5 duikspots in de Middellandse Zee

De Middellandse Zee staat bekend om haar kristalheldere wateren, spectaculaire grotten en enorm veel verschillende vissoorten. Benieuwd naar de mooiste duikspots in de Middellandse Zee? Ter inspiratie zetten we er vijf voor u op een rij!

Zoë helpt u graag verder

1. Sardinië, Italië

Gaat u duiken op het zonnige Italiaanse eiland Sardinië? Dan geniet u van het grootste onderwater grottenstelsel van Europa. Een aanrader voor zowel beginnende als gevorderde duikers. Rondom de Maddalena eilanden en Capo Testa kunt u tot wel 50 meter diep kijken! Ook bijzonder: maak een georganiseerde duiktocht rond middernacht. Zo spot u vissen die zich alleen in het donker laten zien!

Beautiful,Beach,At,Capo,Testa,,North,Sardinia,,Italy

2. Lanzarote, Spanje

Ook rondom de Canarische eilanden kunt u prachtig duiken. Bijvoorbeeld op het vulkanische eiland Lanzarote. Dit eiland is niet alleen schitterend boven water, maar ook onderwater is er heel veel te beleven. U kunt er bijvoorbeeld reuzenmanta’s tegenkomen. Eén van de populairste duikplekken op het eiland is Flamingo Wall. Hier ziet u namelijk ontzettend veel soorten vissen die in enorme scholen zwemmen.

Sea,Fish,In,A,Beautiful,Underwater,Landscape.,Photo,During,The

3. Zakynthos, Griekenland

Op het Griekse eiland Zakynthos is de kans groot dat u de zeldzame Caretta Caretta schildpad tegenkomt tijdens het duiken. Dit is een van de grootste soorten zeeschildpadden. Naast schildpadden vindt u er ook zeebaarzen, beerkreeften en octopussen. Uniek aan duiken rondom Zakynthos is dat u zich op het diepste punt van de Middellandse Zee (4.400 meter diep) bevindt!

Goed om te weten!

Duiken in Griekenland is niet op alle plekken toegestaan: sommige plaatsen worden beschermd door de Griekse regering. Wij raden u aan om altijd met een duikschool te duiken, omdat zij toestemming hebben tot alle duikgebieden.

4. La Gabinière, Frankrijk

La Gabinière is een in mini rotseilandje dat in het Nationaal Park Port-Cros ligt. U kunt hier veel grote tandbaarzen en scholen barracuda’s tegen het lijf zwemmen. Het water is er kristalhelder en u vindt er hele mooie rifwanden met hoornkoraal. Let wel op: er staat hier soms veel stroming. Daarom is het verstandig om hier alleen te duiken als u al duikervaring heeft.

Diving,With,School,Of,Barracuda

5. Eiland van Brač, Kroatie

Het eiland van Brač heeft meerdere prachtige plekken om te duiken. Eén van deze plekken is de Lučice grot. Deze grot is de grootste inham in het gebied en heeft vijf kleinere inhammen. U kunt hier door de 25 meter diepe grot heen zwemmen. Met een beetje geluk komt u hier ook dolfijnen tegen. De dolfijnen rondom deze plek staan erom bekend dat ze met duikers spelen.

We regelen het voor u

 • Advies op maat
 • Persoonlijk contact
 • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,7
691 beoordelingen
 • Iedere duiker kan de Schox duikverzekering aanvragen. De verzekering biedt echter geen dekking voor professionele duikactiviteiten. Lees verder
 • Nee, de Schox duikverzekering is een doorlopende verzekering. U bent het hele jaar door verzekerd als u op reis gaat, dus ook als u niet gaat duiken. Lees verder
 • De Schox duikverzekering is op maat samen te stellen. Lees verder
 • De gratis annuleringsdekking is per reis. Lees verder
 • Uw duikuitrusting is ook op uw vaste woonadres tot een bedrag van € 5.000,- verzekerd tegen onvoorziene schade. Lees verder
 • Uw duikuitrusting is binnen rubriek Bagage (en duikuitrusting) maximaal verzekerd tot € 5.000,-. Lees verder
 • Uw onderwatersportuitrusting, met uitzondering van (duik-)kleding, die niet ouder is dan drie jaar is tegen de nieuwwaarde verzekerd. Lees verder
 • Nee, de verzekering biedt geen dekking tegen schade aan geleende spullen. Lees verder
 • Ja, u bent ook verzekerd als u in Nederland gaat duiken. Er hoeft dan geen sprake te zijn van een geboekte reis. Lees verder
 • Voor zeer acute hulp belt u uiteraard de reguliere hulpverleners (Nederland: 112). Voor hulpverlening op het gebied van repatriëring, het regelen van vervoer, medicijnen, overlijden etc. neemt u contact op met de Schox alarmcentrale +31 88 020 93 45. Houd uw polisnummer bij de hand en meld dat u verzekerd bent bij Zicht, risico- en verzekeringsadviseurs.