Schade tijdens het klussen

Nederland is een echt klusland. We steken graag de handen uit de mouwen: of het nu grote projecten of kleine klusjes zijn. Bij klussen horen wel risico’s. U denkt misschien dat u verzekerd bent tijdens het klussen, maar dat is niet altijd zo. Hoe zit het dan met de verzekering? Wat valt er onder de verzekering en wat niet?

088-020 93 03 direct een adviseur spreken

De inboedelverzekering

We beginnen met welke zaken er onder de inboedelverzekering vallen en welke niet. De basisregel is dat de inboedelverzekering in principe schade dekt aan alles wat niet vastzit aan uw huis. De tv, het bankstel of de losstaande koelkast. Zaken die wel vastzitten vallen in principe onder uw opstalverzekering: de wastafel, de inbouwkoelkast of de tegelvloer.

Ontstaat er tijdens het klussen in huis schade aan uw inboedel? Bijvoorbeeld omdat u een spiegel laat vallen tijdens het ophangen. Of u stoot een bus verf om en deze valt op de bank. Dan is de vergoeding afhankelijk van het soort inboedelverzekering dat u heeft. Heeft u een inboedelverzekering met allrisk dekking (ook wel van alle buiten komende onheilen genoemd)? Dan is de schade aan de bank en spiegel gedekt.

Man klussend in zijn keuken – schade tijdens het klussen

De opstal- of woonhuisverzekering

Opstal- of woonhuisverzekeringen dekken onder andere schade door brand, storm en blikseminslag. Schade veroorzaakt door het klussen valt hier meestal niet onder. Dus sloopt u tijdens de verbouwing per ongeluk een dragende muur? Dan is dit niet verzekerd. Laat u tijdens de werkzaamheden de boorhamer vallen op de tegelvloer waardoor de tegel breekt? Dan is er sprake van gevolgschade. Dat is verzekerd als u een allrisk dekking heeft.

Gaat u klussen? Kijk dan goed hoe u verzekerd bent op uw inboedel- en opstalverzekering. Als u twijfelt, bel dan uw adviseur.

Tip! Soms is het onduidelijk of er een schade geclaimd moet worden op de opstal- of inboedelverzekering. Heeft u deze verzekeringen bij dezelfde maatschappij? Dan hoeft u hier niet over na te denken.

De aansprakelijkheidsverzekering

Vaak wordt gedacht dat klusschade onder de aansprakelijkheidsverzekering valt. Dit is niet het geval. Klusschade die u of een gezinslid veroorzaakt tijdens het klussen in uw eigen woning is nooit gedekt op deze verzekering. Als u thuis een gat in de muur boort en u raakt de waterleiding, dan is dat dus niet gedekt op de aansprakelijkheidsverzekering.

Vriendendienst

Als u ergens gaat klussen, controleer dan of ‘vriendendienst’ is meeverzekerd op uw aansprakelijkheidsverzekering. Er is dan een maximum dekking van                € 12.500,- tot € 25.000,-. Dit bedrag is afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij.

Let op! Heeft u een uitgebreide verbouwing uitgevoerd? Laat dit altijd weten aan uw adviseur. Vaak is uw huis of de inboedel meer waard geworden. Uw verzekering moet daarop worden aangepast.

We regelen het voor u

  • Advies op maat
  • Persoonlijk contact
  • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,7
693 beoordelingen
  • Zicht adviseurs is een onafhankelijke tussenpersoon. Onze deskundige adviseurs kunnen een groot aantal speciaal geselecteerde aanbieders van woonhuisverzekeringen vergelijken voor u. U bent dus verzekerd van een opstalverzekering die het beste bij uw wensen past. Onze klantenservice staat voor u klaar. We zijn zowel telefonisch als via e-mail, chat en social media bereikbaar.
  • U kunt onderverzekering voorkomen door het invullen van de herbouwwaardemeter. Als de uitkomst hiervan op uw polis wordt aangetekend, keert de verzekeringsmaatschappij voor vijf jaar lang altijd de daadwerkelijke schade uit en heeft u de garantie dat u niet onderverzekerd bent.
  • Het eigen risico is bij elke verzekeringsmaatschappij anders. Bij stormschades heeft u altijd een eigen risico.