De pluspunten van de Schox duikverzekering

De Schox onderwatersport- en reisverzekering heeft een aantal belangrijke pluspunten. Kent u ze allemaal al?

088-020 93 03 of app 06-512 076 88

Alle duikers welkom

Het maakt bij ons niet uit bij welke duikorganisatie u uw opleiding heeft gevolgd. NOB, PADI, SSI of …? U bent altijd welkom.

Ook voor een dagje duiken

Met de Schox duikverzekering heeft u ook dekking als u slechts een dag of dagdeel gaat duiken in Nederland. Zo bent u tijdens de heen- en terugrit naar en van de duikplaats én tijdens het duiken verzekerd.

Stel zelf uw pakket samen en bespaar premie

U kunt afzonderlijke rubrieken verzekeren. Zo betaalt u alleen voor wat u nodig heeft. Lees meer

drie duikers-schox duikverzekering-particulier

Uw hele gezin extra voordelig verzekerd

Al uw gezinsleden, duikend of niet duikend, zijn verzekerd tegen een extra premie vanaf € 33,75 per jaar. U betaalt géén premie per persoon. Daardoor is deze verzekering extra voordelig voor gezinnen.

Ruime dekking

Wij hanteren een hoog verzekerd bedrag van € 5.000,- voor bagage en duikuitrusting. Heeft u kostbare apparatuur, zoals een rebreather of een dure onderwatercamera? Laat het ons weten. Wij bieden u graag een maatwerkoplossing.

Gezinsleden afzonderlijk op vakantie? Gewoon verzekerd

Het afzonderlijk reizen van uw gezinsleden is ook verzekerd op de Schox duikverzekering. U hoeft dan geen aparte reisverzekering af te sluiten.

Duikflessen-schoxpluspunten-particulier

Een keer wat anders? Skiën bijvoorbeeld?

De Schox onderwatersport- en reisverzekering is niet alléén een duikverzekering. Met deze verzekering bent u verzekerd tijdens al uw vakantiereizen. Zelfs wintersport is standaard meeverzekerd.

Gratis annuleringsverzekering

U krijgt een gratis annuleringsdekking van € 1.500,- per reis. U bespaart hiermee iedere reis € 70,- op uw annuleringsverzekering.

Kost uw reis meer dan € 1.500,-?

U kunt de annuleringsdekking ook verhogen naar € 3.000,- of € 5.000,-. Op die manier heeft u geen omkijken als u een duurdere reis boekt. Boekt u eenmalig een reis boven de € 1.500,-? Dan kunt u hiervoor een losse aanvullende annuleringsverzekering afsluiten.

Extra zekerheid voor uw duikuitrusting bij u thuis

Uw duikuitrusting is ook thuis verzekerd. Ontstaat er thuis schade? Dan doet u eerst een beroep op uw inboedelverzekering. Keert die niet uit, dan kunt u een beroep doen op de duikverzekering van Schox.

Ook geld is verzekerd

Contant geld mee op reis? Dit is standaard tot € 500,- meeverzekerd.

Juridische hulp nodig?

Ook dat is verzekerd. In het buitenland zijn soms andere regels van toepassing. U bent bijvoorbeeld betrokken bij een ongeval en wordt vastgehouden totdat de schuldvraag duidelijk is. Juridische hulp is dan zeer welkom.

duikster-duikverzekering-particulier

Tot 10% pakketkorting op al uw verzekeringen

U kunt de Schox duikverzekering ook afsluiten als onderdeel van het Zicht privépakket. Door de oplopende pakketkorting heeft u dan extra voordeel. Kiest u voor het Zicht privépakket dan kiest u voor al uw verzekeringen in een overzichtelijk pakket.

Meer dan 30 jaar ervaring in de duikwereld

Schox is al meer dan 30 jaar een bekende naam in de duikwereld. In al die jaren hebben wij veel ervaring met duikverzekeringen opgebouwd. Omdat wij zelf ook duiken weten wij heel goed wat belangrijk is voor de onderwatersporter. Daardoor bieden wij oplossingen die heel goed aansluiten bij uw passie.

Goed verzekerd op duikvakantie?

Kies dan voor de Schox onderwatersport- en reisverzekering.

We regelen het voor u

 • Advies op maat
 • Persoonlijke contact
 • Samen met een adviseur
 • Is de Schox onderwatersport- en reisverzekering alleen door actieve duikers aan te vragen?
  Iedere duiker kan de Schox duikverzekering aanvragen. De verzekering biedt echter geen dekking voor professionele duikactiviteiten. Lees verder
 • Sluit ik de Schox onderwatersport- en reisverzekering voor één bepaalde duikreis af?
  Nee, de Schox duikverzekering is een doorlopende verzekering. U bent het hele jaar door verzekerd als u op reis gaat, dus ook als u niet gaat duiken. Lees verder
 • Bestaat de duikverzekering van Schox uit een vast pakket of is maatwerk mogelijk?
  De Schox duikverzekering is op maat samen te stellen. Lees verder
 • Is de gratis annuleringsdekking per persoon of per reis?
  De gratis annuleringsdekking is per reis. Lees verder
 • Wat houdt de dekking tegen het thuisrisico voor de duikuitrusting in?
  Uw duikuitrusting is ook op uw vaste woonadres tot een bedrag van € 5.000,- verzekerd tegen onvoorziene schade. Lees verder
 • De bagagedekking is onvoldoende voor mijn duikuitrusting en/of foto- en videoapparatuur. Biedt Zicht daar een oplossing voor?
  Uw duikuitrusting is binnen rubriek Bagage (en duikuitrusting) maximaal verzekerd tot € 5.000,-. Lees verder
 • Ben ik tegen dag- of nieuwwaarde verzekerd?
  Uw onderwatersportuitrusting, met uitzondering van (duik-)kleding, die niet ouder is dan drie jaar is tegen de nieuwwaarde verzekerd. Lees verder
 • Ben ik ook verzekerd tegen schade aan geleende spullen?
  Nee, de verzekering biedt geen dekking tegen schade aan geleende spullen. Lees verder
 • Ben ik ook verzekerd als ik in Nederland ga duiken?
  Ja, u bent ook verzekerd als u in Nederland gaat duiken. Er hoeft dan geen sprake te zijn van een geboekte reis. Lees verder
 • Wie moet ik bellen als ik op reis of tijdens het duiken in Nederland een beroep moet doen op hulpverlening?
  Voor zeer acute hulp belt u uiteraard de reguliere hulpverleners (Nederland: 112). Voor hulpverlening op het gebied van repatriëring, het regelen van vervoer, medicijnen, overlijden etc. neemt u contact op met de Schox alarmcentrale +31 88 020 93 45. Houd uw polisnummer bij de hand en meld dat u verzekerd bent bij Zicht, risico- en verzekeringsadviseurs.