Duiken in de winter – 5 zonnige bestemmingen

Ben jij net als wij groot duikfan maar sla je het koudwaterduiken in de winter toch liever over? Gelukkig zijn er genoeg bestemmingen die ook in de winter lekker zonnig zijn. En vaak hoef je er niet eens zo héél ver voor te vliegen! De volgende 5 landen hebben stuk voor stuk mooie duikspots waar je heerlijk kunt duiken, ook in de winter:

Goed verzekerd op duikvakantie?

1. Kaapverdische eilanden

De Kaapverdische eilanden staan bekend om hun unieke diversiteit aan onderwaterleven. Het koraal, de grotten en diverse wrakken trekken grote scholen kleurrijke vissen, roggen, schildpadden en haaien. Op de eilanden Sal en Boavista wordt het meest gedoken. De zeewatertemperatuur ligt het hele jaar door tussen de 23 en de 27 graden. Duiken kan dan ook het hele jaar door, maar de beste omstandigheden heb je tussen november en juli.


2. Jordanië

Jordanië is nog altijd één van de veiligste bestemmingen in het Midden-Oosten. Het land heeft een klein stuk kustlijn grenzend aan de Rode zee; de golf van Aqaba. Voor de kust ligt een koraalrif waar je goed kunt duiken en snorkelen. De meeste duikspots zijn vanaf het strand bereikbaar, een enkele alleen per boot. Het grote voordeel van Jordanië is dat het nog een relatief rustige duikbestemming is, zeker vergeleken bij de Egyptische bestemmingen aan de Rode zee.

Boegbeeld-duiken in de winter- particulier

3. Canarische eilanden

De Canarische eilanden zijn nog altijd favoriet bij duizenden Nederlanders, zowel in de zomer als in de winter. Op de eilanden zijn een aantal goede duikspots te vinden, zeker als je liefhebber bent van wrakduiken. Zicht van 30 meter is heel normaal en de zeewatertemperatuur rond de eilanden zakt nooit onder de 17 graden. Enkele van de beste duikstekken zijn Le Cathedral en de Arona op Gran Canaria, La Restinga op El Hierro en Cuevo de Palm Mar op Tenerife.

4. Dubai

Dubai kennen we toch vooral als luxe bestemming omgeven door woestijn. Maar wist je dat Dubai ook een geweldige onontdekte duikbestemming is? Langs de oostkust van Dubai in de golf van Oman zijn veel mooie duikspots te vinden. Rond Martini Rock en Dibba eiland word je getrakteerd op een kleurrijke onderwaterwereld vol tropische vissen, schildpadden, haaien, roggen en andere zeedieren. Voor de kust van de havenstad liggen honderden scheepswrakken; de hemel voor liefhebbers! In Dubai is alles mogelijk, dus ook indoor duiken. In het enorme Dubai Aquarium kun je snorkelen, duiken tussen de haaien en zelfs je brevet halen.

Vissen-duiken in de winter-particulier

5. Bonaire

Bonaire hoort bij de Nederlandse Antillen. Op Bonaire wordt gewoon Nederlands gesproken wat vooral voor beginnende duikers heel fijn is. Het eiland telt maar liefst 65 duiklocaties en daarnaast nog zo’n 25 spots op klein Bonaire voor de kust van Kralendijk. In het tropische water leven honderden soorten tropische vissen. Maar je hebt ook kans dolfijnen, barracuda’s, schildpadden of pijlstaartroggen tegen te komen. Bonaire is één van de populairste bestemmingen voor nachtduiken. Ook liggen er een paar scheepswrakken die zowel voor beginners als voor gevorderde duikers geschikt zijn.


Goed verzekerd op duikvakantie?

Kies dan voor de Schox onderwatersport- en reisverzekering.

We regelen het voor u

 • Advies op maat
 • Persoonlijke contact
 • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs | Ter info: i.v.m. een systeemwijziging kunnen we op dit moment geen actuele reviews weergeven.
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
820 beoordelingen
 • Sluit ik de Schox onderwatersport- en reisverzekering voor één bepaalde duikreis af?
  Nee, de Schox duikverzekering is een doorlopende verzekering. U bent het hele jaar door verzekerd als u op reis gaat, dus ook als u niet gaat duiken. Lees verder
 • Wat houdt de dekking tegen het thuisrisico voor de duikuitrusting in?
  Uw duikuitrusting is ook op uw vaste woonadres tot een bedrag van € 5.000,- verzekerd tegen onvoorziene schade. Lees verder
 • Is de Schox onderwatersport- en reisverzekering alleen door actieve duikers aan te vragen?
  Iedere duiker kan de Schox duikverzekering aanvragen. De verzekering biedt echter geen dekking voor professionele duikactiviteiten. Lees verder
 • Is de gratis annuleringsdekking per persoon of per reis?
  De gratis annuleringsdekking is per reis. Lees verder
 • Wie moet ik bellen als ik op reis of tijdens het duiken in Nederland een beroep moet doen op hulpverlening?
  Voor zeer acute hulp belt u uiteraard de reguliere hulpverleners (Nederland: 112). Voor hulpverlening op het gebied van repatriëring, het regelen van vervoer, medicijnen, overlijden etc. neemt u contact op met de Schox alarmcentrale +31 88 020 93 45. Houd uw polisnummer bij de hand en meld dat u verzekerd bent bij Zicht, risico- en verzekeringsadviseurs.
 • De bagagedekking is onvoldoende voor mijn duikuitrusting en/of foto- en videoapparatuur. Biedt Zicht daar een oplossing voor?
  Uw duikuitrusting is binnen rubriek Bagage (en duikuitrusting) maximaal verzekerd tot € 5.000,-. Lees verder
 • Bestaat de duikverzekering van Schox uit een vast pakket of is maatwerk mogelijk?
  De Schox duikverzekering is op maat samen te stellen. Lees verder
 • Ben ik tegen dag- of nieuwwaarde verzekerd?
  Uw onderwatersportuitrusting, met uitzondering van (duik-)kleding, die niet ouder is dan drie jaar is tegen de nieuwwaarde verzekerd. Lees verder
 • Ben ik ook verzekerd tegen schade aan geleende spullen?
  Nee, de verzekering biedt geen dekking tegen schade aan geleende spullen. Lees verder
 • Ben ik ook verzekerd als ik in Nederland ga duiken?
  Ja, u bent ook verzekerd als u in Nederland gaat duiken. Er hoeft dan geen sprake te zijn van een geboekte reis. Lees verder