Verduurzaamt u uw woning? Wat zijn de fiscale voordelen?

Investeren in energiebesparende maatregelen is niet alleen goed voor het milieu. Maar vaak ook voor uw portemonnee.

Eigen geld

Heeft u eigen geld? En staat dit op een spaarrekening? Dan weet u dat dit op dit moment nauwelijks iets oplevert. Het rendement op een investering in energiebesparende maatregelen is vaak veel hoger. Daarmee bedoelen we de besparing op energiekosten. Sommige maatregelen leveren zelfs meer dan 10% rendement op, zoals vloerisolatie.

Een mogelijk ander voordeel is dat u minder belasting in box 3 betaalt. Omdat u uw spaargeld heeft geïnvesteerd. Natuurlijk blijft het verstandig om spaargeld achter de hand te houden voor onvoorziene uitgaven.

Geleend geld

Leent u geld om bijvoorbeeld zonnepanelen aan te schaffen? Dan betaalt de fiscus mee. U mag namelijk de rente die u betaalt voor deze investering aftrekken van uw inkomen in box 1. De investering, in dit voorbeeld de zonnepanelen, moet wel vast zitten aan uw huis.

Let op: bewaar de rekening voor de energiebesparende maatregel goed. U moet kunnen laten zien dat u het geleende geld ook echt hiervoor heeft gebruikt.

Zonnepanelen en verzekeringen

Heeft u besloten om zonnepanelen te nemen? Of heeft u al zonnepanelen? Lees dan ook hoe het zit met uw verzekeringen.

We regelen het voor u

 • Advies op maat
 • Persoonlijke contact
 • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs | Ter info: i.v.m. een systeemwijziging kunnen we op dit moment geen actuele reviews weergeven.
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
813 beoordelingen
 • Waarom zou ik via Zicht adviseurs mijn opstalverzekering afsluiten?
  Zicht adviseurs is een onafhankelijke tussenpersoon. Onze deskundige adviseurs kunnen een groot aantal speciaal geselecteerde aanbieders van woonhuisverzekeringen vergelijken voor u. U bent dus verzekerd van een opstalverzekering die het beste bij uw wensen past. Onze klantenservice staat voor u klaar. We zijn zowel telefonisch als via e-mail, chat en social media bereikbaar.
 • Hoe krijg ik garantie tegen onderverzekering op mijn opstalverzekering?
  U kunt onderverzekering voorkomen door het invullen van de herbouwwaardemeter. Als de uitkomst hiervan op uw polis wordt aangetekend, keert de verzekeringsmaatschappij voor vijf jaar lang altijd de daadwerkelijke schade uit en heeft u de garantie dat u niet onderverzekerd bent.
 • Heb ik een eigen risico op mijn opstalverzekering?
  Het eigen risico is bij elke verzekeringsmaatschappij anders. Bij stormschades heeft u altijd een eigen risico.