Duikaccessoires

Duikuitrusting uitbreiden? 6 praktische én leuke duikaccessoires

Een goede uitrusting is heel belangrijk in de duiksport. Dit begint bij de basisuitrusting van duikpak, schoeisel, vinnen, masker, ademautomaat, persluchtfles, trimvest, loodgordel en een diepte- en manometer en/of duikcomputer. Daarnaast zijn er ontelbare accessoires te koop, sommige van levensbelang en andere gewoon voor de fun. Wil je graag je uitrusting uitbreiden, maar heb je geen idee waar te beginnen? Wij denken dat elke duiker deze accessoires in élk geval moet hebben:

Goed verzekerd op duikvakantie?

Deel via:
Tip! Duikaccessoires zijn standaard meeverzekerd bij Schox. Ze horen bij je bagagedekking. Per reis tot € 5.000,-. Heb je een dure uitrusting of accessoires?
Bel ons, we passen het verzekerd bedrag voor je aan!

1. Een goede droogzak

Iedere duiker die wel eens met een duikboot mee is geweest, weet dat droge plekken nogal schaars zijn. Waar laat je je kleding, portemonnee of telefoon als je zelf lekker in het water ligt? Een luchtdichte droogzak biedt uitkomst. Je spullen blijven droog, zélfs als de zak in het water valt.

2. Een duiklamp

Nachtduiken is een fantastische ervaring die elke duiker meegemaakt zou moeten hebben. En een nachtduik is onmogelijk zonder goede duiklamp. Zorg voor een betrouwbare hoofdlamp en neem een kleinere zaklamp mee als back-up of om, ook tijdens dagduiken, in richels en spleten te kunnen schijnen. 
Schox blog duikaccessoires - Zicht adviseurs

3. Een kompas

Maak jezelf nooit meer afhankelijk van anderen om je weg terug naar de boot te vinden. Leer navigeren en schaf een betrouwbaar kompas aan. Veel duikcomputers hebben een ingebouwd digitaal kompas. Of kies voor een traditioneel analoog mechanisch modelletje.

4. Investeer in een veiligheidskit

Verdwaald raken op open zee is een nachtmerrie voor alle duikers. Laten we hopen dat je nooit in deze situatie terecht komt. Maar als het toch gebeurt, dan wil je gevonden worden. Een veiligheidskit is daarom zeker geen overbodige luxe. Een opblaasbare decoboei, fluitje en signaalspiegeltje kunnen letterlijk je leven redden. Of ga voor een GPS Rescue Device voor nog meer zekerheid.

5. Een degelijk duikmes

Een duikmes heeft verrassend veel gebruiksdoeleinden. Je kunt het gebruiken om jezelf los te snijden uit bijvoorbeeld een visnet. Of tik ermee tegen je duikfles om de aandacht van je buddy te trekken. Hou je van driftduiken? Een duikmes kan erg handig zijn bij sterke stroming: steek het in de bodem om jezelf tegen de stroom in te trekken.
Schox blog duikaccessoires - Zicht adviseurs

6. Een actioncam

Hoe gaaf is het om al je onderwateravonturen vast te leggen op beeld? Wat ons betreft is een actioncam een van de leukste duikaccessoires. Ze zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten en maten. En je kunt ze ook nog uitbreiden met allerlei extra accessoires zoals diverse filters, behuizingen, flitsen en selfiesticks.

Goed verzekerd op duikvakantie?

Kies dan voor de Schox onderwatersport- en reisverzekering.

Wij regelen het voor u


  • Advies op maat
  • Persoonlijk contact
  • Samen met een adviseur