Premieverhoging, wat nu?

Premieverhoging op uw opstal- of inboedelverzekering, wat nu?

Bijna alle verzekeringsmaatschappijen hebben regelmatig een premieverhoging. Soms kan deze wel oplopen tot 15%. Wat zijn de mogelijkheden?
Bel ons
Wij regelen het voor u
Bel me terug

Meer actueel nieuws over woonhuisverzekeringen?

Schrijf u dan in voor onze e-mailnieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van nuttige tips, nieuws over wetgeving, acties  en aanbiedingen.

Nu inschrijven >

Hoe komt het dat uw opstal- en inboedelverzekering duurder wordt?

Er zijn de laatste jaren veel meer schades op deze verzekeringen. In sommige gevallen zijn er meer schade-uitkeringen dan er premie binnenkomt. Dat is voor de verzekeringsmaatschappij reden om een premieverhoging door te voeren. De groei aan schades aan huis zijn het gevolg van storm en natte winters. Maar ook op inboedel worden veel schades gemeld. Denk aan de toename van schades aan smartphones en tablets.
Opstalverzekering premieverhoging - Zicht adviseurs

Wanneer gaat een premieverhoging in?

De verzekeringsmaatschappij kan premieverhoging pas doorvoeren als uw verzekeringspolis wordt verlengd. De polis wordt jaarlijks verlengd per contract vervaldatum. Deze datum staat vermeld op uw polis. 

Vergelijken en overstappen kan interessant zijn

Blijkt dat de premie van uw opstal- of inboedelverzekering fors wordt verhoogd? Dan loont het nog steeds om deze te laten vergelijken met andere aanbieders.
      
Bel ons en wij maken graag een vergelijking voor uw opstalverzekering en inboedelverzekering waarin we verschillende aanbieders naast elkaar zetten. Als u wilt overstappen dan is dat zo geregeld. Bij veel verzekeringen kunt u per dag opzeggen. Of in sommige gevallen heeft u een maand opzegtermijn. Wij regelen het overstappen graag voor u.
Opstalverzekering premieverhoging - Zicht adviseurs

Uw woonhuis- of inboedelverzekering vergelijken? 

 • Dat doen we graag voor u! 
 • Bel onze adviseur
088-020 93 03

Zeer goed

Onze klanten
beoordelen Zicht
gemiddeld met een

8.5 / 10
Gebaseerd op 924 recensies
Veelgestelde vragen

 • Wat valt er onder de opstalverzekering?
  Onder de opstalverzekering valt uw woning en alles wat vast zit aan de woning en u niet zomaar weg kunt halen. Denk hierbij ook aan bijvoorbeeld vastgelijmde vloeren of zonnepanelen. Bijgebouwen kunnen meeverzekerd worden, maar moet u wel altijd apart vermelden bij het aanvragen van een opstalverzekering.
 • Hoe krijg ik garantie tegen onderverzekering op mijn opstalverzekering?
  U kunt onderverzekering voorkomen door het invullen van de herbouwwaardemeter. Als de uitkomst hiervan op uw polis wordt aangetekend, keert de verzekeringsmaatschappij voor vijf jaar lang altijd de daadwerkelijke schade uit en heeft u de garantie dat u niet onderverzekerd bent. 
 • Heb ik een eigen risico op mijn opstalverzekering?
  Het eigen risico varieert per verzekeringsmaatschappij. Bij stormschades heeft u altijd een eigen risico.
 • Waarom zou ik via Zicht adviseurs mijn opstalverzekering afsluiten?
  Zicht adviseurs is een onafhankelijke tussenpersoon. Onze deskundige adviseurs kunnen een groot aantal speciaal geselecteerde aanbieders van woonhuisverzekeringen vergelijken voor u. U bent dus verzekerd van een opstalverzekering die het best bij uw wensen past. Onze klantenservice staat voor u klaar. Wij zijn zowel telefonisch als via e-mail, chat en social media bereikbaar
 • Waarom lukt het me niet om mijn premie te berekenen?
  Het berekenen van uw premie is helaas alleen mogelijk op tablet of desktop. Bel ons, wij vergelijken graag voor u.