Veilig van huis

Gaat u op pad? Op vakantie, een dagje weg of op familiebezoek? Dan wilt u de boel thuis met een gerust hart achterlaten. Lees onze tips!

088-020 93 03 of app 06-512 076 88

Gezellige woonkamer

1. Doe alsof u thuis bent

Laat af en toe een lichtje aangaan, gordijnen open en kopjes op tafel staan. Regel de (buiten)verlichting met een tijdschakelaar. Dat maakt het een stuk onaantrekkelijker voor inbrekers.

2. Verberg en sluit af

Ruim waardevolle spullen op in een kluis. Doe alle ramen en deuren dicht en op slot. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen en gecertificeerd hang- en sluitwerk, daar gaan inbrekers vaak liever aan voorbij.

3. Laat niet zien dat u weg bent

Geef uw plannen om weg te gaan alleen door aan mensen die u vertrouwt en laat uw buren een oogje in het zeil houden. Vraag ze om de post weg te halen van de deurmat en zorg dat de brievenbus wordt leeggehaald. Laat voor vertrek de caravan of volgepakte auto niet te lang op de oprit staan. En vermeld op het kofferlabel alleen uw e-mailadres en telefoonnummer.

Tip: veel kranten hebben tegenwoordig een vakantieservice! Dan ontvangt u tijdelijk uw krant digitaal.

4. Denk ook aan uw online afwezigheid

Er zijn allerlei manieren hoe criminelen kunnen ontdekken dat u weg bent. Denk daarom ook aan uw online ‘afwezigheid’. Spreek geen duidelijke afwezigheidsboodschap in op uw voicemail. Zet uw locatievermelding uit op uw mobiele apparaten. En vermeld niets op social media.

5. Draai dicht en zet uit

Trek stekkers uit het stopcontact. Zet de verwarming/thermostaat laag. Draai de hoofdkraan dicht. En sluit eventuele buitenkranen af.

We regelen het voor u

  • Advies op maat
  • Persoonlijke contact
  • Samen met een adviseur
https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=181 Zicht adviseurs
10
Onze klanten beoordelen Zicht gemiddeld met een
8,8
583 beoordelingen