Uw uitvaartverzekering op orde

Heeft u al een uitvaartverzekering? En is het al een tijdje geleden dat u die heeft afgesloten? Dan is het verstandig om te controleren of uw verzekering nog aansluit bij uw uitvaartwensen.

088-020 93 03 direct een adviseur spreken

Past uw verzekering nog bij uw uitvaartwensen?

Heeft u een uitvaartverzekering zonder indexering? Of zijn uw uitvaartwensen veranderd? Dan kan het zijn dat u ondertussen onvoldoende verzekerd bent. De kosten van een uitvaart zijn de afgelopen jaren namelijk gestegen. En die zullen de komende jaren verder stijgen. Controleer daarom of u nog voldoende verzekerd bent.

Kloppen uw gegevens nog?

Het is belangrijk dat de gegevens op uw polis juist zijn. Bent u bijvoorbeeld verhuisd? Heeft u een kind dat u wilt laten bijschrijven op uw uitvaartverzekering? Of zijn u en uw partner ondertussen uit elkaar? Sommige veranderingen in uw situatie kunnen gevolgen hebben voor uw verzekering en de premie die u betaalt. U kunt uw polis vaak online bekijken via de website van uw uitvaartverzekeraar.

Hoe geeft u uw wijzigingen door?

U kunt wijzigingen rechtstreeks doorgeven aan uw uitvaartverzekeraar. Wilt u dat we u daarbij helpen? Bel ons dan op 088-020 93 03. Of vul het contactformulier hier in.

Voor sommige wijzigingen betaalt u kosten. Bekijk hiervoor onze tariefkaart.

Wat moet u doen bij een overlijden?

  • Neem altijd eerst contact op met de uitvaartverzekeraar en de uitvaartverzorger. Zij zijn 7 dagen per week 24 uur per dag bereikbaar.
  • Vergeet niet het overlijden ook aan ons door te geven. Wij controleren dan welke verzekeringen de overledene nog meer via ons had. En wat daarmee moet gebeuren. U kunt hiervoor het formulier invullen.

We regelen het voor u

  • Advies op maat
  • Persoonlijk contact
  • Samen met een adviseur

Gebruikt u MijnZicht al?

Uw verzekeringen inzien en schades melden kunt u 24/7 zelf via MijnZicht.

https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,7
646 beoordelingen
  • Nee, dat hoeft niet. Maar om de nabestaanden niet met hoge kosten voor begrafenis of crematie achter te laten, sluit ongeveer 70% van de Nederlanders een uitvaartverzekering af. Maar u kunt er ook voor kiezen om zelf een geldbedrag opzij te zetten. Of het zelf gespaarde bedrag gebruiken als aanvulling op uw uitvaartverzekering.
  • Een uitvaartverzekering dekt specifiek de kosten voor een begrafenis of crematie. Een overlijdensrisicoverzekering dekt specifieke financiële risico's af, zoals bijvoorbeeld het aflossen van uw hypotheek na overlijden. Deze verzekering heeft vaak een tijdelijke dekking en eindigt op een vooraf gekozen moment.
  • Ja dat kan. Bij veel uitvaartverzekeringen zijn kinderen tot 18 jaar zelfs gratis meeverzekerd.
  • Gemiddeld kost een uitvaart in Nederland € 8.000,-. Een eenvoudige begrafenis kost € 7.000,- en een crematie ongeveer € 5.000,-. Wilt u zeker weten wat de kosten zijn van een crematie of begrafenis die is aangepast naar uw wensen? Neem dan contact met ons op.