rekening van het ziekenhuis in uw vakantieland hoger is, moet u zelf het verschil bijbetalen.

3. Regelmatig duiken

Er is ook een speciale reisverzekering voor mensen die regelmatig duiken: de Schox duikverzekering. Deze verzekering dekt de bijzondere risico’s die horen bij duiken. Uw duikuitrusting is bijvoorbeeld ook verzekerd als deze thuis in uw kast ligt. Maar ook uw andere reizen zijn goed verzekerd met een duikverzekering. Zelfs de vakantie van niet-duikende gezinsleden is meeverzekerd.

Een voordeel van een speciale duikverzekering is dat in de voorwaarden duidelijk is omschreven wat wel en niet verzekerd is tijdens uw duikvakantie. Bij een normale reisverzekering is dat vaak anders, waardoor er soms discussie ontstaat bij schade.

Wilt u weten hoe u uw duikvakantie het beste kunt verzekeren? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag.

We regelen het voor u

  • Advies op maat
  • Persoonlijke contact
  • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
607 beoordelingen