Duiken tijdens een weekendje weg in Nederland

U denkt bij duiken misschien al snel aan exotische plaatsen zoals Egypte of Aruba. Prachtige plekken, maar ook vrij prijzig. Gelukkig zijn er ook in Nederland veel leuke duikplekken. Heeft u er ooit aan gedacht om duiken te combineren met een vakantie op een Nederlands vakantiepark? Om u te inspireren zetten we wat plekken op een rijtje. 

Zoë helpt u graag verder

Duiken bij de Zeelandbrug

De Zeelandbrug is een van de mooiste duiklocaties van Nederland. Rondom de pijlers van de brug ziet u veel vissen, zeesterren, sepia’s, kreeften, krabben en zeepaardjes. Omdat het een populaire duikplek is, zijn er goede faciliteiten zoals vulstations en toiletten. Voor veel Nederlanders ligt de Zeelandbrug niet naast de deur. Gelukkig zijn er veel vakantieparken in de buurt. Zo kunt u een heerlijke vakantie in Zeeland perfect combineren met een paar dagen duiken. 

Zeelandbrug – Schox duikverzekering – Particulier

Center Parcs De Kempervennen

Dit park is gebouwd rondom een groot meer van 200 m2. Als u van tevoren reserveert, mag u hier vrij duiken. Er wordt gezegd dat de grootste meerval van Nederland hier rondzwemt. Heeft u familieleden die willen leren duiken? Dan is dit vakantiepark ideaal, want u kunt hier in een lang weekend uw PADI-duikbrevet halen.

U kunt ook beginnen met een beperkter duikbrevet. U begint dan met theorie en oefent in het subtropisch zwembad. Daarna gaat u het meer in om te duiken, op zoek naar de meerval.  

Tip!

Bent u of een familielid niet zo’n duiker? Op dit vakantiepark kunt u ook snorkelen tussen de subtropische vissen: ook een geweldige ervaring.

Vakantiepark de Witte Boulevard

Dit kleine vakantiepark aan de rand van Renesse heeft veel mooie duikplekken in de buurt. U vindt hier een duikcentrum en een winkel voor duikspullen. Daar kunt u uw duikspullen schoonmaken en perslucht vullen. Ook kunt u uw duikbrevet halen. Leuk weetje: kinderen vanaf 10 jaar kunnen hier een duikcursus volgen! 

Grevelingenmeer – Schox duikverzekering – Particulier

Center Parcs Port Zélande

Dit vakantiepark ligt naast het Grevelingenmeer, een fantastische duiklocatie. In dit meer komt u allerlei vissen, kreeften en zelfs zeehonden tegen. Ook hier kunt u een PADI-duikbrevet halen. En net zoals bij De Kempervennen begint u in het subtropisch zwembad. Daarna duikt u het Grevelingenmeer in! 

We regelen het voor u

 • Advies op maat
 • Persoonlijk contact
 • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,7
691 beoordelingen
 • Iedere duiker kan de Schox duikverzekering aanvragen. De verzekering biedt echter geen dekking voor professionele duikactiviteiten. Lees verder
 • Nee, de Schox duikverzekering is een doorlopende verzekering. U bent het hele jaar door verzekerd als u op reis gaat, dus ook als u niet gaat duiken. Lees verder
 • De Schox duikverzekering is op maat samen te stellen. Lees verder
 • De gratis annuleringsdekking is per reis. Lees verder
 • Uw duikuitrusting is ook op uw vaste woonadres tot een bedrag van € 5.000,- verzekerd tegen onvoorziene schade. Lees verder
 • Uw duikuitrusting is binnen rubriek Bagage (en duikuitrusting) maximaal verzekerd tot € 5.000,-. Lees verder
 • Uw onderwatersportuitrusting, met uitzondering van (duik-)kleding, die niet ouder is dan drie jaar is tegen de nieuwwaarde verzekerd. Lees verder
 • Nee, de verzekering biedt geen dekking tegen schade aan geleende spullen. Lees verder
 • Ja, u bent ook verzekerd als u in Nederland gaat duiken. Er hoeft dan geen sprake te zijn van een geboekte reis. Lees verder
 • Voor zeer acute hulp belt u uiteraard de reguliere hulpverleners (Nederland: 112). Voor hulpverlening op het gebied van repatriëring, het regelen van vervoer, medicijnen, overlijden etc. neemt u contact op met de Schox alarmcentrale +31 88 020 93 45. Houd uw polisnummer bij de hand en meld dat u verzekerd bent bij Zicht, risico- en verzekeringsadviseurs.