Duikuitrusting uitbreiden? 6 praktische én leuke duikaccessoires

Een goede uitrusting is heel belangrijk in de duiksport. Dit begint bij de basisuitrusting van duikpak, schoeisel, vinnen, masker, ademautomaat, persluchtfles, trimvest, loodgordel en een diepte- en manometer en/of duikcomputer. Daarnaast zijn er ontelbare accessoires te koop, sommige van levensbelang en andere gewoon voor de fun. Wil je graag je uitrusting uitbreiden, maar heb je geen idee waar te beginnen? Wij denken dat elke duiker deze accessoires in élk geval moet hebben:

Goed verzekerd op duikvakantie?


1. Een goede droogzak

Iedere duiker die wel eens met een duikboot mee is geweest, weet dat droge plekken nogal schaars zijn. Waar laat je je kleding, portemonnee of telefoon als je zelf lekker in het water ligt? Een luchtdichte droogzak biedt uitkomst. Je spullen blijven droog, zélfs als de zak in het water valt.

2. Een duiklamp

Nachtduiken is een fantastische ervaring die elke duiker meegemaakt zou moeten hebben. En een nachtduik is onmogelijk zonder goede duiklamp. Zorg voor een betrouwbare hoofdlamp en neem een kleinere zaklamp mee als back-up of om, ook tijdens dagduiken, in richels en spleten te kunnen schijnen.

Duikster-duikacessiores-particulier

3. Een kompas

Maak jezelf nooit meer afhankelijk van anderen om je weg terug naar de boot te vinden. Leer navigeren en schaf een betrouwbaar kompas aan. Veel duikcomputers hebben een ingebouwd digitaal kompas. Of kies voor een traditioneel analoog mechanisch modelletje.

4. Investeer in een veiligheidskit

Verdwaald raken op open zee is een nachtmerrie voor alle duikers. Laten we hopen dat je nooit in deze situatie terecht komt. Maar als het toch gebeurt, dan wil je gevonden worden. Een veiligheidskit is daarom zeker geen overbodige luxe. Een opblaasbare decoboei, fluitje en signaalspiegeltje kunnen letterlijk je leven redden. Of ga voor een GPS Rescue Device voor nog meer zekerheid.

5. Een degelijk duikmes

Een duikmes heeft verrassend veel gebruiksdoeleinden. Je kunt het gebruiken om jezelf los te snijden uit bijvoorbeeld een visnet. Of tik ermee tegen je duikfles om de aandacht van je buddy te trekken. Hou je van driftduiken? Een duikmes kan erg handig zijn bij sterke stroming: steek het in de bodem om jezelf tegen de stroom in te trekken.

Duikoutfit-duikacessoirer-particulier

6. Een actioncam

Hoe gaaf is het om al je onderwateravonturen vast te leggen op beeld? Wat ons betreft is een actioncam een van de leukste duikaccessoires. Ze zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten en maten. En je kunt ze ook nog uitbreiden met allerlei extra accessoires zoals diverse filters, behuizingen, flitsen en selfiesticks.


Goed verzekerd op duikvakantie?

Kies dan voor de Schox onderwatersport- en reisverzekering.

We regelen het voor u

 • Advies op maat
 • Persoonlijke contact
 • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
776 beoordelingen
 • Is de Schox onderwatersport- en reisverzekering alleen door actieve duikers aan te vragen?
  Iedere duiker kan de Schox duikverzekering aanvragen. De verzekering biedt echter geen dekking voor professionele duikactiviteiten. Lees verder
 • Sluit ik de Schox onderwatersport- en reisverzekering voor één bepaalde duikreis af?
  Nee, de Schox duikverzekering is een doorlopende verzekering. U bent het hele jaar door verzekerd als u op reis gaat, dus ook als u niet gaat duiken. Lees verder
 • Bestaat de duikverzekering van Schox uit een vast pakket of is maatwerk mogelijk?
  De Schox duikverzekering is op maat samen te stellen. Lees verder
 • Is de gratis annuleringsdekking per persoon of per reis?
  De gratis annuleringsdekking is per reis. Lees verder
 • Wat houdt de dekking tegen het thuisrisico voor de duikuitrusting in?
  Uw duikuitrusting is ook op uw vaste woonadres tot een bedrag van € 5.000,- verzekerd tegen onvoorziene schade. Lees verder
 • De bagagedekking is onvoldoende voor mijn duikuitrusting en/of foto- en videoapparatuur. Biedt Zicht daar een oplossing voor?
  Uw duikuitrusting is binnen rubriek Bagage (en duikuitrusting) maximaal verzekerd tot € 5.000,-. Lees verder
 • Ben ik tegen dag- of nieuwwaarde verzekerd?
  Uw onderwatersportuitrusting, met uitzondering van (duik-)kleding, die niet ouder is dan drie jaar is tegen de nieuwwaarde verzekerd. Lees verder
 • Ben ik ook verzekerd tegen schade aan geleende spullen?
  Nee, de verzekering biedt geen dekking tegen schade aan geleende spullen. Lees verder
 • Ben ik ook verzekerd als ik in Nederland ga duiken?
  Ja, u bent ook verzekerd als u in Nederland gaat duiken. Er hoeft dan geen sprake te zijn van een geboekte reis. Lees verder
 • Wie moet ik bellen als ik op reis of tijdens het duiken in Nederland een beroep moet doen op hulpverlening?
  Voor zeer acute hulp belt u uiteraard de reguliere hulpverleners (Nederland: 112). Voor hulpverlening op het gebied van repatriëring, het regelen van vervoer, medicijnen, overlijden etc. neemt u contact op met de Schox alarmcentrale +31 88 020 93 45. Houd uw polisnummer bij de hand en meld dat u verzekerd bent bij Zicht, risico- en verzekeringsadviseurs.